Млинці можна віднести до універсальної страви. Адже їх подають в якості самостійної закуски, а якщо нафарширувати їх різними продуктами, то можна задовольнити потреби будь-якої людини.
Якщо ви хочете зробити ситні млинці, то в якості начинки краще використовувати м’ясо. Підходить будь-який продукт, який вам найбільше подобається.
Слід зазначити, що млинці з м’ясом виходять калорійними, тому не варто вживати їх у великій кількості, якщо ви побоюєтеся додати у вазі.
Не бійтеся готувати таке блюдо про запас. Адже закуску можна зберігати в морозилці тривалий час. А при необхідності, просто розморожуємо їх і готуємо. Це дуже зручно, коли на порозі з’явилися несподівані гості.
Пропоную вам добірку простих і смачних варіантів.
Млинці з м’ясом і грибами в мішечку: покроковий рецепт приготування
Якщо ви любите ситні і смачні страви, то пропоную вам скористатися наступним варіантом приготування. Ми зробимо млинці на молоці, і зробимо для них соковиту начинку.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- ½ Склянки води;
- 4 ст. л вершкового масла;
- 7 яєць;
- 1 склянка борошна;
- 500 г свинячого фаршу;
- 500 г печериць;
- 1 головка цибулі;
- Харчова сіль;
- 1 ст. л майонезу.
Приготування:
- Для початку займемося начинкою. В першу чергу відварюємо 3 яйця;
- Розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом і обсмажуємо фарш, постійно помішуючи. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Потім обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості;
- Додаємо в сковороду нарізані гриби і готуємо до тих пір, поки не випарується вся волога. Після чого смажимо ще кілька хвилин;
- Змішуємо фарш з цибулею і грибами. Солимо, перчимо й перемішуємо;
- Підготовлену суміш разом з вареними яйцями пропускаємо через м’ясорубку;
- Додаємо невелику кількість майонезу і перемішуємо;
- Тепер зробимо млинці. Для цього в миску розбиваємо 4 яйця;
- Додаємо просіяне борошно, теплу воду, вершкове масло і молоко кімнатної температури. Блендером перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок;
- Смажимо млинці звичним способом з двох сторін;
- На готовий млинець викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо її по поверхні і звертаємо в рулет;
- У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому фаршировані млинці до утворення золотистої скоринки.
Дуже смачна закуска готова. Можна подавати у звичайні дні або на святковий стіл.
Рецепт млинців на кефірі з м’ясом
Швидкий спосіб приготування чудового блюда до масниці. Нічого складного в цьому немає, тому навіть недосвідчена господиня за кілька хвилин зробить таку закуску.
Інгредієнти:
- 1 л кефіру;
- 500 мл молока;
- 700 р борошна;
- 6 яєць;
- 1 ч. л соди;
- ½ Ст. л харчової солі;
- 3 ст. л цукрового піску;
- Рослинна олія;
- 1 кг м’ясного фаршу;
- ½ Головки часнику;
- 450 г ріпчастої цибулі;
- Чорний мелений перець.
Приготування:
- У ємність відправляємо сирі яйця, цукор з сіллю. Збиваємо кухонним віночком або міксером;
- Вливаємо кефір і молоко кімнатної температури, добре розмішуємо;
- Додаємо 100 мл соняшникової олії і ще раз перемішуємо;
- Частинами всипаємо борошно. Замішуємо тісто до зникнення грудочок. Відкладаємо в сторону на декілька хвилин;
- Тим часом на сковороді з маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
- Фарш змішуємо з пресованим часником і відправляємо до цибулі. Зменшуємо вогонь, і регулярно помішуючи, обсмажуємо до готовності. В кінці підсолюємо і перчимо, після чого знімаємо з плити;
- Соду додаємо в тісто за 5 хвилин до випічки;
- Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її маслом або шматочком сала;
- Рівномірно розподіляємо тісто по поверхні і обсмажуємо млинці з двох сторін на середньому вогні;
- На готовий млинець викладаємо начинку і загортаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.
Таким чином, фаршируємо інші млинці. Краще подавати до столу зі сметаною. Приємного апетиту!
Фаршировані млинчики з м’ясом і рисом
Пропоную вам рецепт закуски з однієї з найпопулярніших начинок. Для приготування знадобиться трохи часу, тому ви завжди зможете нагодувати свою сім’ю або гостей смачним блюдом.
Інгредієнти:
- 1 склянку теплої води;
- 1 літр теплого молока;
- 3 яйця;
- 2 ст. л цукру;
- 1 ч. л солі;
- ½ Склянки манки;
- 550 г борошна;
- 2 ч. л сухих дріжджів;
- 50 г вершкового масла;
- Соняшникова олія;
- 500 г м’яса;
- 3 ст. л рисової крупи;
- 1 головка цибулі;
- Чорний мелений перець і сіль.
Приготування:
- У миску вливаємо молоко і теплу воду. Додаємо цукор, сіль і дріжджі. Акуратно перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали;
- Потім розбиваємо сирі яйця і розмішуємо виделкою або кухонним віночком;
- Поступово всипаємо манну крупу, постійно помішуючи суміш;
- Відправляємо в миску борошно частинами і розбиваємо грудки, для цього краще скористатися міксером. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину;
- Заздалегідь відварюємо м’ясо і рис в підсоленій воді;
- Відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
- Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з маслом;
- Тепер змішуємо фарш, рис, цибулю, сіль і перець;
- Добре розігріту сковороду змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика;
- Наливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
- На підсмажену сторону викладаємо начинку і загортаємо в трубочку або конвертиком;
- Прогріваємо сковороду змащуємо вершковим маслом і відправляємо в неї фаршировані млинчики. Готуємо до утворення золотистої скоринки.
Перекладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.
Покроковий рецепт тонких млинців з м’ясом
У домашніх умовах легко зробити смачну закуску з найтонших і ніжних млинчиків з ситної начинкою. Вам сподобається таке блюдо, тому беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 1 склянку кефіру;
- 270 г борошна;
- 3 яйця;
- 2 ч. л розпушувача;
- Щіпка солі;
- 1 ст. л цукру;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- Вершкове масло;
- 600 г м’ясного фаршу;
- 1 головка цибулі;
- 2 ст. л зелені;
- Спеції, сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
- Розігріту сковороду змащуємо маслом і відправляємо в неї фарш. Добре перемішуємо;
- Коли м’ясо потемніє, то додаємо спеції, сіль і подрібнений цибулю. Розмішуємо продукти, накриваємо кришкою і готуємо 10-15 хвилин, періодично помішуючи;
- Потім посипаємо рубаною зеленню, розмішуємо і знімаємо з плити. Перекладаємо в миску, залишаємо остигати;
- У глибоку миску вливаємо молоко з кефіром, додаємо сирі яйця і збиваємо кухонним віночком;
- Додаємо сіль з цукром, просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто будь-яким зручним способом;
- В кінці вливаємо олію і ще раз розмішуємо;
- Щоб млинці вийшли тонкими, сковороду потрібно добре нагріти. Змащуємо її маслом і швидко наливаємо тісто. Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони 10-15 секунд;
- Якщо фарш занадто сухе, то в нього можна додати бульйон або вершки;
- На лицьову сторону млинчика викладаємо начинку і звертаємо в невеликі трубочки;
- Тепер смажимо на топленому вершковому маслі.
Якщо ви зробили велику кількість млинців, то частину можна прибрати в морозильну камеру. Їх можна буде розморозити в будь-який час і приготувати.
Рецепт млинців з відварною м’ясом
Існує безліч варіантів начинок для закуски. Я пропоную вам безпрограшний метод приготування. Страва виходить не тільки ситним, але і смачним. Крім того, можна зробити про запас і зберігати в морозилці.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- 100 мл соняшникової олії;
- 30 г цукрового піску;
- 2 яйця;
- 400 г відварне м’ясо;
- 1 морква;
- 2 головки цибулі;
- 80 г вершкового масла;
- Чорний мелений перець і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду з олією. Залишаємо на повільному вогні;
- Додаємо терту моркву, розмішуємо і обсмажуємо на слабкому вогні протягом 10 хвилин;
- Тим часом відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
- Відправляємо до овочів, солимо, перчимо і розмішуємо. На повільному вогні готуємо близько 5 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження;
- Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, підсолюємо, всипаємо цукор і збиваємо;
- По черзі частинами додаємо просіяне борошно і молоко. Замішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок;
- В останню чергу вливаємо олію і ще раз розмішуємо;
- Обсмажуємо млинці звичним способом;
- На готовий млинець викладаємо м’ясну начинку і загортаємо в трубочку.
Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачні млинці з м’ясом і яйцем
Таку закуску можна заготовити заздалегідь і зберігати її в морозилці. Блюдо виходить ситним. Також в ньому міститься велика кількість білка, тому сподобається чоловікам.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 180 г борошна;
- 2 яйця;
- 2 ч. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л рослинного масла.
Для начинки:
- 300 р вареного м’яса;
- 5 яєць;
- 1 морква;
- Сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Розігріту сковороду змащуємо масло й обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю з тертою морквою;
- Відварені яйця натираємо на середній тертці;
- Варене м’ясо нарізаємо на дрібні шматочки або поділяємо на волокна;
- Тепер займемося тестом. У миску відправляємо всі необхідні інгредієнти і ретельно перемішуємо міксером;
- Обсмажені овочі змішуємо з яйцями, м’ясом, сіллю і меленим перцем;
- Розпечену сковороду змащуємо невеликою кількістю масла і злегка обсмажуємо млинці, тобто до напівготовності;
- У центр млинця викладаємо начинку, складаємо конвертиком і злегка приминаем.
Перед подачею закуску просто обсмажуємо на сковороді з маслом. Приємного апетиту!
Покрокове приготування млинців на воді з м’ясом
Якщо у вас під рукою не виявилося молочних продуктів, але ви хочете зробити смачні і ситні млинці, то нічого страшного. Просто замішуємо тісто на воді.
Інгредієнти:
- 500 мл води;
- 200 г борошна;
- 3 яйця;
- 2 ст. л рослинного масла;
- ½ Ч. л розпушувача;
- 2 ч. л цукрового піску;
- ½ Ч. л солі.
Для начинки:
- 500 г м’ясного фаршу;
- 1 ст. л борошна;
- 1 ст. л вершкового масла;
- 1 головка цибулі;
- 150 мл м’ясного бульйону;
- Коріандр;
- Чорний мелений перець;
- Солодка паприка;
- Харчова сіль.
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю і збиваємо;
- Вливаємо теплу воду і розмішуємо до однорідності;
- Додаємо розпушувач і просіяне борошно частинами. Замішуємо тісто;
- Вливаємо олію і ретельно перемішуємо;
- Розігріту сковороду змащуємо олією, викладаємо в неї м’ясний фарш і обсмажуємо до готовності. Знімаємо з плити;
- Тепер на сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо вершкове масло і ложку борошна. Перемішуємо;
- Через пару хвилин викладаємо фарш і заливаємо м’ясним бульйоном. Додаємо спеції, перемішуємо і тушкуємо до тих пір, поки маса не загусне;
- Добре прогріваємо чисту сковороду і випікаємо на ній млинці;
- На внутрішню сторону готового млинця викладаємо м’ясну начинку і складаємо в трубочку;
- Фаршировану закуску відправляємо в сковороду і злегка обсмажуємо до золотистого кольору.
Дуже смачна закуска готова до вживання.
Покроковий рецепт млинців з м’ясом і рисом в духовці
Пропоную вам цікавий варіант приготування смачної закуски до масниці. Фаршировані млинчики ми будемо не обсмажувати на сковороді, а запікати в духовці.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 500 мл води;
- 2 склянки борошна;
- ½ Ч. л солі;
- 4 яйця;
- Рослинне масло.
Для начинки:
- 500 г вареного м’яса;
- 1,5 склянки відвареного рису;
- 1 головка цибулі;
- 4 ст. л бульйону;
- 1 ст. л рослинного масла;
- Сіль і перець за смаком.
Приготування:
- На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю близько 10 хвилин, періодично помішуючи;
- Варене м’ясо пропускаємо через м’ясорубку;
- В окремій ємності змішуємо обсмажену цибулю, фарш, варений рис, сіль, перець і трохи бульйону;
- Збиваємо яйця з сіллю;
- Всипаємо борошно, вливаємо молоко кімнатної температури і на максимальній швидкості замішуємо тісто міксером;
- Добре розігріту сковороду змащуємо маслом. Виливаємо на неї тісто і рівномірно розподіляємо. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
- На готовий млинець викладаємо начинку і загортаємо конвертиком;
- Фаршировану закуску відправляємо на деко, змащене маслом, відправляємо на 15 хвилин у духовку (180 градусів).
Готову страву подаємо в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!
Млинці з м’ясом, рисом і яйцем
Ще один цікавий варіант смачної начинки для закуски. Процес приготування настільки простий, що навіть діти зможуть зробити такі млинці для всієї родини.
Інгредієнти:
- 250 мл молока;
- 350 мл окропу;
- 1,5 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 2 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Для начинки:
- 300 г м’яса;
- 200 г курячого філе;
- ½ Склянки вареного рису;
- 1 морквина;
- 2 головки цибулі;
- 2 варених яйця;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, молоко і масло. Перемішуємо до утворення однорідної маси;
- Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до зникнення грудок;
- Вливаємо окріп, добре розмішуємо. Залишаємо суміш на 15-20 хвилин;
- Добре прогріваємо сковороду змащуємо салом і обсмажуємо млинці з двох сторін;
- Заздалегідь відварюємо м’ясо в підсоленій воді. Пропускаємо через м’ясорубку разом з 1 головкою цибулі і морквою;
- Також потрібно попередньо відварити яйця та рис;
- Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору;
- В окремій ємності змішуємо фарш, нарізані яйця, обсмажену цибулю і рис. Трохи підсолюємо, перчимо і добре розмішуємо;
- Начинку викладаємо на готові млинці і звертаємо в трубочку;
- Фаршировану закуску обсмажуємо на сковороді.
Дуже смачне і ситне блюдо готове. Його готують на кожен день або до святкового столу.
Рецепт млинців з м’ясом, грибами і сиром
У цю добірку не можна було не включити ще один спосіб приготування чудової закуски. Ми будемо запікати страву в духовці. Для цього знадобиться всього кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 600 г борошна;
- 500 мл молока;
- 3 яйця;
- 50 мл рослинного масла без запаху;
- 2 ч. л цукрового піску;
- 1 ч. л харчової солі.
Для начинки:
- 500 г фаршу;
- 300 г грибів;
- 100 г твердого сиру;
- 2 цибулини;
- 30 г сметани.
Приготування:
- У миску з просіяним борошном, додаємо сіль, цукор, соняшникова олія, сирі яйця і ретельно перемішуємо, поступово додаючи молоко кімнатної температури;
- У розігріту сковороду наливаємо тісто і смажимо млинці з двох сторін;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на сковороді з маслом близько двох хвилин;
- Потім додаємо шампіньйони, нарізані тонкими пластинами. Солимо, перчимо й перемішуємо. Готуємо близько 5 хвилин;
- Викладаємо фарш, перчимо і солимо, ретельно перемішуємо. Тушкуємо 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо шматочок вершкового масла;
- Фаршируємо млинці і викладаємо їх у форму для запікання, змащену олією. Поливаємо сметаною і посипаємо тертим сиром;
- Відправляємо на 15 хвилин у духовку (200 градусів) до утворення золотистої скоринки.
Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Приємного апетиту!
Я підібрав найбільш поширені та смачні рецепти приготування фаршированих млинців. Тепер ви можете урізноманітнити меню на тиждень масляної.