Наближається масляна, тому потрібно дізнатися, як можна більше рецептів млинців. Головною перевагою такої закуски, є те, що вона готується за лічені хвилини. Потрібно лише зробити тісто і швидко обсмажити.
Останнім часом, господині намагаються готувати тонкі ажурні млинці, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати як самостійне блюдо до чаю або молока, або начинити різними інгредієнтами.
В одній статті неможливо описати всі можливі приготування такої закуски, тому я пропоную вам розглянути найпростіші і найпоширеніші варіанти.
В якості основи будемо використовувати кефір. До складу входить мінімальний набір продуктів, який практично завжди є на кухні. Тому приступайте до процесу.
Простий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом
Пропоную вам приготувати заварні ажурні млинці на кисломолочному продукті. Вони виходять ніжними та смачними, тому можна подавати без якої-небудь начинки.
Інгредієнти:
- 350 мл кефіру;
- 350 мл окропу;
- 250 г борошна;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л харчової солі;
- ½ Ч. л соди;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Виливаємо В миску кефір кімнатної температури і змішуємо його з содою. Залишаємо на 5 хвилин;
- Після цього додаємо сирі яйця, сіль з цукром, збиваємо кухонним віночком;
- Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем. Поступово висипаємо в суміш і розмішуємо до однорідності, щоб не було грудочок;
- Потім вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто;
- Залишається тільки додати рослинне масло, розмішати і приступати до приготування млинців;
- Для цього добре прогріваємо сковороду змащувати її не обов’язково. Тонким шаром рівномірно розподіляємо тісто і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін.
Ідеальні млинці подаємо з варенням, зі сметаною або начиняємо іншими продуктами.
Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками без соди
Ажурні млинці можна готувати без використання соди. При цьому вони виходять смачними, ніжними та смачними. Відразу готуйте більше, щоб вистачило для всієї родини.
Інгредієнти:
- 1 склянку кефіру;
- 1 стакан молока;
- 1 склянка борошна;
- 2 яйця;
- 2 ст. л цукру;
- Щіпка солі;
- 1 ч. л розпушувача;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У глибоку миску відправляємо сирі яйця, сіль з цукром і ретельно збиваємо кухонним віночком;
- Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо вилкою;
- Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо до одержання однорідної маси;
- На наступному етапі вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Замішуємо тісто;
- Сковороду потрібно обов’язково добре прогріти. Ополоником набираємо рідке тісто і рівномірно розподіляємо по сковороді. Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку.
Перекладаємо млинці на тарілку, при бажанні їх можна змащувати вершковим маслом. Приємного апетиту!
Млинці без яєць на 1 літр кефіру
Якщо ви чекаєте гостей на масляну, то вам краще приготувати більше тонких млинчиків з дірочками. Пропоную вам чудовий рецепт без яєць, який є одним з найпростіших.
Інгредієнти:
- 1 літр кефіру;
- 4 склянки борошна;
- 300 мл окропу;
- 3 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л солі;
- 1,5 ч. л соди.
Приготування:
- Заздалегідь ставимо кип’ятитися воду;
- Тим часом в глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури;
- Частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності;
- Додаємо сіль з цукром і розмішуємо до тих пір, поки не позбудемося всіх грудочок;
- Соду гасимо окропом і додаємо її в тісто з невеликою кількістю води. Акуратно перемішуємо, поступово додаючи решту крутого окропу. Залишаємо на 5-10 хвилин;
- Щоб млинці вийшли ажурними, сковороду необхідно добре прогріти. Змащуємо її невеликою кількістю масла і виливаємо тісто тонким шаром. Обсмажуємо з двох сторін.
Для приготування інших млинчиків, сковороду не потрібно змащувати олією.
Тонкі млинці з дірочками на кефірі з молоком
Не можна було обійти стороною ще один спосіб приготування ажурних млинчиків. Весь процес не займе у вас багато часу, тому можете зробити таку закуску в будь-який час.
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру;
- 250 мл молока;
- 1,5 склянки борошна;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л соди;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо кефір, додаємо цукор, сіль і соду. Все добре перемішуємо;
- Потім розбиваємо в миску яйця, збиваємо кухонним віночком або міксером;
- Частинами всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідності;
- Вливаємо тепле молоко і рослинне масло. Замішуємо тісто;
- Якщо суміш вийшла занадто рідкою, то додаємо трохи борошна, а якщо густий, то теплого молока. Масу залишаємо на 30 хвилин при кімнатної температури;
- Після закінчення зазначеного часу розігріваємо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і тонким шаром наливаємо тісто. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку.
Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто.
Я думаю, ця добірка рецептів, допоможе вам визначитися з варіантом приготування ажурних млинчиків. Приємного апетиту!