Манна каша на молоці без грудочок

Манна каша на молоці, як у дитячому садку

Смак молочної каші з манної крупи, багатьом людям знайомий з дитинства, адже її давали в садку. Якщо ви хочете зробити таке ж блюдо, то записуйте наступний рецепт приготування на 2 порції.

Інгредієнти:

  • 5 ст. л манки;
  • 1,5 склянки молока;
  • Вершкове масло;
  • Цукор і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Молоко виливаємо в сотейник або каструлю. Ставимо на плиту і доводимо майже до кипіння;
  • Додаємо цукор, сіль і розмішуємо;
  • Щоб не було грудочок, крупу додаємо тонкою цівкою, при цьому кашу постійно помішуємо;
  • Варимо близько 5 хвилин.

 

Перед подачею, ви можете додати в тарілку зі стравою шматок вершкового масла.

Манна каша на сухому молоці без грудочок

Якщо ви вирішили приготувати смачну кашу, а під рукою немає свіжого молока, то можна використовувати сухий аналог, який часто виручає господинь. При цьому страва виходить таким же смачним.

Цікаве:  Млинці з червоною ікрою: як приготувати і красиво загорнути

Інгредієнти:

  • ½ Склянки манки;
  • 10 ст. л сухого молока;
  • 1 л води;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст. л цукрового піску.

Приготування:

 

  • У каструлю наливаємо воду, ставимо її на плиту і нагріваємо. Рідина доводимо до 40 градусів і знімаємо з вогню;
  • Всипаємо сухе молоко невеликими порціями, постійно помішуючи суміш;
  • Ємність знову ставимо на конфорку, додаємо цукор з сіллю і розмішуємо;
  • Потім тонкою цівкою всипаємо манну крупу, продовжуючи перемішувати;
  • Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 10 хвилин.

 

Щоб не було грудок, кашу заважаємо під час приготування. Приємного апетиту!