Манна каша на молоці, як у дитячому садку
Смак молочної каші з манної крупи, багатьом людям знайомий з дитинства, адже її давали в садку. Якщо ви хочете зробити таке ж блюдо, то записуйте наступний рецепт приготування на 2 порції.
Інгредієнти:
- 5 ст. л манки;
- 1,5 склянки молока;
- Вершкове масло;
- Цукор і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Молоко виливаємо в сотейник або каструлю. Ставимо на плиту і доводимо майже до кипіння;
- Додаємо цукор, сіль і розмішуємо;
- Щоб не було грудочок, крупу додаємо тонкою цівкою, при цьому кашу постійно помішуємо;
- Варимо близько 5 хвилин.
Перед подачею, ви можете додати в тарілку зі стравою шматок вершкового масла.
Манна каша на сухому молоці без грудочок
Якщо ви вирішили приготувати смачну кашу, а під рукою немає свіжого молока, то можна використовувати сухий аналог, який часто виручає господинь. При цьому страва виходить таким же смачним.
Інгредієнти:
- ½ Склянки манки;
- 10 ст. л сухого молока;
- 1 л води;
- Щіпка солі;
- 1 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- У каструлю наливаємо воду, ставимо її на плиту і нагріваємо. Рідина доводимо до 40 градусів і знімаємо з вогню;
- Всипаємо сухе молоко невеликими порціями, постійно помішуючи суміш;
- Ємність знову ставимо на конфорку, додаємо цукор з сіллю і розмішуємо;
- Потім тонкою цівкою всипаємо манну крупу, продовжуючи перемішувати;
- Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 10 хвилин.
Щоб не було грудок, кашу заважаємо під час приготування. Приємного апетиту!