Імбирні пряники з глазурю — рецепти в домашніх умовах на Новий рік

Покроковий рецепт імбирних пряників з глазур’ю без меду на Новий рік

Імбирний десерт може не тільки прикрашати святковий стіл, але й буде чудовим смачним подарунком для близьких людей. Розглянемо один з найпростіших варіантів приготування. Ласощі виходить м’яким і тривалий час не черствіє.

Інгредієнти:

  • 500 г цукрового піску;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 мл окропу;
  • 1,5 ч. л меленого імбиру;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 кг борошна;
  • 1 жовток.

Для глазурі:

  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • 0,5 ч. л соку лимона;
  • 0,5 ч. л крохмалю.

Приготування

В товстостінну каструлю висипаємо половину цукру, на середньому вогні розтоплюємо, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Потім акуратно вливаємо склянку окропу і розмішуємо.

Наступним кроком висипаємо частину цукрового піску, помішуючи повністю розтоплюємо. Знімаємо каструлю з плити, додаємо корицю, мелений імбир і шматочки вершкового масла. Розмішуємо до повного розчинення. Потім висипаємо соду і залишаємо остигати.

В охолоджену суміш додаємо жовток і добре розмішуємо. Перелити масу в миску.

Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку, і на цілу ніч прибираємо в холодильник.

Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Перед випічкою виймаємо тісто з холодильника за 1-2 години. Розкачуємо до 5-6 мм. товщини Робити це потрібно на килимку або пергаментним папері, так як пряники не можна переносити, інакше вони деформуються.

На відстані видавлюємо фігурки і знімаємо надлишки тіста. Ставимо на 8-10 хвилин в духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Пряники знімаємо з килимка, тільки після того, як вони охолонуть.

Для оформлення десерту зробимо глазур. Для цього в миску відправляємо білок, цукрову пудру і трохи крохмалю. Збиваємо міксером на мінімальних обертах протягом декількох хвилин. Після чого вливаємо лимонний сік і продовжуємо збивати ще декілька хвилин.

При бажанні можете пофарбувати глазур харчовими барвниками. І для зручності перекладаємо їх у кондитерські мішечки.

Нижче можете подивитися найпростіше прикраса солодощів. Звичайно, можна скористатися шаблонами або самостійно зробити малюнок, але для цього потрібен досвід.

А якщо ви хочете прикрасити новорічні пряники, то подивіться наступне відео. У ньому показані легкі способи оформлення, тому кожна господиня впорається з цим завданням.

Головне – зробити глазур відповідної консистенції. Використовуйте харчові барвники і приступайте до процесу. Можете залучити до цього дітей.