Імбирні пряники з глазурю — рецепти в домашніх умовах на Новий рік

Прості імбирні пряники в духовці з глазур’ю у вигляді мишки

Символом 2020 року буде миша (пацюк). Тому буде доречним приготувати десерт у вигляді цього гризуна. Як зробити тісто і глазур, ви вже знаєте з рецептів вище.

Отже, ми приготували тісто, розкатали, і тепер нам знадобиться спеціальна вирубка у вигляді мишеняти.

Якщо вам не вдалося купити таку форму, то просто робимо шаблон, і прикрашаємо пряники методом пайпинга. Тобто через звичайну «копірку» переводимо зображення на імбирний десерт квадратної форми, і наносимо 3D малюнок.

Видавлюємо кілька фігурок і викладаємо їх на деко з пергаментним папером або силіконовим килимком. Випікаємо при 180 градусів близько 10 хвилин.

Щоб вирівняти поверхня пряників притискаємо їх обробною дошкою або іншим листом.

Тепер потрібно зробити глазур, одним з двох описаних вище способів. Офарблюємо харчовими барвниками. Нам знадобиться айсинг сірого, рожевого, чорного і білого кольорів. Для зручності перекладаємо в кондитерські мішечки.

Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Для початку робимо контур сірим кольором. Нанесіть тонкий струмінь. Потім потрібно буде почекати близько п’яти хвилин, щоб глазур підсохла.

Наступним кроком робимо заливку, для цього знадобиться більш рідкий айсинг. Також заповнюємо сірим кольором центр і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу зафарбовуємо інші деталі. І залишаємо, поки глазур не висохне.

Тепер рожевим, білим і чорним кольором закінчуємо оформлення мишки. Нічого складного в цьому немає. Якщо з першого разу не вийде, то другий – буде успішним.

Ось такі цікаві новорічні мишки виходять.

Тепер ви знаєте, як можна зробити імбирні пряники і красиво їх оформити. Обов’язково спробуйте зробити таку випічку на Новий рік, і ви здивуєте своїх гостей, близьких людей.