Квашена капуста з оцтом: рецепт на банку 3 літра
Наступний спосіб є найшвидшим. Тільки капусту краще назвати не квашеної, а маринованої. Але на смак вона практично не відрізняється, тому беріть на замітку цей простий рецепт.
Інгредієнти:
- 2,5 кг капусти;
- 1 велика морква;
- 120 мл 9% оцту;
- 2 ст. л солі;
- 180 г цукру;
- 100 мл рослинного масла;
- 1 л окропу.
Приготування:
- Капусту промиваємо під проточною водою і видаляємо верхні листки;
- Шаткувати зручно прямо на столі, для цього краще скористатися спеціальним ножем;
- Зверху натираємо моркву на крупній тертці;
- Овочі рівномірно перемішуємо, злегка подавливая;
- Тепер їх можна відразу відправити в 3-літрову банку. Обов’язково утрамбовуємо рукою або дерев’яною товкачкою;
- У заздалегідь вскипяченную воду додаємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо;
- Отриманим маринадом заливаємо капусту до самих країв;
- Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Така капуста завжди виходить хрустким, при цьому може зберігатися тривалий час. Приємного апетиту!