Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Квашена капуста з оцтом: рецепт на банку 3 літра

Наступний спосіб є найшвидшим. Тільки капусту краще назвати не квашеної, а маринованої. Але на смак вона практично не відрізняється, тому беріть на замітку цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти;
  • 1 велика морква;
  • 120 мл 9% оцту;
  • 2 ст. л солі;
  • 180 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 1 л окропу.

Приготування:

  1. Капусту промиваємо під проточною водою і видаляємо верхні листки;
  2. Шаткувати зручно прямо на столі, для цього краще скористатися спеціальним ножем;
  3. Зверху натираємо моркву на крупній тертці;
  4. Овочі рівномірно перемішуємо, злегка подавливая;
  5. Тепер їх можна відразу відправити в 3-літрову банку. Обов’язково утрамбовуємо рукою або дерев’яною товкачкою;
  6. У заздалегідь вскипяченную воду додаємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо;
  7. Отриманим маринадом заливаємо капусту до самих країв;
  8. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

Така капуста завжди виходить хрустким, при цьому може зберігатися тривалий час. Приємного апетиту!