Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Як квасити капусту в 3-літровій банці без води

Закуска у власному соку виходить смачною і хрусткою. Тому вибирайте осінні сорти капусти. Плюс до всього, ми будемо використовувати мінімум продуктів.

Інгредієнти:

  • 2,2 кг капусти;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л цукру;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Вибираємо щільний і білий качан пізніх сортів. Знімаємо з неї верхні листки, і шаткуємо будь-яким зручним способом. Морква подрібнюємо на крупній тертці і прямо на столі перемішуємо з капустою.

Після цього овочі посипаємо сіллю і цукровим піском. Якщо вам попалася солодка капуста, то цукор додавати не обов’язково. Ще раз перемішуємо до появи першого соку. Пробуємо на смак, і при необхідності додаємо трохи солі.

Цікаве:  Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Капусту з морквою перекладаємо в чисту банку і періодично щільно утрамбовується. Для цієї мети добре підходить толкушка. Ємність накриваємо марлею і ставимо в миску, так як стікатиме сік.

На другий день з’являться бульбашки газів, які обов’язково потрібно випускати. Для цього протикаємо дерев’яною паличкою або іншим предметом до самого дна.

По мірі зменшення соку в банку, беремо його з миски, в яку він стікав, так як овочі повинні повністю покриватися рідиною.

Через 2-3 дні квашена капуста буде готова. Банку потрібно обов’язково закрити кришкою і прибрати в прохолодне місце. Хрустку і соковиту закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!