Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Квашена капуста в банку без оцту і цукру

Щоб приготувати корисну закуску, ми не будемо використовувати маринад. Вона виходить натуральної та корисною. Для цього беріть соковиту капусту пізніх сортів.

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 200 г моркви;
  • 3 лаврових листа;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3 ст. л солі.

Приготування

З качана знімаємо верхні і пошкоджені листя, потім тонко нарізаємо. Якщо у вас є регулювальна шинкування, то зручніше скористатися саме їй.

Відправляємо капусту у великий таз і злегка обминаємо руками, щоб вона швидше пустила сік, коли ми додамо сіль.

На наступному етапі відправляємо в таз морква, яку подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Туди ж відправляємо сіль і горошини перцю. Все добре перемішуємо руками.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Попередньо промиваємо 3-літрову банку содою і споліскують холодною водою. Для зручності на шийку встановлюємо воронку. Тепер наповнюємо тару овочами, при цьому кожен шар утрамбовуємо дерев’яної толкушкой і додаємо один лавровий лист, хоча це не обов’язковий інгредієнт.

Зверху заливаємо соком, який дали овочі. Накриваємо банку кришкою і залишаємо в теплому місці на 4-7 днів. На другий день почнеться процес бродіння, тому потрібно випустити вуглекислий газ. Для цього робимо проколи шампуром або дерев’яною шпажкою.

Коли закуска буде готова, то прибираємо її в прохолодне місце. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим способом приготування.