Рецепт квашеної капусти в банку на 3 літри з цукром і сіллю
Пропоную вам швидкий спосіб приготування закуски. Спробуйте зробити одну банку, і якщо сподобається, то користуйтеся цим варіантом на постійній основі.
Інгредієнти:
- 2 кг білокачанної капусти;
- 2 моркви;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л харчової солі;
- 1,5 л води.
Приготування
Якщо є можливість, то беріть капусту, яку самі виростили на дачі, або купіть на сільському ринку. Ну і, звичайно ж, вона повинна бути соковитою. Квасити краще в фазу зростання місяця.
Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом. При бажанні скористайтесь кухонним комбайном, це скоротить час приготування. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці.
Овочі відправляємо в таз і перемішуємо, але не переминаем. І закладаємо в чисту і суху трилітрову банку, лише злегка придавлюючи рукою.
Прямо в банку додаємо сіль з цукром і заливаємо сирою водою, але вона повинна бути нехлорованої, тому попередньо пропустіть її через фільтр, або використовувати бутильовану рідина. Зрідка пронизує овочі дерев’яною паличкою, щоб вода повністю помістилася в ємність.
Тепер накриваємо банку кришкою, залишивши невеликий отвір. Ставимо в тарілку або таз, і чекаємо 2-3 дні.
Дуже важливо стежити за тим, щоб капуста була повністю покрита соком. Тому періодично додавайте рідину, яка буде виливатися через краї під час процесу бродіння.
Двічі в день протикаємо закуску дерев’яною паличкою, щоб випустити всі гази, інакше вона вийде несмачною і гіркою. Коли капуста буде готова, то ставимо в прохолодне місце.