Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Покроковий рецепт квашеної капусти з розсолом з води, солі та цукру

Багато господинь віддають квасити капусту в маринаді. Якщо вам подобається такий метод, то пропоную вам простий і смачний рецепт. При цьому знадобиться трохи часу.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • Горошки чорного перцю.

Приготування

Для зручності качан розрізаємо і вирізаємо качан, потім шаткуємо спеціальним або звичайним ножем. Подрібнюємо На крупній тертці одну морквину, цього буде достатньо.

Овочі перемішуємо у великому тазі, можете злегка їх приймати, щоб дали сік.

У заздалегідь підготовлену банку закладаємо капусту з морквою, і періодично додаємо горошини перцю. Овочі утрамбовуємо, щоб вони помістилися в ємність.

Цікаве:  Рецепт лечо на зиму з перцю і помідорів: класичний варіант з покроковими етапами приготування

Тепер займемося приготуванням розсолу. Для цього в банку з кип’яченою охолодженою водою додаємо цукровий пісок із сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Підготовленим маринадом заливаємо банку з капустою. Рідина повинна повністю покривати закуску.

Ставимо 3-літрову банку в миску і накриваємо кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі. З другого дня періодично протикаємо овочі шпажкою. Якщо не випускати гази, то квашена капуста може вийти гіркою.

Якщо з ємності вилилося багато соку, то додайте його з миски, в яку він стікав під час процесу бродіння. На 3-4 день спробуйте на смак, і якщо закуска готова, то закривайте кришкою і прибирайте в холодильник або льох.