Потужність блендера: швидкість обертів, режими роботи, види, якість подрібнення продуктів, класифікація, правила експлуатації, особливості догляду

Режими роботи блендера

Не варто розглядати максимальну величину оборотів як обов’язковий і найкращий швидкісний режим. Він, наприклад, не потрібен при змішуванні або збовтуванні. І навпаки, жорстка різання потребує саме граничної завантаження потужностей. Причому можливість регулювання кількості обертів може компенсувати недолік тяги електромотора. Наприклад, для смузі потужність блендера повинна становити 400-500 Вт, щоб можна було справлятися з обмерзлими фруктами. Але якщо апарат має 300 Вт, але підтримує високий крутний момент, то на високошвидкісному максимумі справиться і з цим завданням. Інша справа, що якість подрібнення буде ідеальним.

У сучасному блендері передбачається до 30 швидкісних режимів, при цьому кожен призначається для конкретних страв. У простих моделях може бути і 5, і 10 режимів, які також визначають градацію по інтенсивності переробки продуктів. Основною проблемою таких пристроїв є неможливість плавного переходу між режимами, що позначається на якості виконання окремих операцій. І навпаки, нове покоління моделей передбачає наявність адаптивної регулювання без ступенів перемикання. Швидкість буде залежати від сили натискання на ручку регулювання. Яка потужність повинна бути у блендера такого типу? Як мінімум 1000 Вт, оскільки додаткове навантаження знадобиться для перетворення сигналу в електросистемі від елементів управління до силового блоку.

Цікаве:  DEKraft: відгуки, характеристики, поради з вибору