Потужність блендера: швидкість обертів, режими роботи, види, якість подрібнення продуктів, класифікація, правила експлуатації, особливості догляду

Правила експлуатації приладу

До моменту застосування блендер повинен бути перевірений на працездатність і цілісність окремих частин. Управління пристроєм, як правило, здійснюється через спеціальну панель з кнопками, таймер, індикатором, а іноді і програматором з пультом ДУ. Далі слід дотримувати наступні правила експлуатації:

  • В робочу чашу не слід завантажувати надмірна кількість продуктів. Великі фрукти і овочі бажано розрізати на частини.
  • Робота з продуктами в гарячому стані виключається для більшості блендерів.
  • Фрукти з кісточками також не допускаються до подрібнення.
  • Бажано в одному завантаженні використовувати продукти рівною мірою твердості. Наприклад, якщо потужність блендера становить 300 Вт, то можна на одному швидкісному режимі обробляти огірок і яблуко, але для горіхів може знадобитися вже інша кількість обертів.
  • Якщо невідомий оптимальний режим подрібнення для конкретного продукту, то пробувати бажано, починаючи з мінімальних обертів.
Цікаве:  Вбудована витяжка Jet Air – відгуки, характеристики й особливості