Правила експлуатації приладу
До моменту застосування блендер повинен бути перевірений на працездатність і цілісність окремих частин. Управління пристроєм, як правило, здійснюється через спеціальну панель з кнопками, таймер, індикатором, а іноді і програматором з пультом ДУ. Далі слід дотримувати наступні правила експлуатації:
- В робочу чашу не слід завантажувати надмірна кількість продуктів. Великі фрукти і овочі бажано розрізати на частини.
- Робота з продуктами в гарячому стані виключається для більшості блендерів.
- Фрукти з кісточками також не допускаються до подрібнення.
- Бажано в одному завантаженні використовувати продукти рівною мірою твердості. Наприклад, якщо потужність блендера становить 300 Вт, то можна на одному швидкісному режимі обробляти огірок і яблуко, але для горіхів може знадобитися вже інша кількість обертів.
- Якщо невідомий оптимальний режим подрібнення для конкретного продукту, то пробувати бажано, починаючи з мінімальних обертів.