Потужність блендера: швидкість обертів, режими роботи, види, якість подрібнення продуктів, класифікація, правила експлуатації, особливості догляду

Блендер давно увійшов в обов’язковий перелік кухонних інструментів домашньої господині. З його допомогою можна перемішувати, подрібнювати, збивати і натирати різні продукти, готуючи їх до тих чи інших страв. Якість і обсяги приготування будуть залежати від безлічі параметрів, головним серед яких можна назвати потужність блендера, визначальну інтенсивність обертання робочих органів приладу. Але, зрозуміло, не тільки силовий потенціал обумовлює ефективність і зручність застосування даної техніки, тому до вибору варто підходити комплексно. Для початку варто в принципі з’ясувати, які різновиди блендерів існують.

Основна класифікація приладів

У першу чергу варто розділити стаціонарні і занурювальні моделі блендерів. Вони відрізняються за розмірами, конструкційним виконанням, функціональності і матеріалів виготовлення.

Почати огляд варто зі стаціонарного блендера як традиційного рішення. Хоча він перевершує за деякими експлуатаційними параметрами занурювальні аналоги, масивність конструкції та висока вартість не дозволяють таким пристроям займати перші позиції в продажах. Отже, стаціонарні прилади мають власну ємність, блок з мотором і електронікою, характеризуються значними розмірами і високою продуктивністю. Максимальний рівень потужності стаціонарного блендера знаходиться в межах 1500-1800 Вт. Що стосується конструкції, то стаціонарна база має монолітну структуру, що несе платформу з ніжками і накриває панель (пластикову або скляну). Прилад може розбиратися і піддаватися змінам в конфігурації функціональних частин.

Цікаве:  Розчинник для переходів: методи застосування і фото

Також варто підкреслити функцію стаціонарних блендерів, які можуть цілеспрямовано працювати в якості подрібнювачів. Для цього передбачається спеціальний режим, за допомогою якого навіть з відносно твердих фруктів можна приготувати однорідну масу у вигляді кашки. Потужні апарати справляються навіть з тонким подрібненням м’ясних продуктів, якщо ножі досягають країв ємності.

Тепер можна перейти до занурювальним моделям. Це компактний прилад, який зазвичай виконаний з металу, але допускається і включення пластикових елементів. Експлуатаційний характер також визначається потужністю заглибного блендера, яка в середньому становить 400-600 Вт. З таким потенціалом можна подрібнювати м’які продукти, але це не цільова функція таких пристроїв. У робочих якостях вони скоріше схожі на міксерну компактну техніку, тому частіше використовуються для збивання різних сумішей. При всіх поступках стаціонарного обладнання занурювальні моделі виграють за рахунок зручності використання, маневреності і портативності. За живлення приладу відповідає акумулятор, тому можна не думати про довжині мережевого шнура, якщо треба переміститися в інший кінець кухні.