Потужність блендера: швидкість обертів, режими роботи, види, якість подрібнення продуктів, класифікація, правила експлуатації, особливості догляду

Класифікація блендерів по потужності

В широкому діапазоні потужностних показників від 300 до 1500 Вт і більше можна знайти апарати на будь-який смак, які зможуть виконувати певні завдання краще за інших представників сегмента. Умовно можна виділити наступні рівні:

  • Моделі з початковими показниками потужності до 300 Вт. Власне, це не межа з точки зору мінімального значення силового потенціалу, так як бувають і апарати на 200-250 Вт. Але зниження даної характеристики вже обумовлює приналежність апарату до спеціалізованого сегменту. Так чи інакше, потужність заглибного блендера на 300 Вт дозволить його використовувати для подрібнення і змішування м’яких овочів і фруктів, готувати дитяче харчування та коктейлі. І що найголовніше, витрачати на ці процедури мінімум часу і зусиль.
  • Моделі на 400-450 Вт. Середній рівень, якого достатньо для роботи з твердими сирами і м’ясними продуктами. У цій категорії вже з’являються різні варіації турборежимов, за допомогою яких можна вирішувати більш складні завдання з безперервним робочим процесом.
  • Моделі на 500-700 Вт. Подрібнювати можна буде не тільки фрукти з овочами, але і заморожений фарш з льодом. Отже, розширюється й діапазон доступних для приготування страв – від пюре для дітей до паштетів, коктейлів та смузі.
  • Моделі на 1000 Вт і більше. Оптимальна потужність для хорошого блендера, який може працювати з насадками різного формату, подрібнюючи практично будь-які інгредієнти. Якщо ж говорити про модифікаціях з потенціалами вище 1500 Вт, то по своїх можливостях вони близькі до кухонних комбайнів. Це типовий стаціонарний форм-фактор, робота в якому навіть не стільки орієнтується на якість подрібнення, скільки на здатність функціонування у тривалому режимі на пікового завантаження.
Цікаве:  Генератор для зварювання інвертором: рекомендації по вибору