Потужність блендера: швидкість обертів, режими роботи, види, якість подрібнення продуктів, класифікація, правила експлуатації, особливості догляду

Догляд за блендером

Прилад потребує регулярного чищення і особливо після кожного сеансу застосування. Після закінчення роботи конструкція розбирається і по частинах промивається проточною водою. Чистячі засоби слід використовувати за рекомендаціями виробників стосовно до конкретних матеріалах – пластикам, скляних поверхнях, металевих деталей і т. д. Якщо, наприклад, небажані хімічні речовини запустять процеси корозії на робочих органах, то з великою ймовірністю вже найближчим часом це позначиться на потужності блендера – на низькопродуктивних пристроях до 500 Вт це найбільш помітно. Тому слід виконувати і огляд функціональних деталей моторної бази.

Кращі виробники приладу

Сегмент досить щільний. У ньому представляють свою продукцію виробники різних рівнів і спеціалізацій. Якщо виходити з відгуків користувачів, то найбільш якісні блендери пропонують німецькі фірми на зразок Bosch Braun. Вони вже не перший рік представлені в цій ніші, і завдяки накопиченому досвіду успішно розробляють привабливі по технологічному і функціональному наповненню моделі. Яка потужність у блендерів цих виробників? За 5 тис. руб. пропонуються гідні варіанти Braun JB 3060 на 700 Вт і Bosch MMB 42G1B на 800 Вт. Причому важливо зауважити, що, порівняно з віддачею менш іменитих блендерів, потужність цих приладів фактично на 15-20% вище навіть за однакових номінальних показниках. Це пов’язано як раз з високою якістю застосовуваної технічної начинки.

Цікаве:  Російська голчастий чотиригранний штик

Крім цього, непогані моделі випускає компанія Philips. Її продукція не поступається в плані функціональності, але коштує дешевше і пропонує ті ж набори комплектацій. Якщо потрібен зовсім бюджетний апарат для дому, то є сенс звернутися до фірми Vitek. Версія VT-3407 W, може, і не похвалиться тим же якістю збірки і комплектуючих, але при потужності 700 Вт цілком ефективно виконає базові операції приготування супів, каш і коктейлів.