Фільтр для вина: способи очищення, рекомендації фахівців

Того, хто займається виноробством, відомо, що за наявності в напої макухи, залишку дріжджів, винного каменю і цукрового осаду кінцева продукція дуже рідко буває прозорою. Ці компоненти мало того що роблять вино менш привабливим, але можуть спричинити за собою повторне бродіння. Щоб цього не допустити, алкогольний напій слід очистити. Спеціально для цієї мети винайдені фільтри для очищення вина. Про те, чи потрібно проводити фільтрацію і наскільки глибоко, між фахівцями точаться жваві суперечки. Одні вважають, що використання фільтра для вина негативно позначиться на смакових якостях продукту. Інші ж, навпаки, заявляють, що очищений напій набагато краще. Якщо домашній винороб зібрався вино все ж фільтрувати, йому потрібно знати, які існують для цього способи. Більш детально про фільтри для вина ви дізнаєтеся з цієї статті.

Цікаве:  Вентилятор форточный: опис, пристрій, принцип роботи, монтаж, фото