Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Покроковий рецепт полуничного компоту в 3-х літрових банках

Розглянемо ще один варіант консервації смачного напою. Заготовлюйте відразу більше банок, так як половину ви вже вип’єте під час літнього періоду.

Інгредієнти:

  • 600 г полуниці;
  • 200 г цукру;
  • 2,5 л окропу.

Ягоду промиваємо, і акуратно, щоб не пошкодити її, видаляємо зелені хвостики. Відразу ж розподіляємо по стерилізованим банкам з об’ємом 3 л.

Тепер вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб скло не тріснуло. Зверху накриваємо прокип’яченої кришкою, залишаємо настоюватися близько 15 хвилин.

На наступному етапі приготування зливаємо рідину в каструлю і ставимо на конфорку. Коли вона закипить, додаємо цукровий пісок, при постійному помішуванні варимо близько двох хвилин. Не забуваємо знімати пінку.

Цікаве:  Мариновані опеньки — самі смачні та прості рецепти приготування на зиму

Готовий сироп розливаємо по банках, закатуємо спеціальним ключем і прибираємо в тепле місце до повного охолодження. Зберігати компот можна протягом року у погребі, холодильнику або коморі.