Покроковий рецепт полуничного компоту в 3-х літрових банках
Розглянемо ще один варіант консервації смачного напою. Заготовлюйте відразу більше банок, так як половину ви вже вип’єте під час літнього періоду.
Інгредієнти:
- 600 г полуниці;
- 200 г цукру;
- 2,5 л окропу.
Ягоду промиваємо, і акуратно, щоб не пошкодити її, видаляємо зелені хвостики. Відразу ж розподіляємо по стерилізованим банкам з об’ємом 3 л.
Тепер вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб скло не тріснуло. Зверху накриваємо прокип’яченої кришкою, залишаємо настоюватися близько 15 хвилин.
На наступному етапі приготування зливаємо рідину в каструлю і ставимо на конфорку. Коли вона закипить, додаємо цукровий пісок, при постійному помішуванні варимо близько двох хвилин. Не забуваємо знімати пінку.
Готовий сироп розливаємо по банках, закатуємо спеціальним ключем і прибираємо в тепле місце до повного охолодження. Зберігати компот можна протягом року у погребі, холодильнику або коморі.