Напій на зиму з м’ятою
Щоб отримати ароматний і освіжаючий компот з ягід полуниці, під час консервації додамо в нього трохи м’яти. Можете поекспериментувати і використовувати інші трави і спеції.
Для трьох банок з об’ємом 3 літри, нам знадобиться:
- 1 кг полуниці;
- 3 гілочки м’яти;
- 600 г білого цукру;
- 8 л води.
Скляну тару та кришки закаточні добре промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також підготуємо ягоди. Відправляємо їх в ємність з водою і видаляємо хвостики. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Наповнюємо підготовлені банки полуницею і цукром. Відправляємо по одній гілочці м’яти, більше не треба, в іншому випадку її смак переб’є аромат ягід.
Тепер тару заливаємо окропом, закатуємо кришки. Компот потрібно обов’язково струсити, щоб цукровий пісок повністю розчинився в рідині.
Заготівлю перевертаємо, накриваємо кришкою і прибираємо до повного охолодження. Якщо сік вийде занадто солодким, то перед вживанням розбавляємо його водою.