Простий рецепт під кришку закручує
Якщо ви не хочете витрачати час на закатування банок і потім відкривати їх спеціальним пристосуванням, то скористайтеся звичайними кришками, які щільно закручуються.
Інгредієнти:
- 450 г полуниці;
- 250 г цукру;
- 1 ч. л лимонної кислоти.
Слід зазначити, що при такому способі консервації, збільшується ризик «вибуху» заготовки, тому необхідно герметично закручувати кришки, попередньо простерилізований їх разом з трилітровими банками.
- Невелику або середню полуницю промиваємо, потім відкидаємо на друшляк і опускаємо кілька разів в таз з чистою водою. Обов’язково видаляємо плодоніжки.
- Банки заповнюємо ягодами на 1/5, заливаємо киплячою водою. Залишаємо на 15-20 хвилин.
- Наступним кроком зливаємо рідину в каструлю, висипаємо цукровий пісок. Посуд ставимо на плиту, доводимо сироп до кипіння, після чого варимо протягом 3 хвилин.
- Гарячим цукровим розчином заливаємо полуницю.
Щоб напій не зацукрувався, обов’язково додаємо лимонну кислоту.
- Щільно закриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце, не перевертаючи тару.
Через пару днів можна зняти пробу. Зберігатися така заготовка може протягом усього зимового сезону.