Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Простий рецепт під кришку закручує

Якщо ви не хочете витрачати час на закатування банок і потім відкривати їх спеціальним пристосуванням, то скористайтеся звичайними кришками, які щільно закручуються.

Інгредієнти:

  • 450 г полуниці;
  • 250 г цукру;
  • 1 ч. л лимонної кислоти.

Слід зазначити, що при такому способі консервації, збільшується ризик «вибуху» заготовки, тому необхідно герметично закручувати кришки, попередньо простерилізований їх разом з трилітровими банками.

  • Невелику або середню полуницю промиваємо, потім відкидаємо на друшляк і опускаємо кілька разів в таз з чистою водою. Обов’язково видаляємо плодоніжки.

  • Банки заповнюємо ягодами на 1/5, заливаємо киплячою водою. Залишаємо на 15-20 хвилин.
  • Наступним кроком зливаємо рідину в каструлю, висипаємо цукровий пісок. Посуд ставимо на плиту, доводимо сироп до кипіння, після чого варимо протягом 3 хвилин.
  • Гарячим цукровим розчином заливаємо полуницю.

Щоб напій не зацукрувався, обов’язково додаємо лимонну кислоту.

  • Щільно закриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце, не перевертаючи тару.
Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Через пару днів можна зняти пробу. Зберігатися така заготовка може протягом усього зимового сезону.