Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Компот з полуниці на 3 літри з лимонною кислотою

У холодну пору року яскравий напій з літніх ягід порадує не тільки дітей, але і дорослих людей. Ви зможете законсервувати сік навіть без певного досвіду, так як технологія закачування банок дуже проста.

Інгредієнти для компоту:

  • 350 г свіжої полуниці;
  • 400 г цукрового піску;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • 2-2,7 л гарячої води.

Трилітрову скляну банку стерилізуємо над парою протягом 15 хвилин, а також кип’ятимо кришки. Перебираємо ягоди, при можливості залишаємо одного розміру. Кілька раз промиваємо в чистій воді, видаляємо плодоніжки і акуратно відправляємо в підготовлену ємність.

Заливаємо вміст тари окропом. Робимо це акуратно, щоб тара не лопнула. Залишаємо трохи місця для цукру. Накриваємо кришкою і відкладаємо на 15-20 хвилин.

Цікаве:  Маринована буряк на зиму — 8 дуже смачних рецептів

Наступним кроком зливаємо рідину в емальований посуд, додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після закипання знімаємо білкову пінку.

Вливаємо в банку з ягодами пару ополоників гарячого узвару, висипаємо лимонну кислоту за смаком. Потім повністю наповнюємо ємність і закатуємо її кришками за допомогою спеціального ключа.

Заготівлю прибираємо в тепле місце в перевернутому стані. Коли сік охолоне, то його визначаємо в підвал або комору.