Як швидко зварити компот з цілими ягодами без стерилізації
Щоб зберегти цілісність полуниці, а також її корисні і смакові якості, заготовки слід робити без стерилізації. Такий рецепт консервації є одним з найпростіших і найдоступніших.
Для однієї банки нам потрібно підготувати:
- 1 склянка свіжої полуниці;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л лимонної кислоти.
Для приготування напою, краще використовувати дрібні ягоди. Обов’язково їх промиваємо і видаляємо зелені листочки. Закладаємо в стерилізовані банки, після чого додаємо необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти.
Кип’ятимо воду в каструлі і вливаємо в банки з полуницею. В скляну ємність потрібно поставити дерев’яну або залізну ложку, щоб вона не луснула. Наповнюємо практично до самого горлечка, як показано на фото.
От і все. Залишається тільки закрити банки за допомогою закочувального ключа. Обов’язково перевіряємо герметичність, інакше компот може прокиснуть через кілька днів.