Полуничний компот на зиму: 6 рецептів на 3 літрову банку

Як швидко зварити компот з цілими ягодами без стерилізації

Щоб зберегти цілісність полуниці, а також її корисні і смакові якості, заготовки слід робити без стерилізації. Такий рецепт консервації є одним з найпростіших і найдоступніших.

Для однієї банки нам потрібно підготувати:

  • 1 склянка свіжої полуниці;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л лимонної кислоти.

Для приготування напою, краще використовувати дрібні ягоди. Обов’язково їх промиваємо і видаляємо зелені листочки. Закладаємо в стерилізовані банки, після чого додаємо необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти.

Кип’ятимо воду в каструлі і вливаємо в банки з полуницею. В скляну ємність потрібно поставити дерев’яну або залізну ложку, щоб вона не луснула. Наповнюємо практично до самого горлечка, як показано на фото.

Цікаве:  Квашена капуста з буряком — рецепти швидкого приготування закуски

От і все. Залишається тільки закрити банки за допомогою закочувального ключа. Обов’язково перевіряємо герметичність, інакше компот може прокиснуть через кілька днів.