Існує безліч варіантів начинок для млинців. Сьогодні розглянемо рецепти з сиром. Цей продукт є корисним і дієтичним, тому фахівці рекомендують включати його в свій раціон.
Недосвідчені господині вважають, що немає нічого простіше, ніж фарширувати млинці з сиром. Однак їм просто невідомо, що начинку можна доповнювати різними інгредієнтами. Крім того, закуску підсмажують на сковороді або запікають у духовці.
Таке блюдо сподобається дітям і дорослим людям. Завдяки підбірці найсмачніших рецептів, ви можете урізноманітнити меню на тиждень масляної. При бажанні поекспериментуйте зі складом начинки.
Пропоную вам розглянути кілька варіантів приготування.
Млинці з сиром — самий смачний і простий рецепт на воді
Млинці, приготовані на воді такі ж смачні, як і ті, що готуються на молоці. А якщо додати повітряну сирну начинку, то вони стануть неймовірно апетитним десертом.
Інгредієнти:
- 1 л води;
- 450 г борошна;
- 4 яйця;
- 1 ч. л солі;
- 2 ст. л цукру;
- 5 ст. л рослинного масла.
Для начинки;
- 240 г дитячого сирка;
- 300 г сметани;
- 2 ст. л цукрової пудри.
Приготування:
- Виливаємо В миску теплу воду, розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю і збиваємо кухонним віночком;
- На наступному етапі поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до утворення однорідної суміші без грудок;
- В кінці вливаємо рослинне масло, розмішуємо до зникнення масляних кіл. Залишаємо на 15-20 хвилин;
- Сковороду добре прогріваємо, змащуємо невеликою кількістю масла;
- Ополоником набираємо тісто, рівномірно розподіляємо по сковороді і обсмажуємо з обох сторін;
- Для приготування начинки в ємність відправляємо сметану і дитячий сирок, а також цукрову пудру за бажанням. Збиваємо міксером до повітряної маси;
- Начинку викладаємо на край млинця і загортаємо в трубочку.
При бажанні, закуску можна прикрасити розтопленим темним шоколадом. Приємного апетиту!
Млинці з сиром без яйця
Не обов’язково додавати курячий продукт в тісто, щоб вийшли смачні млинці. Пропоную до розгляду простий рецепт приготування закуски для повсякденного дня і святкового столу.
Інгредієнти:
- 1 л молока;
- 400 г борошна;
- ½ Ч. л соди;
- ½ Ч. л солі;
- 3 ст. л цукрового піску;
- 1 ст. л вершкового масла;
- 2 ст. л рослинного масла.
Для начинки:
- 350 г сиру;
- 1 ст. л цукрової пудри;
- 2 ст. л сметани;
- ½ Ч. л ванільного екстракту.
Приготування:
- У миску просіваємо борошно, щоб вона наситилася киснем;
- Додаємо сіль, цукор, соду і 500 мл молока. Решту молока підігріваємо в каструлі на плиті;
- У тісто вливаємо олію і замішуємо віночком або міксером;
- Потім поступово додаємо гаряче молоко і вмішуємо його в масу;
- Щоб суміш вийшла більш рідкою і без грудок, пропускаємо її через сито. При необхідності додаємо трохи води;
- Залишається тільки влити розтоплене вершкове масло, розмішати і залишити на 20 хвилин;
- Добре розігріваємо сковороду, додаємо кілька крапель соняшникової олії і розтираємо його серветкою;
- В ополоник набираємо тісто наливають на сковороду і проворачиваем її, щоб суміш рівномірно розподілилася по поверхні;
- Обсмажуємо млинці з двох сторін, а потім, при бажанні, змащуємо їх вершковим маслом;
- Сир перекладаємо в миску і переминаем його вилкою;
- Додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт, сметану і добре перемішуємо;
- Начинку розподіляємо по поверхні млинчика і акуратно загортаємо в трубочку.
При бажанні фаршировану закуску поливаємо улюбленим варенням або джемом.
Покроковий рецепт млинців з сирно-бананової начинкою на кефірі
Десерт, приготований таким способом, особливо сподобається дітям. Але й дорослі люди не відмовляться від такої смачної закуски з ніжною і соковитою начинкою.
Інгредієнти:
- 2 склянки кефіру;
- 2 склянки окропу;
- 2 склянки борошна;
- 1 щіпка солі;
- Щіпка соди;
- 1 яйце;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- 5 ст. л цукрового піску;
- 250 г сиру;
- 2 ст. л сметани;
- 2 банана.
Приготування:
- У глибоку ємність відправляємо кефір, 2 ст. л цукру, сіль, соду, олію, яйце;
- Постійно помішуючи суміш, поступово всипаємо просіяне борошно;
- Тонкою цівкою вливаємо окріп, продовжуючи збивати кухонним віночком. Залишаємо на 20 хвилин;
- Випікаємо млинці звичним способом;
- В окремій мисці сир перетираємо з цукром. Додаємо терті банани і ретельно перемішуємо;
- Начинку викладаємо на готові млинці і загортаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.
Закуску можна подавати зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!
Млинці з сиром без сметани і кефіру
Ароматну і ніжну закуску зможе зробити кожна господиня в домашніх умовах. Адже рецепт приготування неймовірно простий. Страва підходить для перекусу і святкового столу.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 500 мл молока;
- 2 склянки борошна;
- 3 яйця;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- 4 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л солі;
- 1 ч. л ванільного цукру;
- Вершкове масло.
Приготування:
- Яйця, сіль і цукор збиваємо кухонним віночком;
- Вливаємо молоко, продовжуючи розмішувати;
- Поступово додаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо;
- Вливаємо олію і перемішуємо до однорідності. Залишаємо на 15-20 хвилин;
- У розігріту сковороду додаємо трохи соняшникової олії;
- Наливаємо тісто і розподіляємо його рівним шаром по поверхні;
- Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з іншого боку;
- Сир перекладаємо в миску, додаємо ванільний цукор і 2 ст. л звичайного цукрового піску. Перетираємо в однорідну масу;
- Начинку викладаємо на край млинця, загортаємо в трубочку і розрізаємо навпіл;
- Фаршировану закуску обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
Також ви можете відправити млинці в форму для запікання і поставити в духовку на кілька хвилин. Приємного апетиту!
Простий рецепт млинців з сиром на молоці для дітей
Ніжну, апетитну і солодку закуску легко зробити в домашніх умовах. Такий десерт обожнюють діти, тому порадуйте їх таким ласощами. Для приготування знадобляться доступні продукти і трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- 1 склянку окропу;
- 1,5 склянки борошна;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- ½ Ч. л солі;
- 1,5 ст. л цукрового піску;
- 3 яйця.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 1,5 ст. л цукру;
- 1 яйце;
- Ванілін.
Приготування:
- Яйця збиваємо до утворення піни;
- Додаємо сіль, цукор, склянку молока і перемішуємо;
- Частинами всипаємо просіяне борошно, продовжуючи розмішувати;
- Потім вливаємо решту молока, рослинна олія і збиваємо до однорідності;
- Вливаємо окріп і інтенсивно перемішуємо;
- Розігріту сковороду перший раз змащуємо маслом, розподіляємо по ній тісто і смажимо млинці з обох сторін;
- Сир розминаємо виделкою. Додаємо ванільний і звичайний цукор, а також яйце. Ретельно розмішуємо;
- На край готового млинця викладаємо начинку і загортаємо будь-яким зручним способом.
При необхідності, частину млинців прибираємо в морозильну камеру. Інші обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки. Сметана з чорницею або полуницею буде відмінним доповненням до закуски.
Як зробити млинці з сиром та родзинками на сковороді
Наближається масляна, і на це свято господині протягом тижня готують млинці, які подають просто так або з різними начинками. Розглянемо один з найбільш поширених варіантів фарширування закуски.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 300 г борошна;
- 3 яйця;
- 2 ст. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 1 ст. л родзинок;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 жовток.
Приготування:
- Розбиваємо яйця в миску, додаємо сіль і збиваємо міксером;
- Вливаємо частина молока, всипаємо цукор і ретельно розмішуємо;
- Порційно всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто без грудок;
- Поступово додаємо решту молока, продовжуючи збивати масу міксером;
- Вливаємо олію, злегка перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин;
- Тим часом родзинки заливаємо теплою водою на кілька хвилин;
- Сир перекладаємо в ємність, додаємо яєчний жовток, щіпку солі, цукровий пісок і розминаємо вилкою;
- У сирну масу викладаємо родзинки і розмішуємо;
- Прогріваємо сковороду і змащуємо її соняшниковою олією;
- Наливаємо тісто і випікаємо млинці звичайним способом;
- На середину готового млинця викладаємо начинку і загортаємо його конвертиком або трубочкою;
- Фаршировану закуску злегка обсмажуємо на сковороді.
Смачний десерт готовий, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Млинці, фаршировані сиром із заливкою з сметани: покроковий рецепт в духовці
Від такої закуски мало хто відмовиться. Адже вона виходить соковитою і неймовірно смачною. Здивуйте своїх гостей і порадуйте близьких людей цією стравою.
Інгредієнти:
- 200 мл кип’яченої води;
- 800 мл молока;
- 2 склянки борошна;
- 100 мл соняшникової олії;
- 6 яєць;
- ½ Ч. л солі;
- 5 ст. л цукру;
- Ванільний цукор.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 яйце.
Для заливки:
- 400 р сметани;
- 1 пакет ванільного цукру;
- 2 ст. л цукру.
Приготування:
- Сирі яйця збиваємо з цукром кухонним віночком;
- Додаємо сіль, ванільний цукор, вливаємо молоко та соняшникову олію, а також всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто міксером (якщо у вас жирне домашнє молоко, то в масу додаємо воду). Залишаємо на 30 хвилин;
- Добре розігріваємо сковороду і змащуємо її маслом. Рівномірним шаром розподіляємо тісто по поверхні і смажимо млинці з двох сторін;
- Сир переминаем з цукровим піском і яйцем до утворення однорідної суміші;
- Начинку викладаємо з одного краю готового млинчика і формуємо конвертик;
- Дно форми для запікання змащуємо маслом і заливаємо сметаною. Викладаємо фаршировані млинці;
- Для приготування заливки змішуємо сметану, звичайний і ванільний цукор;
- Закуску поливаємо заливкою;
- Ставимо в духовку (200 градусів) на 20 хвилин.
Таку закуску краще злегка охолодити і подавати в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Млинці з сирною начинкою і червоною рибою
Завдяки таким рецептом ви легко створите святкову закуску, від якої будуть у захваті всі гості. Вони обов’язково запитають у вас спосіб приготування смачної страви.
Інгредієнти:
- 280 г борошна;
- 200 мл молока;
- 200 мл гарячої води;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- Щіпка солі;
- 3 ч. л цукру;
- 2 яйця.
Для начинки:
- 250 г сиру;
- 200 г слабосоленої червоної риби.
Приготування:
- У миску вливаємо молоко і гарячу воду;
- Додаємо цукор, сіль, яйця і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
- Частинами всипаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, і продовжуємо перемішувати;
- Вливаємо олію і розмішуємо;
- Нагріваємо сковороду і готуємо млинці звичним способом;
- Ретельно розминаємо сир за допомогою вилки;
- Рибу знімаємо зі шкірки. Нарізаємо на тонкі довгі смужки;
- На край готового млинця викладаємо червону рибу, а зверху сир;
- Загортаємо в рулет і прибираємо в холодильник, мінімум на одну годину.
Потім розрізаємо трубочки навскіс навпіл. Подаємо в якості самостійної закуски.
Найсмачніший рецепт млинців з сиром та ягодами
Дуже смачний десерт легко приготувати в домашніх умовах. Ми будемо фарширувати млинці сирною начинкою і ягодами. Така закуска сподобається любителям солодких страв.
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 500 мл молока;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 50 мл соняшникової олії;
- 400 г сиру;
- 200 г ягода.
Приготування:
- У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю. Для цього зручно використовувати кухонний віночок;
- Продовжуючи перемішувати масу, додаємо тепле молоко, просіяне борошно, а також соняшникова олія;
- Розпечену сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Смажимо млинці з двох сторін;
- Сир перекладаємо в миску, додаємо цукор і ретельно розтираємо;
- Якщо у вас заморожені ягоди, то їх потрібно заздалегідь розморозити;
- З одного краї млинця викладаємо начинку, а зверху ягоди;
- Звертаємо в трубочку або конвертик.
В начинку можна додавати суницю, ожину, чорницю та інші ягоди.
Млинці з сирною начинкою і шоколадом
Ще один варіант смачного десерту, який сподобається і дітям, і дорослим людям. Нам знадобляться прості продукти і трохи вільного часу. Ніякого кулінарного досвіду не потрібно.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 3 склянки молока;
- 1 стакан води;
- Щіпка солі;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 2 яйця.
Для начинки:
- Сирок;
- Шоколад;
- Цукрова пудра.
Приготування:
- У глибоку миску відправляємо всі необхідні продукти для тіста. Ретельно збиваємо міксером;
- Розігріту сковороду змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо приготовану суміш. Коли краї підрум’яняться, то блін перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку;
- Плитку шоколаду розламуємо на квадратики;
- На край готового млинця викладаємо дитячий сирок, зверху кладемо шматок шоколаду і загортаємо в конвертик;
- Обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.
Перед подачею закуску посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Тонкі млинці на молоці: рецепт з начинкою і сиру
Є деякі нюанси, щоб млинці вийшли тонкими. А якщо їх нафарширувати сирною начинкою, то закуска виходить смачною, ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
- 330 г просіяного борошна;
- 200 мл окропу;
- 500 мл молока;
- 3 яйця;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Щіпка солі;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 4 ст. л сметани;
- 3 ст. л цукру;
- Ванілін.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю;
- Вливаємо половину теплого молока і продовжуємо вимішувати міксером;
- Поступово всипаємо борошно і збиваємо;
- Потім вливаємо залишки молока і рослинне масло. Перемішуємо за допомогою міксера;
- В кінці додаємо окріп. Залишаємо на 20-30 хвилин;
- Тим часом сир розминаємо з цукром і сметаною до однорідної маси. При бажанні додайте ванілін;
- Щоб млинці вийшли тонкими, сковороду потрібно сильно нагріти. Змащуємо її маслом, а потім швидко наливаємо тісто тонким шаром. Обсмажуємо з обох сторін;
- Зворотний бік готового млинчика змащуємо сметаною, посипаємо невеликою кількістю цукру і з краю викладаємо сир;
- Загортаємо в трубочку.
Закуску подаємо в теплому або холодному вигляді. Тому відразу ставте кип’ятитися воду, щоб заварити чай.
Рецепт млинців з сиром і зеленню
Ми розглянули практично всі варіанти солодкої начинки. Тому пропоную вам ознайомитися з рецептом солоних млинців. Вони підходять для сніданку і корисного!
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 800 мл молока;
- 250 г борошна;
- 3 ст. л соняшникової олії;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 2 ст. л цукрового піску.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 50 г зелені;
- 100 г сметани;
- Сіль.
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і сіллю;
- Вливаємо частину молока і розмішуємо до однорідності;
- Додаємо половину просіяного борошна і перемішуємо до зникнення грудок;
- Додаємо решту молока, борошна, а також олію. Замішуємо тісто і залишаємо його на кілька хвилин;
- Зелень промиваємо й обсушуємо. Відправляємо її в чашу блендера і подрібнюємо;
- Потім додаємо сир, сметану і сіль. Збиваємо до утворення однорідної маси;
- Начинку викладаємо на млинці і загортаємо трубочкою.
Закуску можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Тепер у вас в запасі є кілька варіантів млинчиків з сирною начинкою. Порадуйте свою сім’ю і здивуйте гостей смачним блюдом.