Млинці є традиційною стравою слов’янської кухні. Наші бабусі передавали свої рецепти з покоління в покоління. А зараз в інтернеті можна знайти різні варіанти приготування.
Найчастіше, млинці готують на молоці. У кожної господині свої переваги і секрети. Але не у всіх людей виходить зробити тонкі млинці з дірочками.
Вони подаються в якості самостійної закуски до чаю, також їх можна начинити різними інгредієнтами. Варіантів безліч. Найголовніше – це правильно підготувати тісто і посмажити ажурну закуску.
Пропоную вам кілька перевірених варіантів. Покрокові рецепти допоможуть впоратися із завданням навіть недосвідченим господаркам. Тому приступайте до процесу.
Швидкий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці з содою
Ажурні млинці не відрізняються за смаком від звичайної закуски. Але необхідно знати деякі нюанси і поради, щоб приготувати таку страву.
Інгредієнти:
- 160 г пшеничного борошна;
- 500 мл молока;
- 1 ч. л соди;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 50 г цукрового піску;
- 1 ст. л 9% оцту;
- 2 яйця;
- 70 мл рослинного масла.
Приготування:
- Борошно просіваємо, додаємо в неї соду і перемішуємо. Відкладаємо в сторону;
- В іншу миску висипаємо цукор, сіль, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
- Потім в молочну суміш розбиваємо яйця, поступово додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто;
- Наступним кроком додаємо столовий оцет і ще раз перемішуємо;
- Вливаємо олію і добре розмішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин;
- Розжарюємо сковороду на плиті і змащуємо її тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика або серветки;
- Тепер дуже важливо швидко налити тісто в сковороду тонким шаром і рівномірно розподілити по поверхні;
- Млинці обсмажуємо на максимальному вогні по 30 секунд з кожної сторони.
Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Якщо ви все зробили за рецептом, то у вас обов’язково вийдуть ажурні млинці з незабутнім смаком.
Покрокове приготування тонких млинців на молоці з окропом
Пропоную вам ще один рецепт приготування ніжних і м’яких млинчиків, які просто тануть у роті. Вони чудово підходять практично для будь-якої начинки, яка вам найбільше подобається.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 300 мл молока;
- 250 мл крутого окропу;
- 2 яйця;
- 2 ст. л сметани;
- ½ Ч. л соди;
- 3 ст. л цукрового піску;
- Щіпка солі;
- 50 мл соняшникової олії.
Приготування:
- У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо молоко і рослинне масло. Потім додаємо сметану і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
- В окропі розчиняємо соду і додаємо в приготовлену суміш. Трохи підсолюємо, додаємо цукор і перемішуємо;
- Після чого, порційно висипаємо просіяне борошно і ретельно розмішуємо;
- Перед приготуванням першого млинця розпечену сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, потім цього робити не потрібно;
- В ополоник набираємо тісто і виливаємо на сковороду тонким шаром. Обсмажуємо з обох сторін за кілька секунд на сильному вогні.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 22 практично прозорих млинчика.
Як швидко приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці з дріжджами
Деякі господині вважають, що з дріжджами можна зробити тільки товсті млинці, але це помилкова думка. Завдяки таким рецептом у вас вийде велика кількість дірочок.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 500 мл молока;
- 5 г сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 1 ст. л вершкового масла;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- 250 мл молока розігріваємо до температури 30 градусів;
- Додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, щоб вони злегка набрякли;
- Відправляємо в суміш сіль з цукром і збовтуємо, поки кристали повністю не розчиняться;
- Борошно обов’язково просіваємо для насичення киснем. Тоді на млинці буде більше дірочок. Частинами додаємо в суміш борошно і починаємо замішувати тісто;
- Коли маса стане густою, то поступово вливаємо решту молока. Розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
- Наступним кроком розбиваємо яйце, перемішуємо кухонним віночком;
- Виливаємо охолоджене розтоплене вершкове масло і ще раз розмішуємо;
- Накриваємо миску з тістом рушником. Через 30 хвилин перемішуємо, через 15 хвилин повторюємо процедуру;
- Суміш готова для випічки;
- Нагріту сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо тісто тонким шаром;
- Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні, щоб млинці не пригоріли;
- Сковороду кожен раз змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика.
Ажурні млинці з незрівнянним смаком готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Рецепт тонких млинців на 1 літр молока без соди
Ніжні і мереживні млинці можна приготувати без використання соди і розпушувача. Незважаючи на це, вони виходять неймовірно смачними, з великою кількістю дірочок.
Інгредієнти:
- 1 л молока;
- 350 г манки;
- 3 ст. л борошна;
- 5 яєць;
- 10 г ванільного цукру;
- Сіль за смаком;
- 50 г цукрового піску;
- 4 ст. л соняшникової олії;
- 70 г вершкового масла.
Приготування:
- Яйця розбиваємо в миску, висипаємо ванільний цукор, трохи солі і звичайний цукровий пісок. Все добре перемішуємо;
- Додаємо просіяне борошно і інтенсивно розмішуємо, щоб не було грудочок;
- Вливаємо молоко кімнатної температури і перемішуємо;
- Наступним кроком всипаємо манну крупу і замішуємо тісто. Суміш залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набухла;
- Після чого масу додаємо олію і ще раз перемішуємо;
- Сковорода повинна бути добре нагріта, інакше млинці вийдуть без дірочок. Змащуємо невеликою кількістю масла;
- Перед кожним разом перемішуємо тісто, так як манка осідає на дні. Набираємо ополоник і виливаємо суміш на сковороду, розподіляємо рівним тонким шаром по поверхні;
- Як тільки краю почнуться золотитися, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з другої сторони.
Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!
Тонкі млинці на молоці з дірочками без розпушувача
Пропоную вам ще один чудовий варіант приготування смачної страви. Адже скоро масляна, тому потрібно ознайомитися з кількома рецептами ажурних млинчиків.
Інгредієнти:
- 320 г борошна;
- 3 ст. л цукру;
- Щіпка солі;
- 1 л молока;
- Щіпка соди;
- 2 яйця;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У глибоку миску відправляємо сирі яйця, цукор за смаком і перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали;
- Додаємо дрібку солі і соди, ще раз розмішуємо;
- Вливаємо 500 мл теплого молока і збовтуємо кухонним віночком;
- Частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто;
- Виливаємо решту молока і соняшникову олію, добре перемішуємо. Суміш повинна вийти досить рідкою;
- Добре нагріваємо сковороду і змащуємо її маслом;
- Виливаємо ополоник тесту. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець;
- Більше сковороду змащувати маслом не потрібно.
Викладаємо на тарілку і подаємо до столу або начиняємо якимись продуктами.
Простий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці
Якщо ви шукайте легкий спосіб приготування пористих рецептів, то скористайтеся наступним рецептом. Блюдо виходить смачним і ажурним. Тому беріть на замітку цей варіант.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 1 літр молока;
- 4 ст. л соняшникової олії;
- 2 яйця;
- 2 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л соди;
- ½ Ч. л харчової солі.
Приготування:
- Молоко підігріваємо до температури 30-40 градусів;
- У мисці змішуємо яйця, цукор і сіль;
- Вливаємо олію без запаху і перемішуємо;
- Додаємо 1/3 теплого молока і висипаємо всю муку, яку попередньо потрібно просіяти. Замішуємо тісто, позбавляючись від всіх грудочок;
- У два прийоми додаємо решту молока, продовжуючи розмішувати тісто;
- В останню чергу висипаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин;
- Добре прогріваємо сковороду. Перед випічкою кожного млинця змащуємо її маслом, таким чином, млинці виходять пористими і легко перевертаються.
При бажанні гарячі млинці змащуємо вершковим маслом. Приємного апетиту!
У цій статті 6 рецептів, тому в масляну ви щодня можете скористатися новим способом приготування.