Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

Млинці є традиційною стравою слов’янської кухні. Наші бабусі передавали свої рецепти з покоління в покоління. А зараз в інтернеті можна знайти різні варіанти приготування.

Найчастіше, млинці готують на молоці. У кожної господині свої переваги і секрети. Але не у всіх людей виходить зробити тонкі млинці з дірочками.

Вони подаються в якості самостійної закуски до чаю, також їх можна начинити різними інгредієнтами. Варіантів безліч. Найголовніше – це правильно підготувати тісто і посмажити ажурну закуску.

Пропоную вам кілька перевірених варіантів. Покрокові рецепти допоможуть впоратися із завданням навіть недосвідченим господаркам. Тому приступайте до процесу.

Швидкий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці з содою

Ажурні млинці не відрізняються за смаком від звичайної закуски. Але необхідно знати деякі нюанси і поради, щоб приготувати таку страву.

Інгредієнти:

  • 160 г пшеничного борошна;
  • 500 мл молока;
  • 1 ч. л соди;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 50 г цукрового піску;
  • 1 ст. л 9% оцту;
  • 2 яйця;
  • 70 мл рослинного масла.

Приготування:

 

  • Борошно просіваємо, додаємо в неї соду і перемішуємо. Відкладаємо в сторону;
  • В іншу миску висипаємо цукор, сіль, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
  • Потім в молочну суміш розбиваємо яйця, поступово додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто;
  • Наступним кроком додаємо столовий оцет і ще раз перемішуємо;
  • Вливаємо олію і добре розмішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин;
  • Розжарюємо сковороду на плиті і змащуємо її тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика або серветки;
  • Тепер дуже важливо швидко налити тісто в сковороду тонким шаром і рівномірно розподілити по поверхні;
  • Млинці обсмажуємо на максимальному вогні по 30 секунд з кожної сторони.

 

Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Якщо ви все зробили за рецептом, то у вас обов’язково вийдуть ажурні млинці з незабутнім смаком.

Покрокове приготування тонких млинців на молоці з окропом

Пропоную вам ще один рецепт приготування ніжних і м’яких млинчиків, які просто тануть у роті. Вони чудово підходять практично для будь-якої начинки, яка вам найбільше подобається.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 300 мл молока;
  • 250 мл крутого окропу;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л сметани;
  • ½ Ч. л соди;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • Щіпка солі;
  • 50 мл соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо молоко і рослинне масло. Потім додаємо сметану і ретельно розмішуємо кухонним віночком;
  • В окропі розчиняємо соду і додаємо в приготовлену суміш. Трохи підсолюємо, додаємо цукор і перемішуємо;
  • Після чого, порційно висипаємо просіяне борошно і ретельно розмішуємо;
  • Перед приготуванням першого млинця розпечену сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, потім цього робити не потрібно;
  • В ополоник набираємо тісто і виливаємо на сковороду тонким шаром. Обсмажуємо з обох сторін за кілька секунд на сильному вогні.

 

Із зазначеної кількості продуктів виходить 22 практично прозорих млинчика.

Як швидко приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці з дріжджами

Деякі господині вважають, що з дріжджами можна зробити тільки товсті млинці, але це помилкова думка. Завдяки таким рецептом у вас вийде велика кількість дірочок.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 500 мл молока;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • 250 мл молока розігріваємо до температури 30 градусів;
  • Додаємо в нього дріжджі і перемішуємо, щоб вони злегка набрякли;
  • Відправляємо в суміш сіль з цукром і збовтуємо, поки кристали повністю не розчиняться;
  • Борошно обов’язково просіваємо для насичення киснем. Тоді на млинці буде більше дірочок. Частинами додаємо в суміш борошно і починаємо замішувати тісто;
  • Коли маса стане густою, то поступово вливаємо решту молока. Розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
  • Наступним кроком розбиваємо яйце, перемішуємо кухонним віночком;
  • Виливаємо охолоджене розтоплене вершкове масло і ще раз розмішуємо;
  • Накриваємо миску з тістом рушником. Через 30 хвилин перемішуємо, через 15 хвилин повторюємо процедуру;
  • Суміш готова для випічки;
  • Нагріту сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо тісто тонким шаром;
  • Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні, щоб млинці не пригоріли;
  • Сковороду кожен раз змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика.
Цікаве:  Канапе на шпажках для святкового столу і фуршету

 

Ажурні млинці з незрівнянним смаком готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Рецепт тонких млинців на 1 літр молока без соди

Ніжні і мереживні млинці можна приготувати без використання соди і розпушувача. Незважаючи на це, вони виходять неймовірно смачними, з великою кількістю дірочок.

Інгредієнти:

  • 1 л молока;
  • 350 г манки;
  • 3 ст. л борошна;
  • 5 яєць;
  • 10 г ванільного цукру;
  • Сіль за смаком;
  • 50 г цукрового піску;
  • 4 ст. л соняшникової олії;
  • 70 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • Яйця розбиваємо в миску, висипаємо ванільний цукор, трохи солі і звичайний цукровий пісок. Все добре перемішуємо;
  • Додаємо просіяне борошно і інтенсивно розмішуємо, щоб не було грудочок;
  • Вливаємо молоко кімнатної температури і перемішуємо;
  • Наступним кроком всипаємо манну крупу і замішуємо тісто. Суміш залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набухла;
  • Після чого масу додаємо олію і ще раз перемішуємо;
  • Сковорода повинна бути добре нагріта, інакше млинці вийдуть без дірочок. Змащуємо невеликою кількістю масла;
  • Перед кожним разом перемішуємо тісто, так як манка осідає на дні. Набираємо ополоник і виливаємо суміш на сковороду, розподіляємо рівним тонким шаром по поверхні;
  • Як тільки краю почнуться золотитися, то перевертаємо млинець і обсмажуємо його з другої сторони.

 

Таким чином, готуємо млинці, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!

Тонкі млинці на молоці з дірочками без розпушувача

Пропоную вам ще один чудовий варіант приготування смачної страви. Адже скоро масляна, тому потрібно ознайомитися з кількома рецептами ажурних млинчиків.

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • 3 ст. л цукру;
  • Щіпка солі;
  • 1 л молока;
  • Щіпка соди;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У глибоку миску відправляємо сирі яйця, цукор за смаком і перемішуємо, поки не розчиняться всі кристали;
  • Додаємо дрібку солі і соди, ще раз розмішуємо;
  • Вливаємо 500 мл теплого молока і збовтуємо кухонним віночком;
  • Частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто;
  • Виливаємо решту молока і соняшникову олію, добре перемішуємо. Суміш повинна вийти досить рідкою;
  • Добре нагріваємо сковороду і змащуємо її маслом;
  • Виливаємо ополоник тесту. Коли краї підрум’яняться, то перевертаємо млинець;
  • Більше сковороду змащувати маслом не потрібно.

 

Викладаємо на тарілку і подаємо до столу або начиняємо якимись продуктами.

Простий рецепт тонких млинців з дірочками на молоці

Якщо ви шукайте легкий спосіб приготування пористих рецептів, то скористайтеся наступним рецептом. Блюдо виходить смачним і ажурним. Тому беріть на замітку цей варіант.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 літр молока;
  • 4 ст. л соняшникової олії;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Молоко підігріваємо до температури 30-40 градусів;
  • У мисці змішуємо яйця, цукор і сіль;
  • Вливаємо олію без запаху і перемішуємо;
  • Додаємо 1/3 теплого молока і висипаємо всю муку, яку попередньо потрібно просіяти. Замішуємо тісто, позбавляючись від всіх грудочок;
  • У два прийоми додаємо решту молока, продовжуючи розмішувати тісто;
  • В останню чергу висипаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин;
  • Добре прогріваємо сковороду. Перед випічкою кожного млинця змащуємо її маслом, таким чином, млинці виходять пористими і легко перевертаються.

 

При бажанні гарячі млинці змащуємо вершковим маслом. Приємного апетиту!

У цій статті 6 рецептів, тому в масляну ви щодня можете скористатися новим способом приготування.