Вірменський тонкий лаваш є недорогим і популярним продуктом. Адже його можна начинити різними продуктами і виходить неймовірно смачне блюдо, яке насичує на довгий час.
З нього просто зробити закуску в домашніх умовах. Вона підходить для перекусу або подачі на святковий стіл. При цьому процес приготування настільки швидкий, що займе у вас всього кілька хвилин.
Блюдо запікають у духовці або обсмажують на сковороді. Існує величезна кількість варіантів. Я зробив добірку з 22 рецептів. При бажанні ви можете експериментувати зі складом страви.
Лаваш з начинкою: простий покроковий рецепт з крабовими паличками і яйцем
З крабових паличок готують різноманітні смачні закуски. Пропоную вам рецепт невеликих рулетів, фаршированих цим продуктом і вареними яйцями. Процес приготування займає не більше 5 хвилин часу, за наявності необхідних продуктів. Тому приступайте до готування.
Інгредієнти:
- 2 лаваша;
- 250 р крабових паличок;
- 4 яйця;
- 1 огірок;
- Кріп;
- Майонез.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо яйця круто і розморожуємо крабові палички;
- На столі розстилаємо один лист лаваша і змащуємо його тонким шаром майонезу;
- Зверху натираємо палички на крупній тертці і рівномірно розподіляємо їх по поверхні. З одного краю залишаємо 2-3 см;
- Посипаємо рубаною зеленню;
- Накриваємо другим листом, який також промазуємо майонезом;
- Посипаємо тертими яйцями і розрівнюємо по поверхні;
- Розподіляємо частину кропу;
- Огірок очищаємо, нарізаємо його смужками і викладаємо з одного краю;
- Тепер акуратно скручуємо в щільний рулет. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Після охолодження нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт лаваша з куркою в духовці
Курячі трубочки швидкого приготування не залишать нікого байдужим. Готуються вони неймовірно просто, тому навіть недосвідчена господиня зможе робити їх щодня або на святковий стіл.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш;
- 300 г курячого філе;
- 150 г сиру;
- ½ Головки цибулі;
- 2 яйця;
- 2 зубчики часнику;
- Перець і сіль;
- Кунжутне насіння.
Приготування:
- У глибоку миску кладемо дрібно нарізане філе курки, подрібнену цибулину, тертий сир, 1 яйце, часник, який пропускаємо через прес. Солимо, перчимо за смаком і все ретельно перемішуємо;
- В окремій ємності збиваємо друге яйце;
- Кожен лист лавашу розрізаємо на чотири частини;
- На край кожного шматка викладаємо начинку. Решту лавашу змащуємо яйцем. Тепер акуратно скручуємо в трубочку і злегка притискаємо.
Аналогічним способом фаршируємо інші шматки лаваша. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо фаршировані трубочки. Змащуємо їх яйцем і посипаємо кунжутним насінням.
Ставимо в духовку (200 градусів) на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу закуска буде повністю готова.
Лаваш з начинкою з риби і сиру
Наступний варіант закуски підходить на кожен день і для свята. Начинка виходить ніжною і апетитною, тому сподобається вашим гостям і близьким людям.
Інгредієнти:
- Вірменський лаваш;
- Слабосолона форель;
- Плавлений сир;
- Свіжий огірок;
- Зелену цибулю.
Приготування:
- Розгортаємо лаваш і змащуємо його поверхню плавленим сиром тонким шаром;
- Рибу нарізаємо на невеликі шматочки, подрібнюємо зелений лук, а огірок ріжемо на тонкі пластини;
- Тепер рядами викладаємо спочатку рибу, потім зелень, огірок. Після чого повторюємо процедуру.
Акуратно згортаємо в рулет і розрізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!
Лаваш з начинкою: простий рецепт на сковороді з ковбасою, сиром і яйцем
Всього за 10-15 хвилин можна приготувати смачний і ситний сніданок, який зарядить енергією на кожен день. Потрібно лише підготувати необхідні продукти і приступити до процесу.
Інгредієнти:
- 100 г ковбаси;
- 100 г сиру;
- 2 яйця;
- Помідор;
- Перець і сіль;
- Кунжутне насіння за бажанням;
- 1 тонкий лаваш.
Приготування:
- Сир натираємо на крупній тертці. Ковбасу і помідор ріжемо кубиками;
- Лист лаваша складаємо в два шари, зверху кладемо каструлю, яка по діаметру така ж, як і сковорода. Вирізаємо два кола;
- Перший лист відправляємо в сковороду, посипаємо половиною сиру і заливаємо збитими яйцями;
- Потім додаємо нарізану ковбасу;
- Після чого відправляємо помідори або солоний огірок;
- Солимо і перчимо закуску і посипаємо рештою сиру;
- Накриваємо другим коржем і злегка придавлюємо;
- Накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом п’яти хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу, при бажанні верхній лист змащуємо яйцем, посипаємо кунжутним насінням;
- Перевертаємо і обсмажуємо закуску з іншого боку близько 4-5 хвилин.
Перекладаємо на обробну дошку, розрізаємо на шматки і подаємо на красивій тарілці.
Рецепт лаваша з сирною начинкою в духовці
Якщо у вас мало часу, але ви хочете поснідати або перекусити корисною їжею, то пропоную вам приготувати чудову закуску, яка насичує на довгий час.
Інгредієнти:
- 2 лаваша;
- 350 г сиру;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 2 яйця;
- Харчова сіль;
- 2 ч. л цукру;
- 1 жовток і невелику кількість молока.
Приготування:
- Сир перекладаємо в миску, додаємо до нього яйця, цукор, сіль і при бажанні ванільний цукор. Розмішуємо до однорідної суміші, тому краще скористатися блендером;
- Додаємо манку, перемішуємо і відкладаємо в сторону, щоб крупа набухла;
- В окремій ємності збиваємо жовток;
- Розгортаємо лаваш і розрізаємо його на 6 шматок;
- На край викладаємо начинку і звертаємо в трубочку. Другий кінець промазуємо жовтком, щоб рулет не розвернувся;
- Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї фаршировані трубочки;
- До залишився жовтки додаємо трохи молока. Змащуємо сумішшю закуску, посипаємо цукром. При бажанні ви можете використовувати корицю, горіхи, насіння;
- Ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
Страва настільки смачне, що гості будуть питати у вас рецепт приготування.
Лаваш, обсмажені на сковороді з зеленню
ПП закуска з простих продуктів готується всього кілька хвилин. Тож ви можете зробити в будь-який час. Страва підходить в якості перекусу і для здорового сніданку.
Інгредієнти:
- 2 гілочки петрушки;
- 1 зубчик часнику;
- 100 г сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л сметани;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 лаваш.
Приготування:
- Майонез змішати з подрібненим часником;
- Розкладаємо лаваш і змащуємо його тонким шаром майонезу;
- Розподіляємо По поверхні тертий сир, а потім посипаємо рубаною петрушкою;
- Лист розрізаємо навпіл, і кожен шматок складаємо конвертиком;
- В окремій мисці збиваємо міксером яйце;
- Конвертики макаємо в яєчну суміш;
- Відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін.
При бажанні та наявності вільного часу, поекспериментуйте з різними варіантами начинки.
Лаваш, смажена на сковороді з фаршем
З мінімального набору продуктів легко приготувати ліниві чебуреки. Знадобиться всього кілька хвилин, і ситну закуску можна подавати до столу.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш;
- 800 г фаршу;
- 1 яйце;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- У фарш додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і перець. Ретельно розмішуємо руками;
- Якщо у вас квадратні листи лаваша, то вирізаємо з них кола;
- На половину викладаємо підготовлений фарш і складаємо коло навпіл;
- Відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини.
Перекладаємо ледачі чебуреки на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лаваша з начинкою, запеченого в духовці
Якщо ви хочете порадувати своїх близьких людей або здивувати гостей, то приготуйте закуску з неймовірно смачною начинкою. Страва подається в гарячому або холодному вигляді.
Інгредієнти:
- 2 тонких лаваша;
- 2 відварних яйця;
- 1 помідор;
- 150 г сиру;
- 1 варений окіст курячий;
- 1 ст. л кунжутного насіння;
- 3 ст. л майонезу;
- Петрушка;
- 1 головка цибулі;
- 1 ст. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 100 мл води;
- 1 ст. л 9% оцту.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Заливаємо водою, додаємо сіль з цукром і столовий оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин;
- На невеликі шматочки нарізаємо куряче м’ясо, помідори і яйця. Сир натираємо на крупній тертці і подрібнюємо петрушку;
- Всі продукти відправляємо в одну миску, заправляємо майонезом і додаємо маринований лук. Всі добре розмішуємо;
- Кожен лаваш розрізаємо на 4 частини;
- На шматок викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
- Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї трубочки;
- Зверху закуску змащуємо яйцем і посипаємо кунжутним насінням;
- Запікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Оригінальне блюдо готове до вживання. Приємного апетиту!
Тонкий лаваш з начинкою з капусти
Відмінна заміна пиріжків. Це закуска швидкого приготування, яка сподобається і дітям, і дорослим людям. Нам знадобляться прості і доступні продукти, які практично завжди є на кухні.
Інгредієнти:
- 900 г тушкованої капусти з грибами;
- 150 мл соняшникової олії;
- 4 лаваша.
Приготування:
- Заздалегідь потрібно загасити капусту з грибами;
- Кожен лаваш розрізаємо на 6 частин;
- У центр кожного шматка викладаємо начинку і загортаємо в конверт;
- Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо закуску з двох сторін.
Щоб позбутися від зайвого масла, блюдо перед подачею викладаємо на паперові рушники.
Рецепт лаваша з корейською морквою і ковбасою
У домашніх умовах легко зробити яскраву і смачну закуску для святкового столу. Одним з основних інгредієнтів є морква по-корейськи, краще, якщо ви її зробите самостійно, але магазинний продукт також підходить.
Інгредієнти:
- 250 г ковбаси;
- 150 г корейської моркви;
- 3 ст. л майонезу;
- 1 вірменський лаваш.
Приготування:
- Ковбасу натираємо на крупній тертці. Ви можете замінити її копченим м’ясом або шинкою;
- Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу;
- По поверхні рівномірно розподіляємо подрібнену ковбасу;
- Якщо морква по-корейськи занадто довга, то її краще нарізати. Викладаємо на лист наступним шаром;
- Починаючи з довгої сторони, звертаємо лаваш в щільний рулет;
- Розрізаємо його на дві частини і загортаємо в харчову плівку;
- Прибираємо в холодильник на пару годин.
Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки і викладаємо на блюдо з листям салату.
Вірменський лаваш з начинкою з яблук
Тепер пропоную розглянути рецепт солодкої закуски. Це так званий ледачий штрудель. Блюдо володіє неймовірним смаком і містить невелику кількість калорій.
Інгредієнти:
- 6 яблук;
- Жменя волоських горіхів;
- 1 лаваш;
- 50 г сиру;
- 1 яйце;
- 20 мл молока;
- Цукровий пісок.
Приготування:
- Яблука ріжемо на 4 часточки і видаляємо серцевину. Потім нарізаємо кубиком;
- Розігріваємо сковороду і додаємо до неї невелику кількість соняшникової олії;
- Перекладаємо в неї яблука. Якщо у вас кислий сорт фруктів, то посипаємо їх двома ложками цукру, розмішуємо і тушкуємо на середньому вогні;
- Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і відправляємо в сковороду. Готуємо, поки яблука не стануть м’якими;
- Тим часом у мисці змішуємо сир, яйце, молоко і 1 ч. л цукрового піску. Збиваємо до однорідної консистенції;
- Лаваш підверніть з одного краю. І на подвійний шар викладаємо яблучну начинку. Іншу частину листа змащуємо, приготованою сумішшю;
- Загортаємо в рулет. Кожен шар лаваша ще раз промазуємо заливкою;
- Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї закуску;
- Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, готуємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Десерт остуджуємо і ріжемо на шматочки. При бажанні посипаємо ванільним цукром або корицею.
Лаваш з сиром і зеленню, загорнутий трикутником
Завдяки наступним способом, ми приготуємо бюджетну і смачну закуску. Це відмінний варіант для швидкого перекусу або ситного сніданку. Тому запам’ятайте або запишіть цей простий рецепт.
Інгредієнти:
- 150 г сиру;
- Зелень;
- 1 яйце;
- Соняшникова олія;
- Тонкий лаваш.
Приготування:
- Лаваш розрізаємо на смуги, шириною 7-10 см за допомогою кухонних ножиць;
- Сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску;
- Кріп і зелений лук промиваємо, обсушуємо, а потім подрібнюємо;
- Зелень додаємо до сиру, солимо і перчимо за бажанням;
- На край смужки лаваша викладаємо начинку і формуємо трикутник, відрізаємо зайве.
У мисці збиваємо яйця. Приготованою сумішшю змащуємо закуску. Трикутники відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін на повільному вогні по 1,5-2 хвилини.
Щоб позбутися зайвого жиру, блюдо викладаємо на паперові серветки. Подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Лаваш з начинкою на сковороді в яйці і молоці
Пропоную вам ще один варіант для сніданку або перекусу. Для приготування знадобиться мінімум часу і прості продукти. Лаваш складаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.
Покрокове приготування дивіться у наступному відео:
Заздалегідь ставимо кип’ятитися воду і заварюємо чай. До цього часу, закуска вже буде готова. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лаваша з червоною рибою і сирним сиром
Щоб урізноманітнити святкове меню, ви можете приготувати яскраву і апетитну закуску. Вона настільки смачна, що гості змітають її зі столу за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 200 г червоної риби;
- 350 г кисломолочного сиру;
- Листя салату;
- 2 лаваша.
Приготування:
- Розгортаємо лаваш і змащуємо його сиром;
- Накриваємо другим листом, злегка придавлюємо і по поверхні також розподіляємо шар сирного сиру;
- Розкладаємо листя салату;
- Довільно викладаємо рибу, нарізану на смужки;
- Щільно згортаємо в рулет;
- Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Коли закуска просочиться, то нарізаємо її на шматки і перекладаємо на красиву тарілку.
Смажений лаваш з начинкою на сковороді в клярі
Закуска з лаваша може бути гарною заміною пиріжків. Єдиною відмінністю є те, що таке блюдо готується набагато швидше і легше.
Інгредієнти:
- 800 г картоплі;
- 1 куряча грудка;
- Перець і сіль;
- Лаваш.
Для кляру:
- 3 яйця;
- Харчова сіль за смаком.
Приготування:
- Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді, а потім розминаємо в пюре;
- Заздалегідь варимо грудку й нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна;
- Курку змішуємо з пюре, солимо і перчимо за смаком;
- Розгортаємо лаваш, розподіляємо по ньому начинку рівномірним шаром;
- Скручуємо в рулет і нарізаємо на невеликі шматочки;
- У мисці збиваємо яйця з сіллю. Закуску занурюємо в кляр;
- Відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо з обох сторін.
Ледачі пиріжки з картоплею можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт лаваша з м’ясом і помідорами
Наступний варіант закуски являє собою спрощену шаурму з якісних продуктів. Блюдо виходить ситним, тому підходить для перекушування між основними прийомами їжі.
Інгредієнти:
- 250 г м’яса;
- 200 г помідор;
- Зелень;
- 150 г корейської моркви;
- 3 ст. л майонезу;
- 3 ст. л сметани;
- 2 ст. л кетчупу;
- Соняшникова олія;
- Сіль за смаком;
- Лаваш.
Приготування:
- М’ясо промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо на шматки невеликого розміру;
- Розігріваємо сковороду, змащуємо масло і відправляємо в неї м’ясо. Обсмажуємо до готовності. В кінці приготування трохи підсолюємо і перчимо. Знімаємо з плити;
- Помідори промиваємо під проточною водою і ріжемо на кубики;
- Для приготування соусу змішуємо майонез, сметану, кетчуп і рубану зелень. Ретельно перемішуємо до однорідності;
- На столі розгортаємо лаваш, зверху викладаємо другий лист, який змащуємо соусом;
- Розподіляємо По поверхні помідори і обсмажене м’ясо;
- З довгої сторони починаємо щільно скручувати в рулет, який розрізаємо на кілька частин.
Лінива шаурма готова, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Лаваш обсмажений на сковороді з сосисками
Прекрасна заміна сосиску в тісті. Тільки готується така закуска буквально 5 хвилин. Вона сподобається і дорослим людям і дітям. Візьміть на замітку цей рецепт, він вам обов’язково знадобиться.
Інгредієнти:
- Сосиски;
- Картопляне пюре;
- Твердий сир;
- Лаваш.
Приготування:
- Лаваш розрізаємо на шматки, ширина яких дорівнює довжині сосисці;
- Тепер потрібно поставити отвариваться сосиски;
- Тим часом смужки лавашу змащуємо охолодженим пюре і розподіляємо тонким шаром. При бажанні солимо і перчимо;
- Зверху посипаємо тертим сиром;
- Тепер на край викладаємо сосиску і загортаємо в лаваш;
- Відправляємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Блюдо виходить ніжним, смачним, а також ситним. Приємного апетиту!
Рецепт лаваша з начинкою з картоплі
Навіть сама проста закуска може бути дуже смачною. При цьому готується вона всього кілька хвилин з мінімального набору продуктів. Візьміть на замітку цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- Лаваш;
- Картопля;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре з шматком вершкового масла;
- На столі розкладаємо лаваш і на його поверхні розподіляємо охолоджене пюре;
- Щільно згортаємо в плоский рулет і нарізаємо на порційні шматочки;
- Добре прогріваємо сковороду і вливаємо в неї соняшникова олія;
- Лаваш обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні.
Знімаємо з плити, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.
Смажений лаваш з грибами
Цей рецепт сподобається любителям грибних закусок. Страва швидкого приготування дуже просте, але володіє чудовим смаком. Крім того, лаваш з начинкою виходить ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- Лаваш;
- Печериці;
- Ріпчаста цибуля;
- Зелень;
- Твердий сир.
Приготування:
- Гриби нарізаємо на тонкі пластини і відправляємо в сковороду. Після випаровування рідини обсмажуємо їх близько 5 хвилин;
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору;
- Лаваш ріжемо на три шматки і викладаємо їх один на одного;
- З одного краю розподіляємо гриби, зверху додаємо цибулю. Потім посипаємо рубаною зеленню і тертим сиром;
- Формуємо конвертик і злегка притискаємо його.
У мисці збиваємо білок з сіллю і цією сумішшю змащуємо закуску. Тепер лаваш відправляємо в сковороду з олією і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін.
Вірменський лаваш з сиром і помідорами
Пропоную до розгляду ще один варіант бюджетної закуски. Для приготування знадобляться недорогі і доступні продукти, які практично завжди є в холодильнику.
Інгредієнти:
- 2 помідори;
- 70 г сиру твердих сортів;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л майонезу;
- Кріп;
- Зелена цибуля;
- 1 лаваш.
Приготування:
- Майонез змішати з подрібненим часником і рубаним кропом;
- Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки, а потім нарізаємо на шматочки невеликого розміру;
- Розгортаємо лаваш і змащуємо його майонезній сумішшю;
- Посипаємо тертим сиром;
- Викладаємо нарізані томати;
- Довільно розкладаємо пір’я цибулі.
Акуратно згортаємо в рулет. Потім загортаємо закуску в харчову плівку і на 1 годину прибираємо в холодильник. Охолоджений лаваш ріжемо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Я сподіваюся, що вам сподобалася моя добірка начинок для лаваша. При бажанні поділіться статтею з друзями в соціальних мережах.