Лаваш з начинкою — 20 простих і смачних рецептів

Вірменський тонкий лаваш є недорогим і популярним продуктом. Адже його можна начинити різними продуктами і виходить неймовірно смачне блюдо, яке насичує на довгий час.

З нього просто зробити закуску в домашніх умовах. Вона підходить для перекусу або подачі на святковий стіл. При цьому процес приготування настільки швидкий, що займе у вас всього кілька хвилин.

Блюдо запікають у духовці або обсмажують на сковороді. Існує величезна кількість варіантів. Я зробив добірку з 22 рецептів. При бажанні ви можете експериментувати зі складом страви.

Лаваш з начинкою: простий покроковий рецепт з крабовими паличками і яйцем

З крабових паличок готують різноманітні смачні закуски. Пропоную вам рецепт невеликих рулетів, фаршированих цим продуктом і вареними яйцями. Процес приготування займає не більше 5 хвилин часу, за наявності необхідних продуктів. Тому приступайте до готування.

Інгредієнти:

  • 2 лаваша;
  • 250 р крабових паличок;
  • 4 яйця;
  • 1 огірок;
  • Кріп;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо яйця круто і розморожуємо крабові палички;
  • На столі розстилаємо один лист лаваша і змащуємо його тонким шаром майонезу;
  • Зверху натираємо палички на крупній тертці і рівномірно розподіляємо їх по поверхні. З одного краю залишаємо 2-3 см;
  • Посипаємо рубаною зеленню;
  • Накриваємо другим листом, який також промазуємо майонезом;
  • Посипаємо тертими яйцями і розрівнюємо по поверхні;
  • Розподіляємо частину кропу;
  • Огірок очищаємо, нарізаємо його смужками і викладаємо з одного краю;
  • Тепер акуратно скручуємо в щільний рулет. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.

 

Після охолодження нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт лаваша з куркою в духовці

Курячі трубочки швидкого приготування не залишать нікого байдужим. Готуються вони неймовірно просто, тому навіть недосвідчена господиня зможе робити їх щодня або на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш;
  • 300 г курячого філе;
  • 150 г сиру;
  • ½ Головки цибулі;
  • 2 яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • Перець і сіль;
  • Кунжутне насіння.

Приготування:

 

  • У глибоку миску кладемо дрібно нарізане філе курки, подрібнену цибулину, тертий сир, 1 яйце, часник, який пропускаємо через прес. Солимо, перчимо за смаком і все ретельно перемішуємо;
  • В окремій ємності збиваємо друге яйце;
  • Кожен лист лавашу розрізаємо на чотири частини;
  • На край кожного шматка викладаємо начинку. Решту лавашу змащуємо яйцем. Тепер акуратно скручуємо в трубочку і злегка притискаємо.

 

Аналогічним способом фаршируємо інші шматки лаваша. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо фаршировані трубочки. Змащуємо їх яйцем і посипаємо кунжутним насінням.

Ставимо в духовку (200 градусів) на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу закуска буде повністю готова.

Лаваш з начинкою з риби і сиру

Наступний варіант закуски підходить на кожен день і для свята. Начинка виходить ніжною і апетитною, тому сподобається вашим гостям і близьким людям.

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш;
  • Слабосолона форель;
  • Плавлений сир;
  • Свіжий огірок;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

 

  • Розгортаємо лаваш і змащуємо його поверхню плавленим сиром тонким шаром;
  • Рибу нарізаємо на невеликі шматочки, подрібнюємо зелений лук, а огірок ріжемо на тонкі пластини;
  • Тепер рядами викладаємо спочатку рибу, потім зелень, огірок. Після чого повторюємо процедуру.

 

Акуратно згортаємо в рулет і розрізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Лаваш з начинкою: простий рецепт на сковороді з ковбасою, сиром і яйцем

Всього за 10-15 хвилин можна приготувати смачний і ситний сніданок, який зарядить енергією на кожен день. Потрібно лише підготувати необхідні продукти і приступити до процесу.

Інгредієнти:

  • 100 г ковбаси;
  • 100 г сиру;
  • 2 яйця;
  • Помідор;
  • Перець і сіль;
  • Кунжутне насіння за бажанням;
  • 1 тонкий лаваш.

Приготування:

 

  • Сир натираємо на крупній тертці. Ковбасу і помідор ріжемо кубиками;
  • Лист лаваша складаємо в два шари, зверху кладемо каструлю, яка по діаметру така ж, як і сковорода. Вирізаємо два кола;
  • Перший лист відправляємо в сковороду, посипаємо половиною сиру і заливаємо збитими яйцями;
  • Потім додаємо нарізану ковбасу;
  • Після чого відправляємо помідори або солоний огірок;
  • Солимо і перчимо закуску і посипаємо рештою сиру;
  • Накриваємо другим коржем і злегка придавлюємо;
  • Накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні протягом п’яти хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу, при бажанні верхній лист змащуємо яйцем, посипаємо кунжутним насінням;
  • Перевертаємо і обсмажуємо закуску з іншого боку близько 4-5 хвилин.

 

Перекладаємо на обробну дошку, розрізаємо на шматки і подаємо на красивій тарілці.

Рецепт лаваша з сирною начинкою в духовці

Якщо у вас мало часу, але ви хочете поснідати або перекусити корисною їжею, то пропоную вам приготувати чудову закуску, яка насичує на довгий час.

Інгредієнти:

  • 2 лаваша;
  • 350 г сиру;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 2 яйця;
  • Харчова сіль;
  • 2 ч. л цукру;
  • 1 жовток і невелику кількість молока.

Приготування:

 

  • Сир перекладаємо в миску, додаємо до нього яйця, цукор, сіль і при бажанні ванільний цукор. Розмішуємо до однорідної суміші, тому краще скористатися блендером;
  • Додаємо манку, перемішуємо і відкладаємо в сторону, щоб крупа набухла;
  • В окремій ємності збиваємо жовток;
  • Розгортаємо лаваш і розрізаємо його на 6 шматок;
  • На край викладаємо начинку і звертаємо в трубочку. Другий кінець промазуємо жовтком, щоб рулет не розвернувся;
  • Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї фаршировані трубочки;
  • До залишився жовтки додаємо трохи молока. Змащуємо сумішшю закуску, посипаємо цукром. При бажанні ви можете використовувати корицю, горіхи, насіння;
  • Ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.

 

Страва настільки смачне, що гості будуть питати у вас рецепт приготування.

Лаваш, обсмажені на сковороді з зеленню

ПП закуска з простих продуктів готується всього кілька хвилин. Тож ви можете зробити в будь-який час. Страва підходить в якості перекусу і для здорового сніданку.

Інгредієнти:

  • 2 гілочки петрушки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л сметани;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 лаваш.

Приготування:

 

  • Майонез змішати з подрібненим часником;
  • Розкладаємо лаваш і змащуємо його тонким шаром майонезу;
  • Розподіляємо По поверхні тертий сир, а потім посипаємо рубаною петрушкою;
  • Лист розрізаємо навпіл, і кожен шматок складаємо конвертиком;
  • В окремій мисці збиваємо міксером яйце;
  • Конвертики макаємо в яєчну суміш;
  • Відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін.

 

При бажанні та наявності вільного часу, поекспериментуйте з різними варіантами начинки.

Лаваш, смажена на сковороді з фаршем

З мінімального набору продуктів легко приготувати ліниві чебуреки. Знадобиться всього кілька хвилин, і ситну закуску можна подавати до столу.

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш;
  • 800 г фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • У фарш додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і перець. Ретельно розмішуємо руками;
  • Якщо у вас квадратні листи лаваша, то вирізаємо з них кола;
  • На половину викладаємо підготовлений фарш і складаємо коло навпіл;
  • Відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини.

 

Перекладаємо ледачі чебуреки на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт лаваша з начинкою, запеченого в духовці

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких людей або здивувати гостей, то приготуйте закуску з неймовірно смачною начинкою. Страва подається в гарячому або холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваша;
  • 2 відварних яйця;
  • 1 помідор;
  • 150 г сиру;
  • 1 варений окіст курячий;
  • 1 ст. л кунжутного насіння;
  • 3 ст. л майонезу;
  • Петрушка;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ст. л цукру;
  • ½ Ч. л солі;
  • 100 мл води;
  • 1 ст. л 9% оцту.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Заливаємо водою, додаємо сіль з цукром і столовий оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин;
  • На невеликі шматочки нарізаємо куряче м’ясо, помідори і яйця. Сир натираємо на крупній тертці і подрібнюємо петрушку;
  • Всі продукти відправляємо в одну миску, заправляємо майонезом і додаємо маринований лук. Всі добре розмішуємо;
  • Кожен лаваш розрізаємо на 4 частини;
  • На шматок викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
  • Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї трубочки;
  • Зверху закуску змащуємо яйцем і посипаємо кунжутним насінням;
  • Запікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

 

Оригінальне блюдо готове до вживання. Приємного апетиту!

Тонкий лаваш з начинкою з капусти

Відмінна заміна пиріжків. Це закуска швидкого приготування, яка сподобається і дітям, і дорослим людям. Нам знадобляться прості і доступні продукти, які практично завжди є на кухні.

Інгредієнти:

  • 900 г тушкованої капусти з грибами;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 4 лаваша.

Приготування:

 

  • Заздалегідь потрібно загасити капусту з грибами;
  • Кожен лаваш розрізаємо на 6 частин;
  • У центр кожного шматка викладаємо начинку і загортаємо в конверт;
  • Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо закуску з двох сторін.

 

Щоб позбутися від зайвого масла, блюдо перед подачею викладаємо на паперові рушники.

Рецепт лаваша з корейською морквою і ковбасою

У домашніх умовах легко зробити яскраву і смачну закуску для святкового столу. Одним з основних інгредієнтів є морква по-корейськи, краще, якщо ви її зробите самостійно, але магазинний продукт також підходить.

Цікаве:  Манна каша на молоці без грудочок

Інгредієнти:

  • 250 г ковбаси;
  • 150 г корейської моркви;
  • 3 ст. л майонезу;
  • 1 вірменський лаваш.

Приготування:

 

  • Ковбасу натираємо на крупній тертці. Ви можете замінити її копченим м’ясом або шинкою;
  • Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу;
  • По поверхні рівномірно розподіляємо подрібнену ковбасу;
  • Якщо морква по-корейськи занадто довга, то її краще нарізати. Викладаємо на лист наступним шаром;
  • Починаючи з довгої сторони, звертаємо лаваш в щільний рулет;
  • Розрізаємо його на дві частини і загортаємо в харчову плівку;
  • Прибираємо в холодильник на пару годин.

 

Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки і викладаємо на блюдо з листям салату.

Вірменський лаваш з начинкою з яблук

Тепер пропоную розглянути рецепт солодкої закуски. Це так званий ледачий штрудель. Блюдо володіє неймовірним смаком і містить невелику кількість калорій.

Інгредієнти:

  • 6 яблук;
  • Жменя волоських горіхів;
  • 1 лаваш;
  • 50 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 20 мл молока;
  • Цукровий пісок.

Приготування:

 

  • Яблука ріжемо на 4 часточки і видаляємо серцевину. Потім нарізаємо кубиком;
  • Розігріваємо сковороду і додаємо до неї невелику кількість соняшникової олії;
  • Перекладаємо в неї яблука. Якщо у вас кислий сорт фруктів, то посипаємо їх двома ложками цукру, розмішуємо і тушкуємо на середньому вогні;
  • Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і відправляємо в сковороду. Готуємо, поки яблука не стануть м’якими;
  • Тим часом у мисці змішуємо сир, яйце, молоко і 1 ч. л цукрового піску. Збиваємо до однорідної консистенції;
  • Лаваш підверніть з одного краю. І на подвійний шар викладаємо яблучну начинку. Іншу частину листа змащуємо, приготованою сумішшю;
  • Загортаємо в рулет. Кожен шар лаваша ще раз промазуємо заливкою;
  • Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї закуску;
  • Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, готуємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

 

Десерт остуджуємо і ріжемо на шматочки. При бажанні посипаємо ванільним цукром або корицею.

Лаваш з сиром і зеленню, загорнутий трикутником

Завдяки наступним способом, ми приготуємо бюджетну і смачну закуску. Це відмінний варіант для швидкого перекусу або ситного сніданку. Тому запам’ятайте або запишіть цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 150 г сиру;
  • Зелень;
  • 1 яйце;
  • Соняшникова олія;
  • Тонкий лаваш.

Приготування:

 

  • Лаваш розрізаємо на смуги, шириною 7-10 см за допомогою кухонних ножиць;
  • Сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску;
  • Кріп і зелений лук промиваємо, обсушуємо, а потім подрібнюємо;
  • Зелень додаємо до сиру, солимо і перчимо за бажанням;
  • На край смужки лаваша викладаємо начинку і формуємо трикутник, відрізаємо зайве.

 

У мисці збиваємо яйця. Приготованою сумішшю змащуємо закуску. Трикутники відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін на повільному вогні по 1,5-2 хвилини.

Щоб позбутися зайвого жиру, блюдо викладаємо на паперові серветки. Подаємо в гарячому або холодному вигляді.

Лаваш з начинкою на сковороді в яйці і молоці

Пропоную вам ще один варіант для сніданку або перекусу. Для приготування знадобиться мінімум часу і прості продукти. Лаваш складаємо конвертиком або будь-яким іншим способом.

Покрокове приготування дивіться у наступному відео:

Заздалегідь ставимо кип’ятитися воду і заварюємо чай. До цього часу, закуска вже буде готова. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт лаваша з червоною рибою і сирним сиром

Щоб урізноманітнити святкове меню, ви можете приготувати яскраву і апетитну закуску. Вона настільки смачна, що гості змітають її зі столу за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 200 г червоної риби;
  • 350 г кисломолочного сиру;
  • Листя салату;
  • 2 лаваша.

Приготування:

 

  • Розгортаємо лаваш і змащуємо його сиром;
  • Накриваємо другим листом, злегка придавлюємо і по поверхні також розподіляємо шар сирного сиру;
  • Розкладаємо листя салату;
  • Довільно викладаємо рибу, нарізану на смужки;
  • Щільно згортаємо в рулет;
  • Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин.

 

Коли закуска просочиться, то нарізаємо її на шматки і перекладаємо на красиву тарілку.

Смажений лаваш з начинкою на сковороді в клярі

Закуска з лаваша може бути гарною заміною пиріжків. Єдиною відмінністю є те, що таке блюдо готується набагато швидше і легше.

Інгредієнти:

  • 800 г картоплі;
  • 1 куряча грудка;
  • Перець і сіль;
  • Лаваш.

Для кляру:

  • 3 яйця;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді, а потім розминаємо в пюре;
  • Заздалегідь варимо грудку й нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна;
  • Курку змішуємо з пюре, солимо і перчимо за смаком;
  • Розгортаємо лаваш, розподіляємо по ньому начинку рівномірним шаром;
  • Скручуємо в рулет і нарізаємо на невеликі шматочки;
  • У мисці збиваємо яйця з сіллю. Закуску занурюємо в кляр;
  • Відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо з обох сторін.

 

Ледачі пиріжки з картоплею можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Простий рецепт лаваша з м’ясом і помідорами

Наступний варіант закуски являє собою спрощену шаурму з якісних продуктів. Блюдо виходить ситним, тому підходить для перекушування між основними прийомами їжі.

Інгредієнти:

  • 250 г м’яса;
  • 200 г помідор;
  • Зелень;
  • 150 г корейської моркви;
  • 3 ст. л майонезу;
  • 3 ст. л сметани;
  • 2 ст. л кетчупу;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль за смаком;
  • Лаваш.

Приготування:

 

  • М’ясо промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо на шматки невеликого розміру;
  • Розігріваємо сковороду, змащуємо масло і відправляємо в неї м’ясо. Обсмажуємо до готовності. В кінці приготування трохи підсолюємо і перчимо. Знімаємо з плити;
  • Помідори промиваємо під проточною водою і ріжемо на кубики;
  • Для приготування соусу змішуємо майонез, сметану, кетчуп і рубану зелень. Ретельно перемішуємо до однорідності;
  • На столі розгортаємо лаваш, зверху викладаємо другий лист, який змащуємо соусом;
  • Розподіляємо По поверхні помідори і обсмажене м’ясо;
  • З довгої сторони починаємо щільно скручувати в рулет, який розрізаємо на кілька частин.

 

Лінива шаурма готова, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Лаваш обсмажений на сковороді з сосисками

Прекрасна заміна сосиску в тісті. Тільки готується така закуска буквально 5 хвилин. Вона сподобається і дорослим людям і дітям. Візьміть на замітку цей рецепт, він вам обов’язково знадобиться.

Інгредієнти:

  • Сосиски;
  • Картопляне пюре;
  • Твердий сир;
  • Лаваш.

Приготування:

 

  • Лаваш розрізаємо на шматки, ширина яких дорівнює довжині сосисці;
  • Тепер потрібно поставити отвариваться сосиски;
  • Тим часом смужки лавашу змащуємо охолодженим пюре і розподіляємо тонким шаром. При бажанні солимо і перчимо;
  • Зверху посипаємо тертим сиром;
  • Тепер на край викладаємо сосиску і загортаємо в лаваш;
  • Відправляємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

 

Блюдо виходить ніжним, смачним, а також ситним. Приємного апетиту!

Рецепт лаваша з начинкою з картоплі

Навіть сама проста закуска може бути дуже смачною. При цьому готується вона всього кілька хвилин з мінімального набору продуктів. Візьміть на замітку цей спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • Лаваш;
  • Картопля;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре з шматком вершкового масла;
  • На столі розкладаємо лаваш і на його поверхні розподіляємо охолоджене пюре;
  • Щільно згортаємо в плоский рулет і нарізаємо на порційні шматочки;
  • Добре прогріваємо сковороду і вливаємо в неї соняшникова олія;
  • Лаваш обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні.

 

Знімаємо з плити, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.

Смажений лаваш з грибами

Цей рецепт сподобається любителям грибних закусок. Страва швидкого приготування дуже просте, але володіє чудовим смаком. Крім того, лаваш з начинкою виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • Лаваш;
  • Печериці;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Зелень;
  • Твердий сир.

Приготування:

 

  • Гриби нарізаємо на тонкі пластини і відправляємо в сковороду. Після випаровування рідини обсмажуємо їх близько 5 хвилин;
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Лаваш ріжемо на три шматки і викладаємо їх один на одного;
  • З одного краю розподіляємо гриби, зверху додаємо цибулю. Потім посипаємо рубаною зеленню і тертим сиром;
  • Формуємо конвертик і злегка притискаємо його.

 

У мисці збиваємо білок з сіллю і цією сумішшю змащуємо закуску. Тепер лаваш відправляємо в сковороду з олією і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін.

Вірменський лаваш з сиром і помідорами

Пропоную до розгляду ще один варіант бюджетної закуски. Для приготування знадобляться недорогі і доступні продукти, які практично завжди є в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 2 помідори;
  • 70 г сиру твердих сортів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л майонезу;
  • Кріп;
  • Зелена цибуля;
  • 1 лаваш.

Приготування:

 

  • Майонез змішати з подрібненим часником і рубаним кропом;
  • Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки, а потім нарізаємо на шматочки невеликого розміру;
  • Розгортаємо лаваш і змащуємо його майонезній сумішшю;
  • Посипаємо тертим сиром;
  • Викладаємо нарізані томати;
  • Довільно розкладаємо пір’я цибулі.

 

Акуратно згортаємо в рулет. Потім загортаємо закуску в харчову плівку і на 1 годину прибираємо в холодильник. Охолоджений лаваш ріжемо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Я сподіваюся, що вам сподобалася моя добірка начинок для лаваша. При бажанні поділіться статтею з друзями в соціальних мережах.