Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Відео рецепт квашеної капусти

Можете подивитися ролик з інструкцією по приготуванню заготовки іншим способом. У цьому випадку розсіл не потрібно. Тому процес небагато відрізняється. На відео детально описано всі кроки квашення. Якщо все зробити правильно, то у вас вийде смачна закуска.

Якщо дотримуватися рецептуру і технологію, а також використовувати якісні продукти, то у вас обов’язково все вийде. Головне виділити для цього вільний час і зайнятися заготівлею.

Ще раз зазначу, що не варто боятися експериментувати. Пробуйте готувати з додаванням різних спецій і прянощів.

Деякі нюанси приготування

Крім технології квашення, господаркам слід знати певні особливості даної процедури:

  • Для приготування можна використовувати алюмінієву тару, так як вона окислюється, і продукт набуває металевий смак. Найкраще підходить емальований посуд. Пластикову ємність також можна використовувати, але не рекомендується;
  • Йодована сіль не підходить для квашення капусти;
  • Деякі господині додають рослинну олію. В цьому випадку краще всього використовувати нерафінований аналог.
Цікаве:  Рецепт квашеної капусти на зиму в банки для зберігання в підвалі

Існують і інші рецепти кислої капусти. В неї додають калину і хрін.

Деякі господині вважають за краще робити буряковий маринад. Для цього в 1 л води розмішуємо 120 мл соняшникової олії, 2 ст. л солі, 3 ст. л цукру і 1 ч. л столового оцту.

Спробуйте різні варіанти, можливо, ви придумаєте оригінальний спосіб приготування овочів на зиму.