Відео рецепт квашеної капусти
Можете подивитися ролик з інструкцією по приготуванню заготовки іншим способом. У цьому випадку розсіл не потрібно. Тому процес небагато відрізняється. На відео детально описано всі кроки квашення. Якщо все зробити правильно, то у вас вийде смачна закуска.
Якщо дотримуватися рецептуру і технологію, а також використовувати якісні продукти, то у вас обов’язково все вийде. Головне виділити для цього вільний час і зайнятися заготівлею.
Ще раз зазначу, що не варто боятися експериментувати. Пробуйте готувати з додаванням різних спецій і прянощів.
Деякі нюанси приготування
Крім технології квашення, господаркам слід знати певні особливості даної процедури:
- Для приготування можна використовувати алюмінієву тару, так як вона окислюється, і продукт набуває металевий смак. Найкраще підходить емальований посуд. Пластикову ємність також можна використовувати, але не рекомендується;
- Йодована сіль не підходить для квашення капусти;
- Деякі господині додають рослинну олію. В цьому випадку краще всього використовувати нерафінований аналог.
Існують і інші рецепти кислої капусти. В неї додають калину і хрін.
Деякі господині вважають за краще робити буряковий маринад. Для цього в 1 л води розмішуємо 120 мл соняшникової олії, 2 ст. л солі, 3 ст. л цукру і 1 ч. л столового оцту.
Спробуйте різні варіанти, можливо, ви придумаєте оригінальний спосіб приготування овочів на зиму.