Класичний рецепт квашеної капусти з журавлиною
Молоді господині вважають, що заготовити овочі на зиму дуже складно. Однак цей процес настільки простий, що з приготуванням може впоратися будь-яка людина без будь-якого досвіду.
Щоб зробити закуску нам потрібно виконати наступні дії. Всі кроки показуються з фото.
В першу чергу ми промиваємо качан, знімаємо з нього верхні листки, які непридатні для приготування, а також вирізаємо качан. Після цього шаткуємо вилок ножем, спеціальним інструментом або за допомогою кухонного комбайна.
З моркви зчищають верхній шар, миємо її холодною водою, а потім подрібнюємо на середній тертці.
Наступним кроком відправляємо моркву до капусті, а також додаємо журавлину і спеції. Все акуратно перемішуємо, натискати руками не потрібно.
Якщо б ми квасили капусту без розсолу, то її потрібно потиснути руками для виділення соку. Після чого відкласти її на добу.
Готуємо чисту і суху 3-х літрову банку, саме на такий обсяг розраховано кількість інгредієнтів. Закладаємо в неї салат і злегка утрамбовуємо руками.
Щоб приготувати розсіл, у літрі води повністю розчиняємо цукор з сіллю і виливаємо рідина в банку з капустою.
Щоб розсіл рівномірно розподілився по всій банку і вийшов повітря, капусту протикаємо в декількох місцях дерев’яною паличкою.
У процесі шумування розсіл буде виливатися з банки, тому її потрібно поставити в яку-небудь ємність, наприклад, у глибоку тарілку. Банку накриваємо зворотною стороною капронової кришки, залишивши невеликий отвір.
Залишаємо кваситься на три доби при кімнатній температурі. Двічі в день потрібно обов’язково протикати капусту. Це необхідно для того, щоб виходили гази. Інакше почнеться процес гниття, і закуска придбає неприємний запах і смак. Тому не нехтуйте цією процедурою.
Після закінчення трьох днів закуска готова до вживання. Зберігати її слід в холодильнику або холодному погребі.