Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

Інгредієнти для квашення капусти

Ми будемо робити заготівлю в розсолі. Тому до нього можна додавати спеції і прянощі, які не входять в зазначений склад. Не бійтеся експериментувати.

Зробіть кілька банок з різними інгредієнтами, і вже в майбутньому році приготуєте за тим рецептом, який найбільше сподобається.

Нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • Горошини чорного і запашного перцю;
  • Лавровий лист;
  • Журавлина;

Для розсолу на 1 л води:

  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1 ст. л цукрового піску.

Якщо ви будете квасити капусту у власному соку, то перед тим, як закладати її в банку, потрібно почекати одну добу, щоб вона встигла пустити сік.

Цікаве:  Кукурудза на зиму в домашніх умовах

Якщо ви будете заготовляти закуску в більшому обсязі, то збільшуйте кількість інгредієнтів в пропорційному співвідношенні.