Інгредієнти для квашення капусти
Ми будемо робити заготівлю в розсолі. Тому до нього можна додавати спеції і прянощі, які не входять в зазначений склад. Не бійтеся експериментувати.
Зробіть кілька банок з різними інгредієнтами, і вже в майбутньому році приготуєте за тим рецептом, який найбільше сподобається.
Нам знадобляться наступні продукти:
- 2 кг білокачанної капусти;
- 2 морквини середнього розміру;
- Горошини чорного і запашного перцю;
- Лавровий лист;
- Журавлина;
Для розсолу на 1 л води:
- 2 ст. л харчової солі;
- 1 ст. л цукрового піску.
Якщо ви будете квасити капусту у власному соку, то перед тим, як закладати її в банку, потрібно почекати одну добу, щоб вона встигла пустити сік.
Якщо ви будете заготовляти закуску в більшому обсязі, то збільшуйте кількість інгредієнтів в пропорційному співвідношенні.