Фунчоза з куркою — 4 рецепти з покроковим приготуванням

Фунчоза готується з сухої локшини з додаванням різних спецій. Цей традиційний продукт азіатської кухні. Останнім часом популярний у нашій країні.

Скляна локшина з куркою є корисним стравою. У ньому міститься мінімум калорій, жирів, а також відсутня клейковина. Тому, це ідеальний варіант для тих, що худнуть людей, і тих, хто підтримує оптимальний вагу.

Головною перевагою фунчозы є те, що вона швидко вбирає в себе смаки. Тому при використанні різних спецій, ви можете добитися абсолютно різних смаків, які відповідають вашим перевагам.

Купуйте продукт тільки у перевірених виробників, так як в деяких магазинах продають неякісні локшину.

Фунчоза з куркою і овочами в соєвому соусі на сковороді

У цьому рецепті ми будемо смажити продукти, і подавати страву в гарячому вигляді. Спосіб приготування неймовірно простий і швидкий. Така закуска виручить вас, коли прийшли несподівані гості.

Інгредієнти:

  • 250 г фунчозы;
  • 3 філе курки;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 морквина;
  • 1 пачка мексиканської суміші;
  • Соєвий соус;
  • Мелений чорний перець;
  • Кунжутне насіння;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Подрібнену цибулю обсмажуємо на сковороді з маслом до напівпрозорості;
  • Потім додаємо терту моркву і готуємо до м’якості овочів;
  • Куряче філе нарізаємо тонкими скибочками, відправляємо в сковороду, солимо, перчимо, поливаємо соєвим соусом. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 10-15 хвилин;
  • На наступному етапі викладаємо заморожену мексиканську суміш. Ви можете замінити її будь-якими овочами. Продукти добре розмішуємо;
  • Інструкцію з приготування скляної локшини читайте на упаковці. Найчастіше, її просто заливають окропом на 5 хвилин. Після цього додаємо її до решти продуктів, при необхідності вливаємо ще трохи соєвого соусу і перемішуємо. Готуємо 5-10 хвилин;
  • Перед подачею посипаємо кунжутним насінням за бажанням.

 

Ситне блюдо на швидку руку готово. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування фунчозы з куркою і грибами

Ще один варіант смачного страви. При бажанні ви можете поекспериментувати зі складом і додати свіжих овочів, зелені і різні спеції.

Інгредієнти:

  • Куряче філе;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Гриби;
  • Морква;
  • Фунчоза;
  • Зелень;
  • Соєвий соус.

Приготування:

 

  • Куряче філе промиваємо і видаляємо плівку. Нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду з рослинним маслом;
  • Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля;
  • Печериці нарізаємо на тонкі пластини і відправляємо до решти продуктів. Все перемішуємо і готуємо до випаровування рідини;
  • Посипаємо тертою морквою і розмішуємо;
  • Тим часом локшину заливаємо окропом на 5-7 хвилин, додаємо в сковороду, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Тушкуємо протягом 5-10 хвилин.
Цікаве:  Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

 

Перед подаванням страву посипаємо свіжою зеленню. При бажанні, ви можете використовувати вершковий соус.

Дуже смачний салат з фунчозы з овочами і куркою з соусом Теріякі

Пропоную вам спробувати зробити азіатський легкий салат. У ньому міститься невелика кількість калорій, тому закуска не зашкодить вашій фігурі.

Інгредієнти:

  • 200 г фунчозы;
  • 200 г філе курки;
  • Соус Теріякі;
  • 150 г солодкого перцю;
  • 150 г моркви;
  • 150 г цибулі;
  • 150 г огірків;
  • Сіль;
  • Соняшникова олія;
  • 1 ч. л каррі.

Приготування:

 

  • М’ясо курки ріжемо на невеликі шматочки, заливаємо соусом теріякі, розмішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин;
  • Скляну локшину перекладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом на 5 хвилин;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо;
  • Моркву натираємо на середній тертці;
  • Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо невеликим кубиком;
  • У розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо філе курки, солимо, додаємо карі, розмішуємо і злегка підсмажуємо;
  • Потім перекладаємо в сковорідку підготовлені овочі і тушкуємо протягом 15 хвилин;
  • Огірок нарізаємо на тонкі скибочки;
  • З фунчозы зливаємо рідину і перекладаємо її в глибоку миску;
  • Додаємо свіжі огірки і обсмажені продукти. Все ретельно перемішуємо.

 

Охолодити при кімнатній температурі, а потім охолоджуємо в холодильнику протягом 1-го години.

Фунчоза з куркою, грибами і овочами

Якщо ви любите ситні закуски з овочами, то цей рецепт вам сподобається. Готується страва дуже легко і досить швидко, тому ви можете зробити в будь-який час.

Інгредієнти:

  • 100 г фунчозы;
  • 200 г курячого філе;
  • 200 г грибів;
  • 2 огірка;
  • 2 солодких перцю;
  • 70 сл соєвого соусу;
  • 1 пакетик соусу для фунчозы.

Приготування:

 

  • Печериці очищаємо і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо тонкими пластинами, відправляємо в сковороду і готуємо до випаровування вологи;
  • Тим часом грудки нарізаємо на шматочки невеликого розміру, перекладаємо в сковороду і розмішуємо;
  • Скляну локшину заливаємо окропом на 5-7 хвилин;
  • Болгарський перець ріжемо соломкою і додаємо до решти продуктів;
  • Також в сковороду додаємо огірок, нарізаний півмісяцем. Все добре перемішуємо і тушкуємо до повної готовності;
  • Зі скляною локшини зливаємо рідину і змішуємо її з обсмаженими продуктами;
  • Вливаємо заправку для фунчозы і соєвий соус. Все розмішуємо.

 

Страву подаємо після того, як він охолоне. Приємного апетиту!

Ви можете легко змінювати склад страви. Використовуйте продукти, які вам більше подобаються. А спеції, прянощі і соус можуть повністю змінити смак фунчозы, тому експериментуйте.