Фунчоза готується з сухої локшини з додаванням різних спецій. Цей традиційний продукт азіатської кухні. Останнім часом популярний у нашій країні.
Скляна локшина з куркою є корисним стравою. У ньому міститься мінімум калорій, жирів, а також відсутня клейковина. Тому, це ідеальний варіант для тих, що худнуть людей, і тих, хто підтримує оптимальний вагу.
Головною перевагою фунчозы є те, що вона швидко вбирає в себе смаки. Тому при використанні різних спецій, ви можете добитися абсолютно різних смаків, які відповідають вашим перевагам.
Купуйте продукт тільки у перевірених виробників, так як в деяких магазинах продають неякісні локшину.
Фунчоза з куркою і овочами в соєвому соусі на сковороді
У цьому рецепті ми будемо смажити продукти, і подавати страву в гарячому вигляді. Спосіб приготування неймовірно простий і швидкий. Така закуска виручить вас, коли прийшли несподівані гості.
Інгредієнти:
- 250 г фунчозы;
- 3 філе курки;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 морквина;
- 1 пачка мексиканської суміші;
- Соєвий соус;
- Мелений чорний перець;
- Кунжутне насіння;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Подрібнену цибулю обсмажуємо на сковороді з маслом до напівпрозорості;
- Потім додаємо терту моркву і готуємо до м’якості овочів;
- Куряче філе нарізаємо тонкими скибочками, відправляємо в сковороду, солимо, перчимо, поливаємо соєвим соусом. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 10-15 хвилин;
- На наступному етапі викладаємо заморожену мексиканську суміш. Ви можете замінити її будь-якими овочами. Продукти добре розмішуємо;
- Інструкцію з приготування скляної локшини читайте на упаковці. Найчастіше, її просто заливають окропом на 5 хвилин. Після цього додаємо її до решти продуктів, при необхідності вливаємо ще трохи соєвого соусу і перемішуємо. Готуємо 5-10 хвилин;
- Перед подачею посипаємо кунжутним насінням за бажанням.
Ситне блюдо на швидку руку готово. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування фунчозы з куркою і грибами
Ще один варіант смачного страви. При бажанні ви можете поекспериментувати зі складом і додати свіжих овочів, зелені і різні спеції.
Інгредієнти:
- Куряче філе;
- Ріпчаста цибуля;
- Гриби;
- Морква;
- Фунчоза;
- Зелень;
- Соєвий соус.
Приготування:
- Куряче філе промиваємо і видаляємо плівку. Нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду з рослинним маслом;
- Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля;
- Печериці нарізаємо на тонкі пластини і відправляємо до решти продуктів. Все перемішуємо і готуємо до випаровування рідини;
- Посипаємо тертою морквою і розмішуємо;
- Тим часом локшину заливаємо окропом на 5-7 хвилин, додаємо в сковороду, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Тушкуємо протягом 5-10 хвилин.
Перед подаванням страву посипаємо свіжою зеленню. При бажанні, ви можете використовувати вершковий соус.
Дуже смачний салат з фунчозы з овочами і куркою з соусом Теріякі
Пропоную вам спробувати зробити азіатський легкий салат. У ньому міститься невелика кількість калорій, тому закуска не зашкодить вашій фігурі.
Інгредієнти:
- 200 г фунчозы;
- 200 г філе курки;
- Соус Теріякі;
- 150 г солодкого перцю;
- 150 г моркви;
- 150 г цибулі;
- 150 г огірків;
- Сіль;
- Соняшникова олія;
- 1 ч. л каррі.
Приготування:
- М’ясо курки ріжемо на невеликі шматочки, заливаємо соусом теріякі, розмішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин;
- Скляну локшину перекладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом на 5 хвилин;
- Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо;
- Моркву натираємо на середній тертці;
- Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо невеликим кубиком;
- У розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо філе курки, солимо, додаємо карі, розмішуємо і злегка підсмажуємо;
- Потім перекладаємо в сковорідку підготовлені овочі і тушкуємо протягом 15 хвилин;
- Огірок нарізаємо на тонкі скибочки;
- З фунчозы зливаємо рідину і перекладаємо її в глибоку миску;
- Додаємо свіжі огірки і обсмажені продукти. Все ретельно перемішуємо.
Охолодити при кімнатній температурі, а потім охолоджуємо в холодильнику протягом 1-го години.
Фунчоза з куркою, грибами і овочами
Якщо ви любите ситні закуски з овочами, то цей рецепт вам сподобається. Готується страва дуже легко і досить швидко, тому ви можете зробити в будь-який час.
Інгредієнти:
- 100 г фунчозы;
- 200 г курячого філе;
- 200 г грибів;
- 2 огірка;
- 2 солодких перцю;
- 70 сл соєвого соусу;
- 1 пакетик соусу для фунчозы.
Приготування:
- Печериці очищаємо і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо тонкими пластинами, відправляємо в сковороду і готуємо до випаровування вологи;
- Тим часом грудки нарізаємо на шматочки невеликого розміру, перекладаємо в сковороду і розмішуємо;
- Скляну локшину заливаємо окропом на 5-7 хвилин;
- Болгарський перець ріжемо соломкою і додаємо до решти продуктів;
- Також в сковороду додаємо огірок, нарізаний півмісяцем. Все добре перемішуємо і тушкуємо до повної готовності;
- Зі скляною локшини зливаємо рідину і змішуємо її з обсмаженими продуктами;
- Вливаємо заправку для фунчозы і соєвий соус. Все розмішуємо.
Страву подаємо після того, як він охолоне. Приємного апетиту!
Ви можете легко змінювати склад страви. Використовуйте продукти, які вам більше подобаються. А спеції, прянощі і соус можуть повністю змінити смак фунчозы, тому експериментуйте.