Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Кальмари легко засвоюються та містять корисні речовини. Тому їх можна включати в дитяче та дієтичне меню. Вони є доступним продуктом, і продаються практично у всіх продуктових магазинах.

Потрібно ретельно підійти до вибору молюсків, так як від цього залежить смак і якість майбутнього страви. Також необхідно правильно їх очистити і підготувати.

Кальмари, найчастіше, використовують для приготування салатів. Також з них виходить чудова холодна закуска. Потрібно лише нафарширувати їх різними начинками.

Є багато рецептів фаршированих кальмарів. Але в статті розглянемо найпоширеніші та прості варіанти приготування смачної страви, яке підійде для вечері і для святкового столу.

Кальмари фаршировані рисом і грибами: простий рецепт приготування в духовці

Це один з найбільш популярних варіантів. Багато господинь вважають за краще використовувати в якості начинки рисову крупу з додатковими продуктами. Рецепт досить простий, тому у вас не повинно виникнути труднощів.

Інгредієнти:

  • 600 г кальмарів;
  • 100 г рисової крупи;
  • 250 г печериць;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • Петрушка;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім пересипаємо його в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності. Для цього знадобиться, приблизно 15 хвилин;
  2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на сковороді з розігрітою олією;
  3. Наступним кроком відправляємо в сковороду нарізані гриби і готуємо близько 15 хвилин;
  4. Перекладаємо В миску рис, обсмажені гриби, рубану петрушку і натертий сир. Все добре перемішуємо;
  5. Тушки кальмарів ретельно промиваємо під струменем холодної води зовні і всередині. При необхідності видаляємо прозорий хребет;
  6. Тепер тушки фаршируємо приготованою масою. Краї закріплюємо зубочистками, щоб начинка не випала під час запікання;
  7. Викладаємо на деко і готуємо протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Випікати довше не рекомендується, так як кальмари стають «гумовими». При бажанні, страва можете залити сметанним або вершковим соусом. Охолоджуємо і подаємо в якості холодної закуски. Відмінний варіант для святкового столу.

Кальмари фаршировані грибами, яйцем і сиром в сметанному соусі

Ще один цікавий варіант начинки для кальмарів. Блюдо виходить смачним, тому готуйте більше, так як гості будуть обов’язково просити у вас добавки.

Інгредієнти:

  • 4 тушки кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 1 ст. л борошна;
  • 3 ст. л сметани;
  • Перець;
  • Харчова сіль;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на соняшниковій олії;
  2. Потім в сковороду додаємо печериці, які дрібно нарізаємо і готуємо близько 5 хвилин;
  3. Заздалегідь відварюємо яйця круто. Подрібнюємо і додаємо в миску;
  4. До яйцям додаємо рубаний зелений лук, а також натертий сир і обсмажені гриби. При необхідності солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
  5. Для приготування соусу змішуємо борошно із сметаною. Трохи підсолюємо і додаємо мелений перець;
  6. Тушки кальмарів розморожуємо при необхідності. Після чого очищаємо від плівок і видаляємо хрящ зсередини;
  7. Кальмари фаршируємо приготовленої начинкою. Краї закріплюємо за допомогою зубочисток;
  8. Викладаємо на деко або форму для випічки. Зверху змащуємо соусом. Випікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.

Перед подачею остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт фаршированих кальмарів з креветками і майонезом

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей або урізноманітнити святкове меню, пропоную вам наступний варіант приготування смачної закуски. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.

Інгредієнти:

  • Кальмари;
  • Креветки;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Петрушка;
  • Паприка;
  • Часник;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Сир;
  • Майонез.
Цікаве:  Бутерброди з ківі: прості рецепти до свята

Приготування:

  1. Якщо ви купили неочищені кальмари, то їх потрібно підготувати. Для цього тушки опускаємо в киплячу воду і готуємо близько 3 хвилин, але не довше, інакше вони стануть «гумовими» і жорсткими. Потім ретельно промиваємо під струменем холодної води і витягаємо хрящ;
  2. У миску натираємо сир твердих сортів, додаємо до нього мелену паприку, подрібнену ріпчасту цибулю, сушену або свіжу зелень;
  3. Солимо і перчимо за смаком;
  4. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
  5. Наступним кроком додаємо в миску нарізані креветки, які попередньо потрібно очистити, і ще раз розмішуємо;
  6. Тушки кальмарів фаршируємо приготовленої начинкою;
  7. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

При бажанні можете прикрасити хвостиками креветок, як показано на фото з головним блюдом.

Найсмачніший рецепт приготування кальмарів, фаршированих грибами в духовці

Пропоную вам швидкий варіант запікання фаршированих кальмарів. Кожна господиня впорається з цим процесом, так як в ньому немає нічого складного. При цьому закуска виходить неймовірно смачною. Їх можна зробити заздалегідь перед святом.

Інгредієнти:

  • 500 г кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 5 яєць;
  • 100 г сиру;
  • Кріп;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

  1. Заздалегідь готуємо кальмари. Для цього їх потрібно обдати окропом, а потім очистити в холодній воді;
  2. У сковороді розігріваємо олію і готуємо нарізані гриби до тих пір, поки не випарується вся волога;
  3. Потім в сковороду розбиваємо яйця, солимо і перчимо. Перемішуємо і обсмажуємо до готовності. Перекладаємо в тарілку, щоб продукти охололи;
  4. На наступному етапі в миску з грибами додаємо натертий сир і рубаний кріп. Інгредієнти ретельно розмішуємо;
  5. У кальмарів відрізаємо хвостики, нарізаємо соломкою і відправляємо в тарілку з начинкою;
  6. Акуратно фаршируємо тушки, викладаємо у форму для випікання, змащену маслом;
  7. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо близько 15 хвилин.

Можете трохи поекспериментувати. Наприклад, замініть гриби на креветки або додайте овочі. Перед подачею закуску нарізаємо на порційні шматочки.

Як приготувати фаршировані кальмари з грибами, м’ясом і рисом в духовці

Пропоную вам ще один простий рецепт випікання тушок кальмарів з смачною начинкою. Якщо ви ще ніколи не готували таку закуску, то спробуйте зробити її на новорічні свята.

Інгредієнти:

  • 7 тушок кальмарів;
  • 150 г грибів;
  • 5 яєць;
  • 150 г рису;
  • 2 моркви;
  • 3 цибулини;
  • 50 г сиру;
  • Зелень і спеції за смаком.

Приготування:

  1. В першу чергу підготуємо кальмари. Відварюємо їх протягом 3-5 хвилин, потім кладемо в миску з холодною водою і очищаємо від плівок. Відрізаємо хвостики і нарізаємо соломкою, вони нам ще знадобляться;
  2. Заздалегідь відварюємо рисову крупу і яйця;
  3. Тим часом обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо натерту моркву і готуємо близько 5 хвилин. Відправляємо в тарілку і залишаємо остигати;
  4. Нарізані свіжі або заморожені гриби перекладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом, додаємо хвостики кальмарів і обсмажуємо до повного випаровування рідини;
  5. Нарізаємо яйця і відправляємо в тарілку з обсмаженими овочами;
  6. Додаємо до них гриби, рис і все добре перемішуємо;
  7. Приготованою начинкою фаршируємо тушки кальмарів;
  8. Викладаємо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Після цього посипаємо натертим сиром і рубаною зеленню, готуємо ще 5 хвилин.

Можна подавати як окремої закуски або до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!

Ви можете поекспериментувати з приготуванням начинки. Для цього підходить фарш, крабові палички, різні овочі. Можливо, ви придумаєте оригінальний рецепт з неповторним смаком.