Одним із самих смачних десертів є печиво з сиру. Це ласощі подобається не лише дітям, але і дорослим людям, так як від них неможливо відірватися.
При цьому готуються вони неймовірно просто. Достатньо підготувати необхідні продукти, зробити тісто і відправити запікатися в духовку.
Слід відзначити, що смак і якість сирного печива, багато в чому, залежить від сиру. Тому серйозно підходите до вибору даного інгредієнта. Зверніть увагу, що в магазині також продаються сирні продукти, які не мають відношення до натурального компонента.
Я пропоную вам розглянути кілька простих і смачних рецептів приготування цього десерту.
Сирне печиво в духовці «Гусячі лапки» — покроковий рецепт приготування
Смак цих ласощів знайомий багатьом людям з дитинства. Його можна зробити в домашніх умовах з мінімального набору продуктів і за короткий проміжок часу. Виглядає десерт у вигляді трикутника.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 150 г пшеничного борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 5 г розпушувача;
- 5 г ванільного цукру.
Приготування:
- У миску відправляємо розм’якшене вершкове масло і сир. Перемішуємо заглибним блендером до однорідної пухкої маси. Поступово додаємо борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто до м’якої, але не липкою консистенції. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
- Потім дістаємо тісто, розрізаємо навпіл і розгортаємо в пласт товщиною 3-5 мм. Склянкою вирізаємо круглі заготовки;
- В окремій мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор;
- Кружечки обвалюємо в цукрі з одного боку. Потім складаємо навпіл, і знову опускаємо в миску. Складаємо ще раз навпіл цукрових стороною всередину, і потім знову в цукрі. На відео можете подивитися, як це робиться:
Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо маслом і викладаємо заготівлі цукрових стороною вгору. Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
Апетитні і хрусткі солодощі готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Смачний рецепт печива з сиру і сметани
Такий десерт більше нагадує пампушки, так як виходить пишним і ніжним. При цьому за смаком не поступається іншим сирним печеньям. Тому запишіть його або запам’ятайте цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 150 г 20% сметани;
- 100 г цукру;
- ½ Ч. л ваніліну;
- Щіпка солі;
- ½ Ч. л соди;
- 400 г борошна
Приготування:
- У глибоку миску кладемо сир, сметану, цукор, трохи солі і ванілін. Всі добре розмішуємо;
- Додаємо соду, яку гасимо оцтом;
- Частинами висипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо;
- Вимішуємо тісто, воно повинно вийти м’яким, але не липнути до рук;
- З тіста формуємо ковбаску і розрізаємо на порційні шматочки, які можете зробити будь-якої форми або просто скачати в кульку;
- Один бік мачає в ємності з цукром;
- Заготовки викладаємо на деко з пергаментним папером, цукрових стороною вгору. Не забувайте робити відстань між булочками;
- Випікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусів.
Ласощі сподобається і дітям і дорослим. Пора ставити чайник на плиту.
Простий рецепт сирного печива з родзинками
Якщо ви хочете швидко приготувати на сніданок корисний і смачний десерт, то можете скористатися наступним варіантом приготування. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і 5 хвилин вільного часу.
Інгредієнти:
- 100 г сиру;
- 35 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 150 г борошна;
- 40 г цукру;
- 4 г розпушувача;
- Щіпка соди;
- Трохи солі і ванілі;
- 50 г родзинок;
- Горіхи і цукати за бажанням.
Приготування:
- Продукти заздалегідь готуємо, так як вони повинні бути кімнатної температури. Так як тісто замішується швидко, то відразу включаємо духовку і готуємо лист;
- У глибоку тарілку розбиваємо яйце, висипаємо цукор і сіль. Розмішуємо вилкою;
- Потім додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
- Викладаємо сир, продовжуючи збивати масу;
- За бажанням додаємо ваніль або цукрову пудру або цедру цитрусових фруктів;
- Додаємо родзинки, горіхи і цукати за бажанням. Ретельно перемішуємо;
- Поступово просіваємо борошно в миску, тісто повинне вийти м’яким;
- Продовжуємо вимішувати рукою і з отриманої маси формуємо кульки, які одразу викладаємо на деко. Якщо тісто прилипає до рук, то просто змочіть їх холодною водою;
- При бажанні заготовки можна злегка прим’яти рукою;
- Відправляємо в духовку на 15 хвилин (180 градусів), щоб печива злегка підрум’янилися зверху.
Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Хрусткий десерт подаємо до чаю або молока. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт сирного печива «Поцілунки»
Дуже смачне і ніжне ласощі зможе приготувати навіть дівчинка, з невеликим кулінарним досвідом. Завдяки мінімальним зусиллям ви отримаєте приголомшливий результат.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- 250 р пшеничного борошна;
- 100 г вершкового масла;
- Цукор за смаком;
- 10 г розпушувача;
- Кориця за бажанням.
Приготування:
- Сир з розм’якшеним маслом розминаємо вилкою;
- Поступово додаємо просіяне борошно, розпушувач і акуратно вимішуємо;
- Готове тісто загортаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
- На стіл розсипаємо борошно, розкачуємо тісто і робимо ковбаску. Ділимо на три частини;
- Кожен шматок розгортаємо в блін, і круглою формою вытыкаем заготовки;
- Круглі шматки мачає в цукрі, складаємо навпіл і вмочаємо з одного боку. Складаємо навпіл ще раз і вмочаємо в цукрі. У тарілку з цукром, можна додати трохи кориці;
- Викладаємо на деко з пергаментним папером. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 15-20 хвилин.
Рум’яне ласощі готовий. Перекладаємо на тарілку і подаємо до чаю.
Розсипчасте сирне печиво в духовці
Якщо ви хочете отримати ніжний і розсипчастий десерт, який буде танути в роті, то пропоную скористатися наступним дуже простим рецептом приготування.
Інгредієнти:
- 350 г сиру;
- 400 г пшеничного борошна;
- 250 г вершкового масла;
- 1 ч. л розпушувача;
- Ваніль;
- Цукровий пісок.
Приготування:
- Нам знадобиться сухий сир. Якщо у вас вологий продукт, то пропустіть його через сито або марлю. Перекладаємо в миску і розминаємо вилкою;
- Розм’якшене вершкове масло розрізаємо на шматки, додаємо до сиру і ретельно розминаємо;
- У висипаємо борошно розпушувач і просіваємо її прямо на стіл;
- В центрі робимо поглиблення, в яке викладаємо сирну масу, і тепер поступово втручається;
- Доведеться трохи постаратися, щоб замісити тісто, воно повинно бути вологим, але не прилипати до рук. Збираємо його в клубок, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник, як мінімум на одну годину;
- З цього обсягу виходить багато печива, тому частина можете відрізати і прибрати в морозилку. Решту розминаємо, а потім розгортаємо в пласт товщиною 5-7 мм;
- Вирубуємо заготовки за допомогою спеціальних формочок або звичайним склянкою;
- Печиво занурюємо в цукор з одного боку і відразу викладаємо на деко з пергаментним папером. Між заготівками обов’язково робимо відстань;
- Випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Перед вживанням злегка шаруватий і розсипчастий десерт повинен повністю охолонути.
Рецепт печива з сиру ПП
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, і не можете дозволити собі до чаю солодощі, то пропоную скористатися цим способом приготування дієтичного печива.
Інгредієнти:
- 75 г звичайного сиру;
- 75 г м’якого сиру;
- 120 г рисової або цільнозерновий борошна;
- 1 жовток;
- ½ Ч. л соди;
- Цукрозамінник за вподобанням.
Приготування:
- У глибоку тарілку відправляємо два види сиру, жовток і цукрозамінник. Розминаємо виделкою до однорідної маси;
- Поступово всипаємо борошно, додаємо содою і поступово вимішуємо ложкою;
- Потім вимішуємо тісто руками. Суміш повинна вийти повітряної;
- Розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо кружечки необхідного діаметра. Залишки знімаємо, їх також будемо використовувати, адже у нас безвідходне виробництво;
- Кружечки складаємо навпіл, потім знову звертаємо ще раз;
- Викладаємо на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15 хвилин.
М’яке, повітряний і корисне ласощі готовий. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт сирного пісочного печива
Пропоную вам скористатися цим способом приготування десерту з сирною начинкою. Виходить ніжний і чудовий смак. Тому спробуйте приготувати.
Інгредієнти для пісочного тіста:
- 250 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 4 ст. л сметани;
- Щіпка солі;
- ½ Соди;
- 70 г цукрової пудри.
Для начинки:
- 200 г сиру;
- 4 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- Спочатку зробимо пісочне тісто. Для цього в миску кладемо борошно, цукрову пудру, щіпку солі і розмішуємо;
- Потім додаємо сметану, розм’якшене масло і замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його відпочивати на 15-20 хвилин;
- Тим часом займемося начинкою. Для цього сир з цукром розминаємо виделкою. При бажанні використовуйте згущене молоко;
- Тісто розгортаємо і розрізаємо його на рівні квадрати, на які викладаємо сирну начинку.
Тепер кожен шматочок звертаємо в конверт, як показано на короткому відео нижче.
Викладаємо печиво на деко з пергаментним папером і готуємо при температурі 180 градусів до появи рум’яної скоринки. Приємного апетиту!
Печиво з сиру на швидку руку в духовці без масла
За наступним рецептом ви можете приготувати низькокалорійне і швидке печиво на швидку руку. Для цього знадобиться мінімум продуктів і трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- 100 мл натурального йогурту;
- 250 г борошна;
- 10 ч. л цукру;
- 1 яблуко;
- Цукор;
- Кориця;
- Цукрова пудра.
Приготування:
- Для зручності скористаємося блендером. В ньому будемо перетирати сир з цукром і сіллю. Але ви можете все зробити виделкою;
- Сирну масу перекладаємо в миску, заливаємо йогуртом без смакових добавок або кефіром;
- Поступово висипаємо просіяне борошно і починаємо замішувати тісто;
- Продовжуємо вимішувати тісто на столі. Маса повинна бути м’якою та еластичною;
- Тісто розрізаємо навпіл, розгортаємо його на лист товщиною 2-3 мм;
- Розрізаємо на квадратики;
- Тепер на кожну заготовку по діагоналі викладаємо часточку яблука, посипаємо цукром і корицею, а потім защипуємо кінці.
Викладаємо на деко, який застеляємо пергаментним папером. Відправляємо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Потім витягуємо, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Повітряне сирне печиво в духовці
Пропоную вам рецепт неймовірно ніжних і пишних рогаликів з сиру. В якості начинки можете використовувати варення, згущене молоко або шоколад. Беріть на замітку цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- 350 г пшеничного борошна;
- 100 мл соняшникової олії;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 15 г розпушувача;
- 15 г ванільного цукру;
- Щіпка солі.
Приготування:
- Перекладаємо В миску сир, звичайний і ванільний цукор, трохи солі і яйце. Все ретельно перемішуємо;
- Наступним кроком вливаємо олію без запаху і розмішуємо;
- Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і додаємо до сирної суміші. Починаємо замішувати тісто;
- Коли його важко буде перемішувати, то викладаємо на стіл, посипаний борошном, викладаємо тісто і посипаємо ще невеликою кількістю борошна. У нас повинна вийти еластична і м’яка маса;
- Відправляємо в пакет і даємо відпочити близько 15 хвилин;
- Якщо в якості начинки ви будете використовувати шоколад, то його нарізаємо на поздовжні шматочки;
- Шматок тіста розрізаємо навпіл, другу частину розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм Розрізаємо на 14 секторів;
- З кожного краю викладаємо шматок шоколаду і скручуємо в рогалик.
Викладаємо рогалики на деко. Якщо хочете отримати рум’яну скоринку, то змастіть яйцем. Протягом 30-35 випікаємо в духовці (180) градусів. Для святкової подачі посипаємо цукровою пудрою або змащуємо помадкою.
Покрокове приготування м’якого сирного печива
Якщо вам і дітям більше подобаються м’які пампушки з сиру, то можете скористатися наступним простим і швидким рецептом. Порадуйте своїх близьких людей чудовим і смачним ласощами.
Інгредієнти:
- 300 г сиру;
- 230 г цукрового піску;
- 50 мл молока;
- 1 яйце;
- 100 г вершкового масла;
- 500 г борошна;
- 1 ч. л соди;
- Цукрова пудра;
- 1 пакет ванільного цукру.
Приготування:
- У глибокій мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, молоко, яйце, ванільний і звичайний цукор до однорідності;
- Тепер додаємо сир і ретельно перемішуємо;
- Наступним кроком додаємо частину борошна і соду, яку гасимо оцтом. Добре розмішуємо;
- Висипаємо решту борошна і починаємо замішувати тісто;
- Отриману масу загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на півгодини;
- Тісто розгортаємо в пласт товщиною 1 см. За допомогою спеціальної форми або звичайного склянки вирубуємо кружечки;
- Викладаємо пампушки на деко і випікаємо їх протягом 30 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
При бажанні посипаємо цукровою пудрою. Десерт виходить неймовірно м’яким.
Пишні печива з сиру в духовці
За наступним рецептом ви приготуєте пишне печиво, яке більше нагадує пряники. Таке ласощі сподобається не тільки дітям, але і дорослим людям. Особливо смачно подавати з молоком.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 200 г борошна;
- 1 ч. л розпушувача;
- 100 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 4 жовтка;
- 1 ч. л ванільного цукру;
- 1 ст. л натурального меду.
Для помадки:
- 3 ч. л соку лимона;
- 60 г цукрової пудри;
- Вода при необхідності.
Приготування:
- У миску відправляємо розм’якшене масло, сир, цукор, щіпку солі, ванільний цукор, яєчні жовтки і мед. Все ретельно збиваємо заглибним блендером;
- Прямо в тарілку просіваємо необхідну кількість борошна, висипаємо розпушувач і починаємо замішувати м’яке тісто;
- Домішують на столі, який при необхідності посипаємо невеликою кількістю борошна;
- Робимо з тіста невеликі кульки і злегка їх розкачуємо або просто приминаем рукою. Заготовки викладаємо на деко;
- Випікаємо протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів;
- Тим часом зробимо помадку. Для цього в тарілку висипаємо цукрову пудру, додаємо лимонний сік і перемішуємо. При необхідності додаємо трохи води;
- Помадку наносимо на гаряче печиво.
При бажанні можете прикрасити пряники гарячим білим або темним шоколадом. Приємного апетиту!
Як спекти печиво з сиру в духовці швидко і смачно
Приблизно за 15 хвилин ви можете зробити дуже смачний десерт для своїх близьких і гостей. Такий солодощі багато не буває, так як швидко змітається зі столу. Беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 150 г борошна;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 100 г вершкового масла;
- 1 ч. л розпушувача;
- Щіпка солі;
- Ванілін за вподобанням.
Приготування:
- Сир розминаємо виделкою в мисці;
- Додаємо до нього розм’якшене або розтоплене масло, цукор, ванілін, розпушувач і трохи солі. Все ретельно перемішуємо;
- Порційно висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, яке прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
- Тісто розрізаємо на три рівні частини і розкачуємо на квадрати товщиною 3 мм розмір 25Х25 см;
- Викладаємо перший шар і посипаємо його цукровим піском;
- Покриваємо наступним квадратом, посипаємо цукром і злегка приминаем качалкою;
- Третій пласт також покриваємо невеликим шаром цукру;
- Розрізаємо на рівні прямокутники і викладаємо на деко з пергаментним папером;
- Випікаємо при температурі 210 градусів, протягом 10 хвилин.
Якщо температура буде менше, то печиво вийде з хрусткою скоринкою, але сирим всередині. Приємного апетиту!
Смачне сирне печиво «Трояндочки» — покрокове приготування в духовці
Щоб зробити гарний і ароматний десерт, потрібно просто скористатися таким простим рецептом. Такі ласощі можна готувати кожен день або до святкового столу.
Інгредієнти:
- 180 г сиру;
- 1 яйце;
- 75 г вершкового масла;
- 250 г борошна;
- 5 г розпушувача;
- 10 г ванільного цукру;
- 75 г цукрового піску;
- Щіпка солі;
- Цукрова пудра.
Приготування:
- Для початку в тарілку з сиром відправляємо сіль, ванільний цукор, яйце, цукор і перетираємо вилкою;
- На наступному етапі в миску натираємо заморожене вершкове масло і ретельно перемішуємо;
- Висипаємо розпушувач і ще раз розмішуємо;
- Порційно додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто;
- Масу формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину;
- На наступному етапі стіл злегка посипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 2 мл;
- За допомогою склянки з діаметром 9 мм вирізаємо кружечки;
- Тепер формуємо печиво. Для цього потрібно в один ряд внапуск викласти в чотири кола, а потім акуратно загорнути в рулет. Після чого розрізаємо навпіл, защепляем стики і розгортаємо пелюстки троянд.
Аналогічним чином робимо інше печиво, викладаємо на деко з пергаментним папером;
Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин.
Краще орієнтуйтеся по рум’яної скоринки, так як духовка у всіх різна. Зверху присипаємо цукровою пудрою.
Я думаю ви знайдете відповідний варіант із запропонованого списку. І іноді експериментуйте на кухні.