Швидкі і смачні рецепти торта з кабачків з помідорами

Незважаючи на те, що кабачки є звичайними овочами, без вишуканого смаку, з них можна готувати найрізноманітніші страви. При цьому плоди містять невелику кількість калорій, тому їх можна вживати практично в будь-якій кількості.

Не кожна господиня знає, що з кабачків можна приготувати смачний закусочний торт. Ми звикли, що це блюдо виступає в якості десерту, але воно не обов’язково має бути солодким.

Кабачковий торт з помідорами

Пропоную вам кілька швидких рецептів приготування такої закуски. Спробуйте її зробити, і ви не пошкодуєте, так як близькі люди будуть вам вдячні за таке частування.

Також потрібно відзначити, що нам не знадобляться екзотичні і дорогі продукти. Страва готується із звичайних і доступних інгредієнтів. А у багатьох людей, всі ці овочі ростуть на власній ділянці, де зараз відбувається збір врожаю.

Торт з кабачків — найсмачніший рецепт з помідорами, сиром і фаршем

Таке незвичайне блюдо, як кабачковий торт є не тільки корисним і смачним, але і дуже ситним, тому сподобається і чоловікам і жінкам, а також дітям. Готується закуска досить легко і швидко, тому приготуванням можна зайнятися в будь-який час.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка;
  • 250 г яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 помідори;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • 3-4 ст. л борошна;
  • 50-60 мл молока;
  • Сіль, перець;
  • Зелень;
  • Майонез.

Приготування

Готуємо всі необхідні продукти:

  1. Фарш обсмажуємо з додаванням солі і перцю;
  2. Ріпчасту цибулю нарізаємо на шматочки і обсмажуємо з зубчиком часнику;
  3. Один помідор дрібно подрібнюємо;
  4. Солодкий перець нарізаємо шматочками;
  5. Кабачки подрібнюємо на дрібній тертці;
  6. Твердий сир натираємо;
  7. Зелень також подрібнюємо.

Щоб не робити все торопя, зробимо начинку для торта. Для цього в глибоку миску викладаємо кабачки, трохи підсолюємо, розбиваємо яйце, додаємо невелику кількість натертого сиру, молоко і борошно. Всі добре розмішуємо.

Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо підготовлену суміш. Розподіляємо її по поверхні, так як вона погано розтікається. Перший млинець відразу викладаємо на блюдо, в якій будемо запікати торт. Зверху можете поставити роз’ємну форму.

Зверху викладаємо начинку, а потім готуємо ще один млинець, і викладаємо наступним шаром. Таким чином, викладаємо всі млинці, і верхній шар промазуємо невеликим шаром майонезу, а також посипаємо залишками твердого сиру.

Цікаве:  Паштет з курячої печінки в домашніх умовах — 7 покрокових рецептів

Відправляємо блюдо в духовку на середній рівень. Попередньо розігріваємо до 180 градусів. Запікаємо, поки не розплавиться сир і не утворюється красива корочка.

Зверху можна прикрасити кружечками свіжого помідора. Можете подавати до столу, приємного апетиту!

Швидкий рецепт торта з кабачків з помідорами, болгарським перцем і морквою

Ще один варіант приготування овочевого торта, який відрізняється смачною начинкою. Блюдо виходить низькокалорійним і вітамінізованим, тому буде корисним для організму, і не зашкодить вашій фігурі.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 морквини;
  • 6 помідор;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г грибів;
  • 200 г сметани;
  • 80 г борошна;
  • Сіль, перець;
  • Соняшникова олія;
  • Зелень.

Приготування

Кабачки нарізаємо на тонкі шайби, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо в сковороді на рослинній олії з обох сторін. Постійно стежте, щоб овочі не пригоріли.

Щоб не втрачати час, на сусідню ставимо сковороду ще одну сковороду, розігріваємо в ній масло й обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані печериці, перець і натерту моркву. Додаємо сіль і перець за смаком, все добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом десяти хвилин.

Готові кабачки бажано викласти на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії. Потім викладаємо їх на плоске блюдо, змащуємо сметаною і за бажанням додаємо трохи перцю і солі.

Наступним кроком викладаємо помідори, нарізані кружечками, а зверху обсмажені овочі. Повторюємо шари, поки не закінчаться підготовлені продукти.

Сформований торт ставимо на півгодини в холодильник. Перед подачею змащуємо сметаною і посипаємо рубаною зеленню.

Як приготувати торт з кабачка з часником

Існує безліч рецептів овочевої закуски, але в одній статті неможливо розповісти про всіх варіантах. Але хочу запропонувати ще один швидкий і смачний рецепт ніжного кабачкового торта.

Нам також знадобляться самі прості і доступні інгредієнти. Ознайомитися з кроками приготування можете в наступному відео:

Якщо ви ще не знаєте, як використовувати кабачки, то спробуйте скористатися такими рецептами приготування смачного торта. Також потрібно пам’ятати, що на кухні тільки вітаються експерименти, тому можете коригувати склад блюда за своїм розсудом.