Жовтий овоч. Перелік та властивості овочів жовтого кольору

Загальновідомий факт – колір плодово-ягідних культур визначає наявність у них вітамінів. Лідируючі позиції за змістом мікроелементів займають жовті овочі. Деякі бояться їх вживати в їжу, оскільки плоди яскравих кольорів містять алергени. Звичайно, людям, які страждають від цієї недуги, варто обмежити кількість жовтих і червоних фруктів, ягід і овочів. Здоровим же слід збагатити своє меню натуральними вітамінами.

Загальна характеристика жовтих овочів

За статистикою, 21 % людей у всьому світі вживає недостатня кількість жовтих і оранжевих фруктів і овочів. А адже це може призвести до появи різних захворювань.

Жовті овочі багаті різними мікроелементами:

  • альфа — і бета-каротинами;
  • геспередином;
  • лікопіном;
  • калієм;
  • флавонолами;
  • фталидами;
  • терпеноидами.

Флавоноїди, якими багаті жовті овочі, допомагають численним ферментам підвищувати активність. Крім того, організму забезпечено захист від радіації і сонячних випромінювань. Багато медикаменти, Бади та вітамінні препарати містять флавоноїди. Активно їх використовують у косметичній промисловості.

Цікаве:  Дачний сезон відкрито: особливості виходу і посадки у відкритому грунті

Флавоноли здатні допомогти в боротьбі з віковим погіршенням пам’яті і когнітивних здібностей.

Допомога жовтих овочів організму неоціненна:

  • Імунітет підвищується, хвороби відступають.
  • Артеріальний тиск і шкідливий холестерин знижується.
  • Серцева діяльність приходить в норму.
  • Робота мозку нормалізується.
  • Пам’ять в рази покращується.
  • Суглоби залишаються здоровими.
  • Відбувається боротьба з вільними радикалами.
  • Стан шкіри поліпшується.
  • Зір нормалізується.
  • Простатит припиняє свій розвиток і відступає.

Не потрібно забувати про різних вітамінах. Чи варто говорити, що у кожного фрукта або овоча свій набір мікроелементів. Але жовті культури особливо багаті вітаміном С.