Загальновідомий факт – колір плодово-ягідних культур визначає наявність у них вітамінів. Лідируючі позиції за змістом мікроелементів займають жовті овочі. Деякі бояться їх вживати в їжу, оскільки плоди яскравих кольорів містять алергени. Звичайно, людям, які страждають від цієї недуги, варто обмежити кількість жовтих і червоних фруктів, ягід і овочів. Здоровим же слід збагатити своє меню натуральними вітамінами.
Загальна характеристика жовтих овочів
За статистикою, 21 % людей у всьому світі вживає недостатня кількість жовтих і оранжевих фруктів і овочів. А адже це може призвести до появи різних захворювань.
Жовті овочі багаті різними мікроелементами:
- альфа — і бета-каротинами;
- геспередином;
- лікопіном;
- калієм;
- флавонолами;
- фталидами;
- терпеноидами.
Флавоноїди, якими багаті жовті овочі, допомагають численним ферментам підвищувати активність. Крім того, організму забезпечено захист від радіації і сонячних випромінювань. Багато медикаменти, Бади та вітамінні препарати містять флавоноїди. Активно їх використовують у косметичній промисловості.
Флавоноли здатні допомогти в боротьбі з віковим погіршенням пам’яті і когнітивних здібностей.
Допомога жовтих овочів організму неоціненна:
- Імунітет підвищується, хвороби відступають.
- Артеріальний тиск і шкідливий холестерин знижується.
- Серцева діяльність приходить в норму.
- Робота мозку нормалізується.
- Пам’ять в рази покращується.
- Суглоби залишаються здоровими.
- Відбувається боротьба з вільними радикалами.
- Стан шкіри поліпшується.
- Зір нормалізується.
- Простатит припиняє свій розвиток і відступає.
Не потрібно забувати про різних вітамінах. Чи варто говорити, що у кожного фрукта або овоча свій набір мікроелементів. Але жовті культури особливо багаті вітаміном С.