Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

У нашій країні чимало свят, не рахуючи днів народження. На святковому столі, найчастіше, переважають салати. Існує величезна кількість рецептів приготування, тому кожна господиня зможе підібрати підходящий варіант, з урахуванням своїх потреб, можливостей і побажань.

До складу таких закусок входять найрізноманітніші продукти. Головне, щоб вони поєднувалися один з одним, створюючи неповторний і чудовий смак.

Я пропоную вам добірку простих і смачних рецептів швидкого приготування. Для цього знадобляться недорогі інгредієнти, які можна купити в найближчому продуктовому магазині або супермаркеті.

Всі запропоновані закуски, відмінно підходять до будь-якого свята, в тому числі і на Новий рік.

Неймовірно гарний і смачний салат на святковий стіл

Якщо ви ще не визначилися з новорічним меню, то обов’язково включіть в нього наступний салат. Він не тільки буде в центрі уваги, але і розійдеться на «Ура» всього за кілька хвилин. Ваші гості обов’язково будуть просити рецепт цього чудового блюда.

При бажанні, ви можете змінити склад закуски і оформити її на свій розсуд, але ви не буде точно знати, що з цього вийде. Краще дотримуйтеся запропонованого варіанту приготування, а потім, можете спробувати поекспериментувати.

Салат не потрібно викладати шарами, як це зазвичай буває. Ми просто перемішуємо всі продукти. Це значно скорочує час приготування страви.

Інгредієнти:

  • 200 г філе курки;
  • 4 відварених картоплі;
  • 200 г солоних огірків;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 2 зелених яблука;
  • 80 г майонезу;
  • 190 г сметани.

Для оформлення:

  • Маслини;
  • Сир.

Приготування:

 

  • Для початку відварюємо курку у воді, яку потрібно трохи підсолити. Зазвичай м’ясо вариться близько 20-30 хвилин. Потім остуджуємо і ріжемо на шматочки середнього розміру. Відправляємо в глибоку ємність, де будемо розмішувати салат;
  • Варену картоплю очищаємо, а потім також ріжемо на середні шматочки. У цьому рецепті всі продукти не потрібно дрібно нарізати, шматки повинні бути середнього розміру, у цьому разі зберігаються усі смакові якості кожного інгредієнта, які гармонійно доповнюють один одного. Картоплю кладемо в тарілку з куркою;
  • На наступному етапі нарізаємо червоний лук, зелене яблуко і солоні огірки. Кілька огірочків залишаємо для прикраси страви;
  • Всі продукти перемішуємо. В окремій мисці змішуємо сметану з майонезом і заправляємо салат.

 

На плоске блюдо викладаємо роз’ємне кільце і відправляємо в нього салат. Злегка утрамбовуємо, щоб він тримав форму.

Залишилися солоні огірочки нарізаємо кружечками і красиво викладаємо зверху салату. Прибираємо блюдо в холодильник на 2-3 години, щоб воно просочилося і захолола.

Закуску можна подавати в такому вигляді, але ми ще трохи її прикрасимо. Сирну нарізку попередньо прибираємо в холодильник, щоб шматочки добре скочувалися в трубочку. Першу закріплюємо за допомогою зубочистки, а решта просто щільно укладаємо. Знизу розподіляємо по колу маслини без кісточок.

У центр салату також можна викласти кілька чорних маслин.

В салаті добре поєднується соковитість яблука, кислинка солоних огірочків, гострота лука, і все це пом’якшується куркою і вареною картоплею. Всі гості будуть в захваті від такого частування.

Приємного апетиту, з наступаючим Новим роком і Різдвом!

Святковий салат з червоною рибою та ікрою

Новий рік є самим довгоочікуваним і чарівним святом, тому на стіл потрібно приготувати щось особливе. Пропоную вам зробити святковий салат.

Для кожного дня він не підійде, так як в його склад входять не зовсім дешеві продукти. Але в останній день грудня можна трохи побалувати себе, тим більше, що таке свято тільки один раз в році.

Інгредієнти:

  • 250 г малосольною червоної риби;
  • 100 г червоної ікри;
  • 3 свіжих огірка;
  • 5 варених яєць;
  • 3 варених картоплі;
  • Зелень;
  • Майонез.

З цієї кількості продуктів, у вас повинно вийти близько десяти порцій.

Приготування:

 

  • Огірок добре промиваємо холодною водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками;
  • Малосольну рибу також ріжемо на шматочки. При бажанні ви можете додати в салат копчену рибу;
  • Варену картоплю з яйцями подрібнюємо на крупній тертці. Зелень дрібно рубаємо;
  • У роз’ємну форму першим шаром викладаємо яйця. Кожен шар потрібно утрамбовувати, щоб після зняття кільця, страва тримало свою форму;
  • Зверху посипаємо шматочками огірків і змащуємо домашнім майонезом;
  • Наступним кроком додаємо натертий картоплю, а зверху викладаємо рибні шматочки. До речі, ви можете не відварювати картоплю, а запекти її в духовці. Покриваємо шаром майонезу;
  • По краях салату викладаємо порізану зелень, а в центр червону ікру. Якщо ви не хочете витрачатися, то в страву можна додати ікру мойви, салат в будь-якому випадку вийде смачним;
  • Щоб святкова закуска добре просочилася, її потрібно поставити на деякий час в холодильник, попередньо накривши харчовою плівкою.

 

Потім знімаємо кільце і подаємо на новорічний стіл. Смак страви сподобається всім гостям. Приємного апетиту!

Рецепт салату з куркою і мандаринами без майонезу на Новий рік

У нашій країні, на новорічному столі обов’язково мають бути мандарини. Але що нам заважає використовувати їх для приготування оригінального салату. Я пропоную простий рецепт такий закуски.

Блюдо ми будемо готувати без майонезу. Незвичайний смак салату додасть соус, який ми приготуємо. Крім того, в цьому салаті міститься небагато калорій, тому не варто переживати про свою талії і фігурі.

Таку закуску можна готувати не тільки на свята, але і в будь-який момент, коли гості вже на підході, а вам нічим їх почастувати. Буквально через чверть години, смачне блюдо буде готово. Тому візьміть на замітку цей смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • 300 г філе курки;
  • 250 г мандаринів;
  • Листя салату;
  • 300 р огірків.

Для заправки:

  • 1 ст. л яблучного оцту;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • 1 ч. л натурального меду;
  • 1 ч. л зернистої гірчиці;
  • Харчова сіль;
  • Мелений перець.

Приготування:

 

  • Спочатку зробимо салатну заправку. Для цього в невеликій глибокій мисці змішуємо всі необхідні інгредієнти. Гарненько розмішуємо до однорідної маси, і поки відкладаємо соус в бік;
  • У каструлі доводимо воду до кипіння, кладемо в неї філе курки, додаємо трохи солі і спеції за бажанням. Коли м’ясо остигне, то нарізаємо його середніми шматочками. Також ви можете нарізати філе сире і обсмажити в рослинній олії;
  • Огірки промиваємо, висушуємо паперовими серветками і зрізаємо шкірку. Нарізаємо на невеликі скибочки;
  • Мандарини очистити, поділяємо на часточки, і не забуваємо видалити білі прожилки. Кожну часточку ріжемо на чотири частини;
  • Отже, всі підготовлені продукти, тепер приступаємо до складання салату. Для цього в красиву салатницю викладаємо листя салату, які попередньо потрібно промити і нарвати руками.

 

Зверху листя додаємо нарізану курку, потім огірки і зверху мандарини. Поливаємо блюдо приготовленої заправкою і злегка перемішуємо.

От і все. Смачний салат з оригінальним соусом можете подавати до столу. Гостям сподобається така легка закуска. При бажанні, можна обсмажити кедрові горішки і посипати ними салат. Також ви можете трохи поекспериментувати і додати в блюдо інші інгредієнти.

Простий рецепт святкового салату «Перший сніг» з виноградом

Існує величезна кількість варіантів приготування страв до Нового року. Пропоную вам один з рецептів салату «Перший сніг». Він володіє незрівнянним смаком і презентабельним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 3 варених курячих яйця;
  • 100 г сиру;
  • Волоські горіхи;
  • Майонез;

Для прикраси:

  • Сир твердих сортів;
  • Чорний виноград.

Приготування:

 

  • У каструлі кип’ятимо воду, додаємо трохи солі, і закладаємо курку. Відварюємо протягом півгодини, потім охолоджуємо і нарізаємо кубиками;
  • Яйця варимо круто, після цього ставимо під струмінь холодної води. Після охолодження очищаємо і на середній тертці подрібнюємо;
  • Сир твердих сортів також натираємо на тертці. Якщо він бруднить тертку, то можна змастити її невеликою кількістю соняшникової олії з обох сторін;
  • Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом;
  • На красиву тарілку курку викладаємо першим шаром, який змащуємо домашнім майонезом;
  • Зверху посипаємо подрібненими горіхами і наносимо майонезну сітку;
  • На наступному етапі посипаємо салат сиром. Його також потрібно покрити сіточкою з майонезу;
  • Четвертим шаром додаємо натерті яйця і змащуємо майонезом;
  • У центрі страви викладаємо чорні виноградини, які попередньо потрібно промити.

 

З сиру вирізаємо тонкі смужки і робимо на виноградинах сніжинки, як показано на головному фото. При бажанні, можете прикрасити закуску іншими продуктами.

Салат «Перший сніг» готовий до вживання. Подавайте до столу. Приємного апетиту!

Тематичний новорічний салат «Шапка снігуроньки»

До Нового року залишилося зовсім мало часу, і вже зараз потрібно добре подумати над святковим меню. У багатьох сім’ях, на столі переважають різні салати. Кожна господиня хоче приготувати смачну страву з яскравим оформленням.

Одним з таких салатів є «Шапка снігуроньки». Це тематична закуска, яка буде відмінною прикрасою столу, і створити відповідну атмосферу. Беріть на замітку, так як гості будуть просити вас дати рецепт цієї гарної закуски.

Інгредієнти:

  • 300 г запеченої або вареної грудинки курки;
  • 200 г сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • Кокосова стружка блакитного кольору;
  • 30 г сиру;
  • Домашній майонез;
  • 1 банку ананасів;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 30 г вершкового масла;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Якщо ви купили банку з ананасами, які нарізані кільцями, то ріжемо їх на кубики;
  • Куряче філе також нарізаємо невеликими шматочками;
  • У глибоку ємність відправляємо філе, ананаси і консервовану кукурудзу. При необхідності перчимо і солимо. Потім заправляємо майонезом, і всі продукти добре перемішуємо;
  • Тепер нам знадобиться тарілка напівсферичної форми, щоб вона нагадувала шапку внучки Діда Мороза. Застеляємо миску поліетиленовим пакетом, викладаємо приготований салат. Блюдо закриваємо плівкою і прибираємо охолоджуватися в холодильник на кілька хвилин.

 

Для приготування салату ви можете використовувати будь-який твердий сир, який вам більше подобається. Половину необхідного обсягу сиру подрібнюємо на звичайній тертці.

Салат дістаємо з холодильника, накриваємо плоскою тарілкою і акуратно перевертаємо його.

Страву посипаємо натертим сиром. Кокосову стружку відправляємо в кавомолку і подрібнюємо на більш дрібні частинки.

У чашу блендера перекладаємо сир, решту сиру, вершкове масло. Туди ж додаємо часник, який пропускаємо через спеціальний прес. Подрібнюємо інгредієнти до отримання однорідної маси.

З приготовленої суміші робимо невеликі кульки. Для цього беремо близько половини чайної ложки маси і скачуємо її в кулю. Один кулька повинен бути трохи більше в розмірах.

Тепер викладаємо їх по колу салату, вони будуть імітувати галявину шапочки. А в центр встановлюємо великий кулька.

Святкова закуска готова. Зверху її можна прикрасити оливками або зернами граната. Приємного апетиту і з наступаючими вас святами!

Рецепт оселедця під шубою в желатині

На новорічному столі одним з популярних страв є оселедець під шубою. Але ви можете здивувати своїх гостей оригінальною подачею салату. Для цього нам знадобиться спеціальна форма і желатин. Таким чином, закуска вийде в желе.

Інгредієнти:

  • 1 солона оселедець;
  • 2 головки буряків;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • Майонез;
  • 15 г желатину;
  • 1/3 склянки води;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Куряче яйце і овочі відварюємо до повної готовності. Господиням відомо, що буряк може варитися довгий час, щоб прискорити цей процес, коренеплід потрібно закладати в каструлю з киплячою водою, готувати на сильному вогні протягом 40 хвилин. Після цього, плід потрібно помістити під струмінь холодної води на 10 хвилин. Таким чином, знадобиться близько однієї години;
  • Варені овочі нарізаємо невеликим кубиком, а відварені яйця подрібнюємо на середній тертці;
  • Оселедець обробляємо, витягаємо дрібні кісточки і нарізаємо на середні шматочки;
  • Желатин висипаємо в миску, заливаємо його водою і добре перемішуємо. Залишаємо приблизно на десять хвилин, щоб він набух. Після цього масу ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч, щоб желатин повністю розчинився;
  • Замість майонезу, ви можете в рівних пропорціях перемішати сметану з майонезом. У цю суміш виливаємо желатин і розмішуємо до отримання однорідної маси. Такий розчин буде добре тримати форму салату.

 

Буряк розмішуємо з невеликою кількістю приготованого соусу з желатином. Потім викладаємо його у форму у вигляді риби. Якщо у вас немає такої форми, то можна використовувати будь-яку іншу, або просто викласти салат на красиву тарілку, застеливши її харчовою плівкою.

На наступному етапі приготування, змішуємо оселедець з невеликою кількістю соусу і викладаємо у форму зверху буряків.

У миску з морквою додаємо перець, сіль і вливаємо трохи соусу. Все перемішуємо і викладаємо у форму наступним шаром.

Картопля підсолюємо і перемішуємо з соусом, рівномірно розподіляємо по поверхні. При бажанні, на цей шар можна посипати цибулею, який попередньо треба замаринувати.

Яйця солимо, перемішуємо і наносимо фінішним шаром у форму. Блюдо прибираємо в холодильник на три години.

Після закінчення зазначеного часу, перевертаємо форму, і чудова закуска готова до подачі на святковий стіл. Приємного апетиту!

Пісний салат «Олів’є»

Цей рецепт підходить для тих людей, які з тієї чи іншої причини не вживають м’ясні продукти. Це свіже і корисне блюдо. Якщо майонез замінити салатною заправкою з йогурту, то в ньому буде міститися зовсім небагато калорій.

Інгредієнти:

  • 200 г свіжих печериць;
  • 3 варених картоплі;
  • 1 варена морквина;
  • 2 солоних огірка;
  • 1 свіжий огірок середнього розміру;
  • Четвертинка головки цибулі;
  • 150 г консервованого горошку;
  • 2 ст. л пісного майонезу;
  • Сіль;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. У сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо гриби до повної готовності. Перекладаємо їх в окрему тарілку;
  • Цибулю ріжемо так, як більше подобається. Якщо він гірчить, то можна на кілька хвилин залити його окропом;
  • Відварну картоплю очищаємо і разом з морквою ріжемо кубиками;
  • Два види огірків дрібно подрібнюємо;
  • Підготовлені продукти відправляємо в тарілку. Туди ж додаємо горошок і трохи майонезу. Добре розмішуємо інгредієнти.
Цікаве:  Млинці з м'ясом — 10 смачних покрокових рецептів

 

Гілочками зелені можна прикрасити страву. Пісний салат з невеликою кількістю калорій готовий до вживання.

Новорічний салат з кальмарів дуже смачний рецепт приготування

Серед найпопулярніших страв на новорічному столі, є салат з кальмарів. Закуска з морепродуктів не тільки дуже корисна, але і володіє чудовим смаком. Тому, як мінімум один салат з кальмарами повинен бути на новорічному столі, звичайно, якщо у вас немає алергії на морепродукти.

Інгредієнти:

  • 100 г кільця кальмарів;
  • 2 огірка;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 яблуко;
  • 2 яйця;
  • Сіль;
  • 2 ст. л сметани;
  • Зелень.

Приготування:

Якщо ви купили кальмари кільцями, то відразу відправляємо їх в окріп і готуємо близько двох хвилин. Але все ж ознайомтеся з інструкцією. А якщо ви купили тушки кальмарів, то їх також відправляємо в окріп на кілька хвилин, а потім нарізаємо соломкою.

На іншу конфорку ставимо воду, і закладаємо в неї яйця. Після закипання готуємо близько десяти хвилин, не більше.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Огірок очистити від шкірки, ріжемо на соломку або невеликі шматочки. Обидва продукту відправляємо в миску.

На наступному етапі варені яйця охолоджуємо під струменем холодної води, очищаємо і нарізаємо кубиками. Потім подрібнюємо кисле яблуко. Ці інгредієнти додаємо в салат;

Перекладаємо на блюдо кільця або соломку кальмарів. При бажанні перчимо і солимо закуску. Заправляємо сметаною. Якщо ви хочете зменшити калорійність салату, то можете заправити його нежирним йогуртом;

Додаємо трохи зелені і добре перемішуємо.

Як бачите, приготувати смачну закуску досить просто. Крім того, знадобиться кілька хвилин часу. Якщо вам не вистачає якихось інгредієнтів у цій страві, то можете поекспериментувати з додаванням інших продуктів.

Закуска виходить низькокалорійної, тому після свят ваша талія не збільшиться в розмірах. Також слід зазначити, що в кальмарах міститься величезна кількість мікроелементів, різних вітамінів і корисних речовин. Тому такі салати рекомендується частіше вживати.

Салат з крабовими паличками і апельсином до свята

Швидкий салат з цікавим смаком можна приготувати на вечерю або на святковий стіл. Майонезну заправку можете замінити йогуртом або яким-небудь соусом.

Інгредієнти:

  • 150 г крабових паличок;
  • 1 апельсин;
  • 150 г кукурудзи;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 гілочки кропу;
  • 50 г майонезу;
  • 2 ст. л соку лимона;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Якщо ви зберігали крабові палички в морозильній камері, то для початку їх розморожуємо і нарізаємо дрібним кубиком;
  • Подрібнюємо цибулину на дрібні шматочки;
  • Яйця відварюємо круто. Потім остуджуємо їх у холодній воді, і ріжемо на шматочки довільної форми;
  • Апельсин очистити від шкірки, поділяємо на часточки і ріжемо їх на більш дрібні шматки;
  • Підготовлені продукти відправляємо в миску, додаємо консервовану кукурудзу. При необхідності перчимо і солимо. Висипаємо рубану зелень. Після цього заправляємо невеликою кількістю майонезу.

 

Для красивої порціонної подачі, ви можете використовувати кірки апельсина. Для цього у плода потрібно зробити розріз у центрі по колу і акуратно зняти шкірку, щоб у нас вийшли невеликі чашечки. У них викладаємо салат і подаємо. Приємного апетиту!

Листковий салат з написом «З Новим роком»

Людська уява є безмежним, тому на новорічний стіл можна оригінально оформити страви. Але якщо у вас немає часу придумувати унікальний варіант прикраси салату, то скористайтеся вже готовим варіантом.

А в доповненні до салату, приготуємо цікаву і смачну закуску, яка буде виступати в якості їстівного елементу декору.

Інгредієнти:

  • 1 варене куряче стегно;
  • 300 г грибів;
  • 2 маринованих огірка;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 варених яйця;
  • 50 г твердого сиру;
  • 100 г домашнього майонезу;
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля і зерна граната.

Продукти для закуски:

  • 5 варених яєць;
  • 1 ст. л червоної ікри;
  • 1 ст. л розчинної кави;
  • 1 ст. л майонезу.

Приготування:

 

  • Обсмажуємо в сковороді подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору, потім відправляємо до нього нарізані печериці. Готуємо, поки не випарується волога. При бажанні перчимо і солимо;
  • Тим часом підготуємо необхідні інгредієнти. Подрібнюємо зелений лук. З курки знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Як можна дрібніше нарізаємо огірки. На тертці натираємо сир і варені яйця;
  • Для складання салату скористаємося кондитерським кільцем;

 

Першим шаром викладаємо у форму нарізане куряче м’ясо. Злегка його підсолюємо, розрівнюємо і покриваємо майонезній сіточкою.

Тепер додаємо обсмажені продукти, зверху посипаємо зеленою цибулею і просочуємо невеликою кількістю майонезу.

Після цього відправляємо форму мариновані огірки, а потім натерті яйця. Злегка придавлюємо рукою або ложкою. Наносимо сітку майонезу.

Страву посипаємо тертим сиром твердих сортів, і промазуємо його майонезом.

Прибираємо Салат в холодильник і займемося приготуванням закуски. У варених яєць зрізаємо тупу частина і з обох частин виймаємо жовтки. Намагайтеся не пошкодити білки, так як вони потрібні нам цілими.

У невелику каструлю наливаємо 200 мл води, і коли вона закипить, додаємо в неї розчинна кава. Дивіться, щоб рідина не втекла. Зменшуємо вогонь, і через кілька секунд відправляємо в ємність зрізану тупу частина білків і кип’ятимо близько трьох хвилин. Потім викладаємо на паперові серветки.

В окремій тарілці вилкою розминаємо жовтки, додаємо до них майонез, червону ікру і розмішуємо. Отриманою масою фаршируємо основну частину білків.

Дістаємо з холодильника блюдо і знімаємо кільце. На поверхні салату викладаємо напис «З Новим роком» зернами граната. Навколо розподіляємо фаршировані яйця і зверху встановлюємо капелюшки, які гарячкували в каву. Також використовуємо зелень для оформлення.

Таке блюдо займе гідне місце на святковому столі. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату «Малахітовий браслет» з куркою (швидко змітається зі столу)

Безсумнівно, салат «Малахітовий браслет» потрібно готувати до святкового столу, так як він красиво оформлений і буде відмінною прикрасою. Як тільки гості спробують це страва, то буквально через кілька хвилин, від нього нічого не залишиться. Тому зробіть його до Нового року.

Інгредієнти:

  • 2 відварних філе курки;
  • 150 г корейської моркви;
  • 1 яблуко;
  • 2 ківі;
  • 5 зварених яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 г сиру;
  • 1 ст. л соку лимона;
  • Харчова сіль;
  • 100 г домашнього майонезу;

Для прикраси:

  • 5 плодів ківі.

Приготування:

 

  • Я думаю, ви знаєте, як правильно варити куряче філе. Після того, як він охолоне, нарізаємо його на невеликі шматочки. Трохи підсолюємо, додаємо до нього пресований часник, трохи майонезу і перемішуємо. При бажанні ви можете додати рецепт копчене м’ясо курки;
  • Подрібнюємо На дрібній тертці твердий сир і варені яйця;
  • Яблуко з ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиком. Нарізане яблуко збризкуємо лимонним соком. Щоб воно не потемніло;
  • На плоске блюдо викладаємо курячу масу у вигляді кільця. Для зручності, в центр можна поставити звичайний стакан.

 

Наступним кроком по поверхні рівномірно розподіляємо нарізане ківі, зверху посипаємо натертим яйцями і трохи їх підсолюємо. Наносимо невелику кількість домашнього майонезу.

Після цього додаємо в блюдо корейську моркву, змащуємо її майонезом. Потім відправляємо нарізані яблука. Зверху посипаємо натертим сиром і промазуємо його шаром майонезу.

Ківі нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо їх на салат внахлест по колу, починаючи з низу.

Прибираємо блюдо в холодильник хоча б на пару годин. Після цього, незвичайний і свіжий салат з оригінальним смаком можна буде подавати до новорічного столу. Приємного апетиту!

Бюджетний, але дуже смачний і красивий салат до Нового року з простих інгредієнтів

Для оформлення новорічного столу не завжди вистачає сімейного бюджету. Але можна багато накрити стіл навіть з найбільш доступних продуктів. Пропоную вам один з таких бюджетних варіантів приготування салату.

Незважаючи на те, що в його склад входять недорогі продукти, закуска виходить неймовірно смачною і красивою, тому знайде гідне місце в новорічну ніч.

Інгредієнти:

  • 200 г філе курки;
  • 100 г огірка;
  • 100 г зеленого горошку;
  • 300 г відвареної картоплі;
  • Мелений перець;
  • Сіль;
  • Зелень;
  • 70 г йогурту або сметани;

Продукти для млинців:

  • 4 яйця;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • 1 ст. л крохмалю;
  • Сіль;
  • Сода;
  • 1 ст. л соняшникової олії

Також нам знадобиться трохи вершкового сиру.

Приготування:

У першу чергу займемося приготуванням млинців. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо рослинне масло без запаху, дрібку соди, крохмаль і борошно. Всі добре розмішуємо кухонним віником.

Тепер у сковороді розігріваємо олію і вливаємо в неї ополоник приготованого тесту. Обсмажуємо млинці з обох сторін. Готуються вони дуже швидко, і нам знадобиться всього кілька хвилин

Поки млинці остигають, ми наріжемо варене м’ясо курки. Філе закладаємо в киплячу воду, щоб воно було соковитим. Воду при бажанні підсолюємо і додаємо лавровий лист. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

На наступному етапі подрібнюємо картоплю. Щоб після варіння його було легше чистити, потрібно попередньо зробити неглибокий надріз посередині, а після варіння опустити в холодну воду на кілька секунд. В результаті таких дій, можна руками просто зняти шкірку.

Потім нарізаємо огірки, і всі інгредієнти відправляємо в тарілку, додавши консервований горошок.

Салат солимо, при необхідності додаємо перець. Заправляємо несолодким йогуртом або сметаною або майонезом. Керуйтеся своїми смаковими уподобаннями. Також додаємо рубаний кріп для аромату.

Салат викладаємо гіркою на плоску тарілку.

Млинці змащуємо вершковим маслом, потім згортаємо їх в трубочки і нарізаємо на невеликі шматочки і покриваємо ними салат.

У доповненні, страву можна прикрасити гілочками петрушки. Приємного апетиту!

Салат «Єралаш» з корейською морквою на святковий стіл

Щоб здивувати своїх гостей кулінарними вишукуваннями не обов’язково купувати дорогі та екзотичні продукти. До свята можна приготувати простий салат з недорогих і доступних продуктів, під назвою «Єралаш». При цьому страва виходить досить смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • 200 г філе курки;
  • 200 г корейської моркви;
  • 200 г родзинок;
  • 200 р консервованої кукурудзи;
  • 200 г солоних огірочків;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • Сухарики;
  • Домашній майонез.

Приготування:

 

  • Заливаємо окропом нарізану ріпчасту цибулю, щоб позбутися гіркоти. Те ж саме робимо і з родзинками. Завдяки замочуванню він стане більш м’яким;
  • Відварюємо грудку, остуджуємо і ріжемо шматочками довільної форми. Викладаємо їх на широке і плоске блюдо. Всі продукти будемо розкладати сегментами;
  • На наступному етапі додаємо консервовану кукурудзу. Ви можете викладати продукти в іншій послідовності.

 

З іншого боку курочки викладаємо нарізані солоні огірки. Блюдо виходить барвистим, так як всі продукти мають різний колір.

Поряд з огірочками додаємо моркву по-корейськи. Ви можете використовувати магазинний продукт або зробити корейську моркву в домашніх умовах.

Частину порожнього місця на блюді заповнюємо родзинками. За допомогою лука поділяємо всі інгредієнти. Тобто викладаємо його між сегментами продуктів.

Поверх цибулі посипаємо тертий твердий сир. У центр додаємо кілька ложок майонезу. Якщо у вас є час, то зробіть майонез самостійно з натуральних продуктів.

Майонез посипаємо рубаним кропом.

Салат можна посипати магазинними або домашніми сухариками, або подайте їх поруч в окремій тарілці.

Гості зможуть брати необхідні інгредієнти і вже в своїй тарілці перемішати їх. Є ще один варіант, ви подаєте блюдо в такому вигляді, в якому приготували, а вже на столі перемішати всі продукти. Загалом, вирішуйте самі, як краще зробити подачу.

Приємного апетиту і з наступаючими новорічними святами!

Салат «Печінка тріски під шубою» з чорносливом

На новорічний стіл, дуже часто, ставлять оселедець під шубою. Ми звикли до цієї страви, і воно є традиційним. Однак за таким принципом можна приготувати різні салати.

Одним з таких варіантів є печінка тріски під шубою. Завдяки відмінному поєднанню цього продукту з чорносливом, виходить оригінальний смак. Спробуйте зробити закуску за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 банку печінки тріски;
  • 10 шт чорносливу;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплі;
  • 4 курячих яйця;
  • Зелена цибуля;
  • Харчова сіль;
  • Горіхи;
  • Майонез;
  • Зелень.

Приготування:

Для формування страви ви можете скористатися роз’ємним кільцем для випічки тортів. Першим шаром натираємо варену картоплю прямо в блюдо. Розрівнюємо його, щоб картопля рівномірно розподілилася по формі. При бажанні можете додати трохи солі і меленого перчика.

Кожен шар змащуємо майонезом, тому я не буду на кожному кроці згадувати про це.

Печінка тріски розминаємо виделкою в окремій тарілці, додаємо подрібнену цибулю, майонез і все розмішуємо. Цей шар не потрібно змащувати майонезом. Якщо цибуля гірчить, то його можна на кілька хвилин залити окропом або замаринувати.

Тепер натираємо моркву і розподіляємо її по поверхні печінки.

Яйця варимо круто (10 хвилин після закипання води), відокремлюємо білки від жовтків, перші подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром. Занадто багато майонезу не додавайте, інакше салат просто попливе.

Нарізаємо чорнослив на невеликі шматочки, і відправляємо його в салат.

Зверху посипаємо жовтками, які натираємо на дрібній тертці. Щоб страва добре просочилося, його потрібно накрити плівкою і прибрати на 1-2 години в холодильник.

Після закінчення зазначеного часу, акуратно витягаємо кулінарне кільце.

Салат готовий до вживання, його можна подавати до столу в такому вигляді. Але ви можете по краю посипати подрібнені горіхи, зробити квіти з майонезу, яєчних білків або овочів. Проявіть свої творчі таланти і красиво оформіть смачну закуску. Приємного апетиту!