Рулети з лаваша з різними начинками на святковий стіл

Перед святами кожна господиня займається підготовкою різних страв. Багато хто з них роблять закусочні рулети з лаваша з начинками, адже ця проста закуска швидкого приготування виходить дуже смачною.

Досить визначитися з інгредієнтами і загорнути їх у тонкий вірменський лаваш, який продається практично у всіх продуктових магазинах.

В деяких випадках, вони обсмажуються на сковороді або запікаються в духовці. Тому з’явилася величезна кількість рецептів цієї чудової закуски.

Я зробив добірку цікавих і простих варіантів приготування закусочного страви. Вибирайте, і приступайте до процесу. Вам не знадобиться багато часу. Також не бійтеся експериментувати з додаванням різних продуктів і спецій.

Рулет з лаваша з начинкою на Новий рік

Мімоза є одним з найпопулярніших новорічних салатів. Для різноманітності пропоную подати це блюдо у вигляді холодної закуски. Це дуже просто і швидко.

Інгредієнти:

  • 3 лаваша;
  • 1 банка сардин в маслі;
  • 200 г сиру;
  • 4 яйця;
  • Зелень;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу. Рівномірно розподіляємо сардини, які розминаємо виделкою і посипаємо рубаним кропом. Щільно скручуємо в рулет;
  • Другий лист також промазуємо майонезом. Викладаємо терті варені яйця і подрібнену зелень. На край кладемо перший рулет і разом їх скручуємо;
  • Третій лаваш змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром і зеленню. Кладемо на край два скручених рулету, і акуратно згортаємо;
  • Обертаємо харчовою плівкою і на 4 години прибираємо в холодильник.

 

Перед подачею закуску розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до новорічного столу.

Простий рецепт рулету з лаваша з фаршем, запеченого в духовці

Проста закуска може бути не тільки смачною, але і дуже ситною. Пропоную вам варіант приготування, який сподобається чоловікам. Блюдо будемо запікати в духовій шафі, тому знадобиться трохи більше часу, порівняно з попередніми рецептами.

Інгредієнти:

  • 2 лаваша;
  • 300 г фаршу;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 солодких перцю;
  • Спеції.

Приготування:

 

  • Подрібнену цибулю обсмажуємо в олії до золотистого кольору;
  • Болгарський перець різних кольорів розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і вирізаємо плодоніжку. Ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо до цибулі;
  • Моркву натираємо на середній тертці і перекладаємо в сковороду, і готуємо кілька хвилин;
  • Потім додаємо фарш, сіль, перець і розмішуємо. Обсмажуємо до готовності;
  • Розстилаємо два лаваша і рівномірно розподіляємо начинку. Щільно скручуємо в рулети;
  • Викладаємо на деко і змащуємо жовтком;
  • Запікаємо в духовці (180 градусів) протягом 15-20 хвилин.

 

Перед подачею нарізаємо на невеликі шматочки. Приємного апетиту!

Смачний рулет з лаваша з червоною рибою і сирним сиром на святковий стіл

Відмінна закуска на швидку руку, яка виручить у той момент, коли мало часу на приготування святкових страв. Незважаючи на це, рулет виходить смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 180 г слабосоленої червоної риби;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • Листя салату;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Філе риби знімаємо зі шкірки за допомогою ножа. Нарізаємо на тонкі шматочки;
  • Лаваш складаємо навпіл і змащуємо сирним сиром;
  • Посипаємо рубаним кропом;
  • Викладаємо листя салату;
  • Розподіляємо По поверхні шматочки риби в хаотичному порядку;
  • Акуратно згортаємо в рулет;
  • Загортаємо в харчову плівку і на пару годин прибираємо в холодильник.

 

Коли будете накривати на стіл, то наріжте закуску на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками і плавленим сиром

З крабових паличок готують найрізноманітніші холодні закуски до свята і у звичайні дні. Пропоную зробити їх цього продукту смачний рулет простого приготування.

Інгредієнти:

  • 3 шт вірменського лаваша;
  • 1 упаковка крабових паличок;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 4 яйця;
  • Кріп;
  • Майонез;
  • Сіль.

Приготування:

 

  • Перший лист змащуємо тонким шаром майонезу, посипаємо тертими крабовими паличками;
  • Накриваємо другим лавашем, який змащуємо плавленим сиром, посипаємо подрібненим кропом;
  • Третій лист посипаємо тертими яйцями, які заздалегідь відварюємо круто. Цей шар трохи підсолюємо при необхідності;
  • Скручуємо в щільний рулет;
  • Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, мінімум на 4 години.

 

Ніжна і апетитна закуска готова, залишається тільки нарізати її на порційні шматки.

Як зробити закусочний рулет з сьомгою, плавленим сиром, зеленню і огірком

Відмінний варіант холодної закуски з неповторним смаком. Для приготування знадобиться невелике кількість продуктів і мінімум часу. Беріть на замітку цей варіант.

Інгредієнти:

  • 1 лаваш;
  • 250 г сьомги;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 огірок.

Приготування:

 

  • Філе червоної риби ріжемо на тонкі смужки, а потім на дрібні шматочки. Перекладаємо в миску;
  • Нарізаємо свіжий огірок, відправляємо в окрему тарілку;
  • Тепер подрібнюємо свіжий кріп, який надає свіжість і аромат страви;
  • Поверхня лавашу змащуємо плавленим сиром;
  • Рівномірно викладаємо сьомгу;
  • Додаємо огірки і посипаємо рубаною зеленню;
  • Акуратно скручуємо в рулет.

 

Нарізаємо на шматочки, і подаємо на красивій тарілці до святкового столу. Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з начинкою, обсмажені на сковороді

Якщо ви хочете урізноманітнити щоденне або святкове меню і любите закусочні рулети, то пропоную подати їх в смаженому вигляді. Рецепт досить простий, тому будь-яка господиня впорається з таким завданням.

Цікаве:  М'ясо по-французьки в духовці з свинини

Інгредієнти:

  • 1 лаваш;
  • 7 яєць;
  • 100 г сметани;
  • Зелень;
  • 150 г сиру;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • 5 варених яєць і сир твердих сортів натираємо на крупній тертці в глибоку миску;
  • До начинки додаємо рубану зелень (кріп, зелена цибуля, петрушка);
  • Солимо, перчимо, заправляємо сметаною і перемішуємо;
  • На лаваш викладаємо приготовану масу і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  • З широкої сторони починаємо скручувати в рулет;
  • Замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин;
  • Потім розрізаємо на шматки шириною 2 см;
  • В окрему миску розбиваємо яйця і збиваємо їх вилкою;
  • Шматочки закуски макаємо в яєчну суміш і обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні до золотистого кольору.

 

Закуску викладаємо на паперові рушники, щоб позбавитися від зайвої олії. Приємного апетиту!

Простий рулет з лаваша з куркою і грибами

Кожна господиня знає, що ці два продукти відмінно поєднуються, створюючи неповторний смак. А якщо їх використовувати в якості начинки і загорнути в рулет, то виходить чудова закуска.

Інгредієнти:

  • 2 аркуша вірменського лаваша;
  • 500 р філе курки;
  • 450 г печериць;
  • 1 головка цибулі;
  • 250 мл сметани;
  • Чорний мелений перець;
  • Сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо курку. Щоб вона була соковитою і смачною, закладаємо філе в окріп, і охолодити в бульйоні. Після того, як м’ясо остигне, ріжемо його на кубики невеликого розміру або поділяємо на волокна;
  • Гриби нарізаємо на тонкі пластини. Відправляємо в сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажуємо до випаровування вологи;
  • Потім додаємо подрібнену цибулю, перчимо і солимо за смаком. Розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин;
  • Зелень промиваємо під проточною водою і подрібнюємо;
  • Всі продукти перекладаємо в одну миску, заправляємо сметаною і перемішуємо;
  • Якщо у вас тонкі лаваші, то розкладаємо два листа і розподіляємо по поверхні начинку;
  • Скручуємо в рулет, який обертаємо харчовою фольгою;
  • Прибираємо в холодильник на пару годин, потім нарізаємо на порційні шматочки.

 

Закуску викладаємо на красиве блюдо з скибочками помідор і шматочками болгарського перцю.

Покрокове приготування рулету з лаваша з корейською морквою і ковбасою

Пропоную вам рецепт закуски «Пальчики оближеш», так як вона виходить неймовірно смачною. Для готування потрібні прості і недорогі продукти.

Інгредієнти:

  • 2 лаваша;
  • 100 г моркви по-корейськи;
  • 100 г ковбаси;
  • 1 плавлений сирок;
  • 3 ст. л майонезу;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Ковбасу нарізаємо на невеликі шматочки;
  • Заморожений плавлений сирок натираємо на дрібній тертці;
  • Лист лавашу змащуємо майонезом і викладаємо корейську моркву;
  • Накриваємо другим листом, який покриваємо тертим сиром;
  • Потім рівномірно розподіляємо по поверхні нарізану ковбасу;
  • Щільно скручуємо в рулет;
  • Обертаємо харчовою фольгою і на кілька годин відправляємо в холодильник.

 

Нарізаємо На шматочки безпосередньо перед подачею. Приємного апетиту!

Як робити рулет з лаваша з шинкою і сиром в духовці

Якщо ви хочете побалувати себе і близьких людей смачною закускою, то спробуйте скористатися цим рецептом. Смак такого страви нагадує піцу, тому нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш;
  • 200 г шинки;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 1 помідор;
  • Майонез;
  • Зелень;
  • Яйце.

Приготування:

 

  • Шинку і помідори нарізаємо на невеликі кубики;
  • Твердий сир натираємо на крупній тертці;
  • Подрібнюємо зелень;
  • Лаваш змащуємо майонезом і по черзі викладаємо підготовлені продукти;
  • Скручуємо в рулет, підвертаючих краю;
  • Розрізаємо на кілька шматків, зверху змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом;
  • Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів до утворення золотистої скоринки.

 

Шинку можна замінити вареною або копченою ковбасою, як вам більше подобається.

ПП рулет з лаваша з начинкою

Якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, то наступний рецепт вам сподобається. Закуска виходить корисної з невеликою кількістю калорій. Крім того, страву можна віднести до десерту.

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш;
  • 400 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 банан;
  • Волоські горіхи, кокосова стружка, кориця;
  • Підсолоджувач.

Приготування:

 

  • Яйця розбиваємо в миску. Один жовток залишаємо в окремій тарілці;
  • До яйцям додаємо сир і підсолоджувач за смаком;
  • Збиваємо Блендером до однорідної маси;
  • Банан ріжемо на тонкі кружечки;
  • Лаваш змащуємо, приготованою сумішшю;
  • По поверхні рівномірно розподіляємо шматочки банана;
  • Посипаємо корицею або кокосовою стружкою. За бажанням додаємо подрібнені горіхи;
  • Скручуємо в рулет і розрізаємо його на 3-4 частини;
  • Викладаємо у форму для запікання, змащуємо жовтком;
  • Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляємо в неї закуску на 30 хвилин.

 

Такий корисний десерт підходить для сніданку або перекусу. Приємного апетиту!

У статті запропоновано найпопулярніші варіанти приготування рулету з начинкою. Але ви можете експериментувати зі складом. Використовуйте інгредієнти, які вам більше подобаються.