Перед святами кожна господиня займається підготовкою різних страв. Багато хто з них роблять закусочні рулети з лаваша з начинками, адже ця проста закуска швидкого приготування виходить дуже смачною.
Досить визначитися з інгредієнтами і загорнути їх у тонкий вірменський лаваш, який продається практично у всіх продуктових магазинах.
В деяких випадках, вони обсмажуються на сковороді або запікаються в духовці. Тому з’явилася величезна кількість рецептів цієї чудової закуски.
Я зробив добірку цікавих і простих варіантів приготування закусочного страви. Вибирайте, і приступайте до процесу. Вам не знадобиться багато часу. Також не бійтеся експериментувати з додаванням різних продуктів і спецій.
Рулет з лаваша з начинкою на Новий рік
Мімоза є одним з найпопулярніших новорічних салатів. Для різноманітності пропоную подати це блюдо у вигляді холодної закуски. Це дуже просто і швидко.
Інгредієнти:
- 3 лаваша;
- 1 банка сардин в маслі;
- 200 г сиру;
- 4 яйця;
- Зелень;
- Майонез.
Приготування:
- Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу. Рівномірно розподіляємо сардини, які розминаємо виделкою і посипаємо рубаним кропом. Щільно скручуємо в рулет;
- Другий лист також промазуємо майонезом. Викладаємо терті варені яйця і подрібнену зелень. На край кладемо перший рулет і разом їх скручуємо;
- Третій лаваш змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром і зеленню. Кладемо на край два скручених рулету, і акуратно згортаємо;
- Обертаємо харчовою плівкою і на 4 години прибираємо в холодильник.
Перед подачею закуску розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до новорічного столу.
Простий рецепт рулету з лаваша з фаршем, запеченого в духовці
Проста закуска може бути не тільки смачною, але і дуже ситною. Пропоную вам варіант приготування, який сподобається чоловікам. Блюдо будемо запікати в духовій шафі, тому знадобиться трохи більше часу, порівняно з попередніми рецептами.
Інгредієнти:
- 2 лаваша;
- 300 г фаршу;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 солодких перцю;
- Спеції.
Приготування:
- Подрібнену цибулю обсмажуємо в олії до золотистого кольору;
- Болгарський перець різних кольорів розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і вирізаємо плодоніжку. Ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо до цибулі;
- Моркву натираємо на середній тертці і перекладаємо в сковороду, і готуємо кілька хвилин;
- Потім додаємо фарш, сіль, перець і розмішуємо. Обсмажуємо до готовності;
- Розстилаємо два лаваша і рівномірно розподіляємо начинку. Щільно скручуємо в рулети;
- Викладаємо на деко і змащуємо жовтком;
- Запікаємо в духовці (180 градусів) протягом 15-20 хвилин.
Перед подачею нарізаємо на невеликі шматочки. Приємного апетиту!
Смачний рулет з лаваша з червоною рибою і сирним сиром на святковий стіл
Відмінна закуска на швидку руку, яка виручить у той момент, коли мало часу на приготування святкових страв. Незважаючи на це, рулет виходить смачним і ситним.
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш;
- 180 г слабосоленої червоної риби;
- 150 г кисломолочного сиру;
- Листя салату;
- Зелень.
Приготування:
- Філе риби знімаємо зі шкірки за допомогою ножа. Нарізаємо на тонкі шматочки;
- Лаваш складаємо навпіл і змащуємо сирним сиром;
- Посипаємо рубаним кропом;
- Викладаємо листя салату;
- Розподіляємо По поверхні шматочки риби в хаотичному порядку;
- Акуратно згортаємо в рулет;
- Загортаємо в харчову плівку і на пару годин прибираємо в холодильник.
Коли будете накривати на стіл, то наріжте закуску на порційні шматочки. Приємного апетиту!
Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками і плавленим сиром
З крабових паличок готують найрізноманітніші холодні закуски до свята і у звичайні дні. Пропоную зробити їх цього продукту смачний рулет простого приготування.
Інгредієнти:
- 3 шт вірменського лаваша;
- 1 упаковка крабових паличок;
- 200 г плавленого сиру;
- 4 яйця;
- Кріп;
- Майонез;
- Сіль.
Приготування:
- Перший лист змащуємо тонким шаром майонезу, посипаємо тертими крабовими паличками;
- Накриваємо другим лавашем, який змащуємо плавленим сиром, посипаємо подрібненим кропом;
- Третій лист посипаємо тертими яйцями, які заздалегідь відварюємо круто. Цей шар трохи підсолюємо при необхідності;
- Скручуємо в щільний рулет;
- Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, мінімум на 4 години.
Ніжна і апетитна закуска готова, залишається тільки нарізати її на порційні шматки.
Як зробити закусочний рулет з сьомгою, плавленим сиром, зеленню і огірком
Відмінний варіант холодної закуски з неповторним смаком. Для приготування знадобиться невелике кількість продуктів і мінімум часу. Беріть на замітку цей варіант.
Інгредієнти:
- 1 лаваш;
- 250 г сьомги;
- 100 г плавленого сиру;
- 1 пучок кропу;
- 1 огірок.
Приготування:
- Філе червоної риби ріжемо на тонкі смужки, а потім на дрібні шматочки. Перекладаємо в миску;
- Нарізаємо свіжий огірок, відправляємо в окрему тарілку;
- Тепер подрібнюємо свіжий кріп, який надає свіжість і аромат страви;
- Поверхня лавашу змащуємо плавленим сиром;
- Рівномірно викладаємо сьомгу;
- Додаємо огірки і посипаємо рубаною зеленню;
- Акуратно скручуємо в рулет.
Нарізаємо на шматочки, і подаємо на красивій тарілці до святкового столу. Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з начинкою, обсмажені на сковороді
Якщо ви хочете урізноманітнити щоденне або святкове меню і любите закусочні рулети, то пропоную подати їх в смаженому вигляді. Рецепт досить простий, тому будь-яка господиня впорається з таким завданням.
Інгредієнти:
- 1 лаваш;
- 7 яєць;
- 100 г сметани;
- Зелень;
- 150 г сиру;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- 5 варених яєць і сир твердих сортів натираємо на крупній тертці в глибоку миску;
- До начинки додаємо рубану зелень (кріп, зелена цибуля, петрушка);
- Солимо, перчимо, заправляємо сметаною і перемішуємо;
- На лаваш викладаємо приготовану масу і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- З широкої сторони починаємо скручувати в рулет;
- Замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин;
- Потім розрізаємо на шматки шириною 2 см;
- В окрему миску розбиваємо яйця і збиваємо їх вилкою;
- Шматочки закуски макаємо в яєчну суміш і обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні до золотистого кольору.
Закуску викладаємо на паперові рушники, щоб позбавитися від зайвої олії. Приємного апетиту!
Простий рулет з лаваша з куркою і грибами
Кожна господиня знає, що ці два продукти відмінно поєднуються, створюючи неповторний смак. А якщо їх використовувати в якості начинки і загорнути в рулет, то виходить чудова закуска.
Інгредієнти:
- 2 аркуша вірменського лаваша;
- 500 р філе курки;
- 450 г печериць;
- 1 головка цибулі;
- 250 мл сметани;
- Чорний мелений перець;
- Сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо курку. Щоб вона була соковитою і смачною, закладаємо філе в окріп, і охолодити в бульйоні. Після того, як м’ясо остигне, ріжемо його на кубики невеликого розміру або поділяємо на волокна;
- Гриби нарізаємо на тонкі пластини. Відправляємо в сковороду, змащену рослинним маслом. Обсмажуємо до випаровування вологи;
- Потім додаємо подрібнену цибулю, перчимо і солимо за смаком. Розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин;
- Зелень промиваємо під проточною водою і подрібнюємо;
- Всі продукти перекладаємо в одну миску, заправляємо сметаною і перемішуємо;
- Якщо у вас тонкі лаваші, то розкладаємо два листа і розподіляємо по поверхні начинку;
- Скручуємо в рулет, який обертаємо харчовою фольгою;
- Прибираємо в холодильник на пару годин, потім нарізаємо на порційні шматочки.
Закуску викладаємо на красиве блюдо з скибочками помідор і шматочками болгарського перцю.
Покрокове приготування рулету з лаваша з корейською морквою і ковбасою
Пропоную вам рецепт закуски «Пальчики оближеш», так як вона виходить неймовірно смачною. Для готування потрібні прості і недорогі продукти.
Інгредієнти:
- 2 лаваша;
- 100 г моркви по-корейськи;
- 100 г ковбаси;
- 1 плавлений сирок;
- 3 ст. л майонезу;
- Зелень.
Приготування:
- Ковбасу нарізаємо на невеликі шматочки;
- Заморожений плавлений сирок натираємо на дрібній тертці;
- Лист лавашу змащуємо майонезом і викладаємо корейську моркву;
- Накриваємо другим листом, який покриваємо тертим сиром;
- Потім рівномірно розподіляємо по поверхні нарізану ковбасу;
- Щільно скручуємо в рулет;
- Обертаємо харчовою фольгою і на кілька годин відправляємо в холодильник.
Нарізаємо На шматочки безпосередньо перед подачею. Приємного апетиту!
Як робити рулет з лаваша з шинкою і сиром в духовці
Якщо ви хочете побалувати себе і близьких людей смачною закускою, то спробуйте скористатися цим рецептом. Смак такого страви нагадує піцу, тому нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- Вірменський лаваш;
- 200 г шинки;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 1 помідор;
- Майонез;
- Зелень;
- Яйце.
Приготування:
- Шинку і помідори нарізаємо на невеликі кубики;
- Твердий сир натираємо на крупній тертці;
- Подрібнюємо зелень;
- Лаваш змащуємо майонезом і по черзі викладаємо підготовлені продукти;
- Скручуємо в рулет, підвертаючих краю;
- Розрізаємо на кілька шматків, зверху змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом;
- Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів до утворення золотистої скоринки.
Шинку можна замінити вареною або копченою ковбасою, як вам більше подобається.
ПП рулет з лаваша з начинкою
Якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, то наступний рецепт вам сподобається. Закуска виходить корисної з невеликою кількістю калорій. Крім того, страву можна віднести до десерту.
Інгредієнти:
- Вірменський лаваш;
- 400 г сиру;
- 2 яйця;
- 1 банан;
- Волоські горіхи, кокосова стружка, кориця;
- Підсолоджувач.
Приготування:
- Яйця розбиваємо в миску. Один жовток залишаємо в окремій тарілці;
- До яйцям додаємо сир і підсолоджувач за смаком;
- Збиваємо Блендером до однорідної маси;
- Банан ріжемо на тонкі кружечки;
- Лаваш змащуємо, приготованою сумішшю;
- По поверхні рівномірно розподіляємо шматочки банана;
- Посипаємо корицею або кокосовою стружкою. За бажанням додаємо подрібнені горіхи;
- Скручуємо в рулет і розрізаємо його на 3-4 частини;
- Викладаємо у форму для запікання, змащуємо жовтком;
- Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляємо в неї закуску на 30 хвилин.
Такий корисний десерт підходить для сніданку або перекусу. Приємного апетиту!
У статті запропоновано найпопулярніші варіанти приготування рулету з начинкою. Але ви можете експериментувати зі складом. Використовуйте інгредієнти, які вам більше подобаються.