У багатьох регіонах нашої країни, червона ікра є дорогим продуктом, тому більшість людей не купують її кожен день. Найчастіше, з неї готують закуски на святковий стіл.
Пропоную вам варіанти приготування і подачі млинців з начинкою з червоної ікри з додатковими інгредієнтами. Це просте, але вишукане блюдо з неймовірним смаком.
Вже скоро буде масляна, тому вам знадобляться покрокові рецепти, представлені в цій статті. Я підібрав найбільш поширені способи приготування і красивої подачі млинців.
Тільки ретельно вибирайте продукт в магазині, так як зараз дуже багато підробок, і ви можете наткнутися на штучну ікру.
Млинці з червоною ікрою в красивому оформленні
Пропоную вам простий рецепт млинчиків, які ми будемо красиво подавати до святкового столу. Закуску оформимо у вигляді троянди, і зверху викладемо начинку.
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 10 ст. л борошна;
- 3 яйця;
- 1 ч. л харчової солі;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 ст. л рослинного масла;
- 200 г червоної ікри.
Приготування:
- У глибоку миску вливаємо молоко кімнатної температури, додаємо сирі яйця, сіль, цукор і соняшникову олію;
- Збиваючи міксером, поступово всипаємо просіяне борошно;
- Розігріваємо сковороду і змащуємо її маслом. Наливаємо тісто і рівномірно розподіляємо по поверхні. Обсмажуємо з двох сторін;
- Готовий млинець розрізаємо навпіл, звертаємо його в трубочку, яку скручуємо. Краї заправляємо всередину. Виходить своєрідна трояндочка.
Зверху додаємо ікру. Закуску викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Млинці з червоною ікрою і вершковим сиром
Швидкий і простий рецепт приготування закуски з однією з найбільш смачних начинок. Нам знадобиться мінімум часу і продуктів, тому беріть на замітку цей легкий варіант з гарною подачею.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 30 мл рослинного масла;
- Щіпка солі;
- 500 мл молока;
- 20 мл коньяку;
- 190 г борошна;
- 60 г цукру.
Для начинки:
- Червона ікра;
- Вершковий сир.
Приготування:
- Всі необхідні інгредієнти відправляємо в глибоку миску і ретельно збиваємо міксером, щоб не залишилося грудочок. Залишаємо на 5-10 хвилин;
- Добре прогріваємо сковороду, злегка змащуємо маслом, рівномірним шаром наливаємо тісто. Обсмажуємо з двох сторін на помірному вогні;
- Готові млинці наполовину промазуємо сиром;
- Потім закручуємо і згортаємо, як показано на ролику нижче. Скріплюємо пір’ям зеленого лука і зверху викладаємо ікру.
Смачне блюдо в красивому оформленні готове до вживання.
Як приготувати млинці з червоною ікрою і вершковим маслом на святковий стіл
Це класичний варіант начинки для млинців. Таку закуску, найчастіше, готують для святкового столу. Але іноді можна побалувати себе у звичайні дні.
Інгредієнти:
- 100 г борошна;
- 250 мл молока;
- 3 яйця;
- Щіпка солі;
- 50 г червоної ікри;
- 40 г вершкового масла.
Приготування:
- Міксером збиваємо яйця з молоком;
- Додаємо сіль і просіяне борошно. Замішуємо тісто без грудок;
- Розігріту сковороду змащуємо рослинним маслом, наливаємо тісто і обсмажуємо з двох сторін;
- По готовому млинцю рівномірно розподіляємо вершкове масло, в центр викладаємо ікру;
- Звертаємо в рулет і кінці зрізаємо навскіс.
Перекладаємо на красиву тарілку, прикрашаємо зеленню при бажанні. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт млинців з сирним сиром і червоною ікрою
Кожна господиня до святкового столу готує різні закуски. Пропоную чудовий варіант приготування млинчиків з ніжною і дуже смачною начинкою.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- 150 г борошна;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л харчової солі;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 1 ч. л коньяку;
- 30 г вершкового масла;
- 150 г кисломолочного сиру;
- 150 г червоної ікри.
Приготування:
- Пшеничне борошно просіваємо, щоб вона наситилася киснем. Змішуємо її з цукром і сіллю;
- Яйця збиваємо з ½ склянки молока кімнатної температури;
- Отриману суміш поступово вливаємо в борошно. Замішуємо тісто до позбавлення грудочок;
- Наступним кроком вливаємо решту молока, коньяк і розтоплене вершкове масло. Всі добре розмішуємо;
- Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю масла. Потім рівномірно наливаємо тісто і обсмажуємо з обох сторін;
- Кожен млинець змащуємо з внутрішньої сторони сиром, а потім рівномірно розподіляємо чайну ложку ікри;
- Звертаємо в рулет.
Якщо ви хочете красиво подати закуску, то рулети нарізаємо на кілька частин і відрізаємо кінці.
Рецепт млинців з ікрою по-царськи
Пропоную вам ще один варіант традиційних млинців. Рецепт досить простий, але закуска буде відмінно виглядати на святковому столі. Розглянемо один з поширених способів приготування.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 3 склянки молока;
- 3 яйця;
- ½ Ч. л солі;
- 1 ст. л цукру;
- Червона ікра;
- Вершкове масло.
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю і збиваємо кухонним віночком;
- Вливаємо тепле молоко і розмішуємо;
- Порційно всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до зникнення грудок;
- Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і наливаємо тісто. Печемо 2 хвилини, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншої сторони протягом 30 секунд;
- Перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом;
- Млинці складаємо трикутником і подаємо з ікрою.
При бажанні млинці можна нафарширувати, або просто гості будуть вмочати їх у ємність з делікатесом.
Як красиво подати млинці з червоною ікрою
Якщо ви готуєте закуску до свята, то млинці потрібно вишукано загорнути. Існує кілька варіантів оформлення. Розглянемо найпростіші способи.
У короткому відео ролику докладно показано, як це потрібно робити. Приклади з різними начинками, але їх можна використовувати і для млинчиків з червоною ікрою.
10 способів буде достатньо, щоб урізноманітнити подачу закуски з делікатесної начинкою.
Звичайно, на цьому не закінчуються варіанти млинці з червоною ікрою. Їх можна подавати і з іншими додатковими продуктами, тому експериментуйте, при наявності вільного часу.