В якості основи для млинців, господині рідко використовують ряжанку. І вони багато втрачають. Адже закуска виходить більш ніжною і має вершковим смаком. Тому спробуйте зробити тісто з такого продукту.
Завдяки покроковим рецептами ви можете посмажити товсті або тонкі млинці з дірочками. Все залежить від ваших смакових уподобань і побажань.
Їх подають як окремої закуски зі сметаною або солодкими інгредієнтами. При бажанні можна нафарширувати солоною начинкою до святкового столу.
Якщо ви ніколи не використовували таку основу, то обов’язково спробуйте зробити це на масницю або у звичайні дні. Вашій родині та гостям дуже сподобається.
Тонкі млинці на ряжанці і окропі з дірочками
Якщо ви хочете без особливих зусиль і швидко посмажити смачні і ажурні млинці, то скористайтеся простим рецептом приготування. Для цього знадобляться доступні продукти, які практично завжди є в холодильнику у кожної господині.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшеничного борошна;
- 1 склянка ряжанки;
- ½ Склянки окропу;
- 1 яйце;
- 50 мл соняшникової олії;
- ½ Ч. л соди;
- 1 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйця з цукром;
- Продовжуючи перемішувати, вливаємо ряжанку, додаємо соду, масло і порційно просіяне борошно;
- В кінці вливаємо окріп;
- Розжарюємо товстостінну сковороду, перший раз змащуємо маслом і наливаємо тісто. Смажимо на сильному вогні з двох сторін.
На поверхні млинчиків відразу ж з’являються дірочки. Приємного апетиту!
Товсті і пишні млинці на ряжанці без дріжджів
Якщо ви хочете приготувати ситну закуску, то спробуйте зробити товсті млинці по наступному простому рецептом. Для цього не знадобиться багато часу і спеціальних навичок.
Інгредієнти:
- 1 склянка ряжанки;
- 600 г просіяного борошна;
- 1 склянку 10% вершків;
- 2 яйця;
- 100 г цукрового піску;
- Щіпка солі;
- ½ Ч. л соди.
Приготування:
- У першу чергу потрібно відокремити білки від жовтків;
- В окремій мисці збиваємо жовтки з сіллю і цукром;
- Додаємо вершки і добре розмішуємо;
- Борошно змішати з содою, і порціями всипаємо в суміш і перемішуємо до однорідного стану;
- Вливаємо ряжанку і замішуємо тісто;
- До стійких піків збиваємо білки і відправляємо в масу. Усе ретельно розмішуємо;
- Розігріваємо Сковороду, перед випіканням першого млинця змащуємо маслом і наливаємо тісто. Готуємо звичайним способом.
Таку закуску, найчастіше, подають зі згущеним молоком, варенням або сметаною.
Дуже смачні заварні млинці на ряжанці
Багато господині готують таку закуску на основі кефіру. Але якщо ви помітите його на ряжанку, то отримаєте ніжні млинці з молочним ароматом.
Інгредієнти:
- 2 склянки ряжанки;
- ½ Склянки окропу;
- 2,5 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 3 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л солі;
- ½ Ч. л соди;
- 3 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйця з сіллю, цукром за допомогою кухонного віночка;
- Вливаємо ряжанку, і як тільки сода вступить в реакцію, то в суміші з’являться бульбашки, в цей час додаємо окріп і ретельно розмішуємо;
- Порційно всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто без грудок;
- Вливаємо олію, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин;
- Тісто виливаємо на розігріту сковороду. Коли краю стануть золотистими, то перевертаємо і смажимо млинці з іншого боку.
Закуска з вершковим смаком готова, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт пишних млинчиків на ряжанці з розпушувачем
Зараз модно готувати тонкі млинці з дірочками. Але все ж, деякі люди воліють товсту закуску, яка є більш ситної і має насичений смак.
Інгредієнти:
- 200 мл ряжанки;
- 50 г кукурудзяного борошна;
- 80 г пшеничного борошна;
- 2 ч. л розпушувача;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Щіпка харчової солі;
- Щіпка соди.
Приготування:
- У мисці змішуємо два види борошна, цукор, сіль, розпушувач і соду;
- В окремій ємності збиваємо яйце, вливаємо до нього ряжанку і ретельно перемішуємо;
- Рідку суміш додаємо в миску з сухими інгредієнтами і добре розмішуємо;
- Додаємо охолоджене розтоплене вершкове масло і збиваємо до отримання однорідної маси;
- Розігріту сковороду змащуємо невеликою кількістю масла й обсмажуємо млинці звичним способом.
Заварюємо чай і подаємо закуску до столу.
Як приготувати товсті млинці на ряжанці з дріжджами
Якщо чесно, то мені більше подобаються пишні млинці, ніж тонкі з дірочками. Мені здається, що вони смачніше і ситніше. Якщо ви теж вважаєте за краще такий варіант, то можете скористатися цим рецептом.
Інгредієнти:
- 500 мл ряжанки;
- 200 мл води;
- 250 г борошна;
- 2 ст. л цукру;
- 1 ч. л сухих дріжджів;
- Щіпка солі;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх з сіллю, цукром;
- Злегка підігріваємо воду і ряжанку, потім поступово вливаємо їх в ємність з яйцями і ретельно розмішуємо;
- Борошно змішати з дріжджами і поступово додаємо в тісто, яке замішуємо до тих пір, поки не позбудемося грудочок;
- Прибираємо в тепле місце на 30 хвилин;
- Коли тісто підійде, злегка його розмішуємо і наливаємо у розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо з двох сторін.
Смачні млинці готові. Приємного апетиту!
Закуска на ряжанка не користується популярністю, але якщо вам подобається саме така основа для приготування тіста, то скористайтеся моєю добіркою.