М’ясо по-французьки в духовці з свинини

Якщо ви хочете приготувати ситний обід, вечерю або прикрасити святковий стіл чудовою стравою, то приготуйте м’ясо по-французьки. Воно запікається в духовці, а сам процес неймовірно простий і не вимагає особливих зусиль.

Слід зазначити, що блюдо було придумано не у Франції, як випливає з назви. Тому до складу входять звичні для нас продукти, які практично завжди є на кухні в кожної господині.

Готують його з різного виду м’яса. Але в сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з свинини. Обов’язково спробуйте скористатися одним з перерахованих варіантів. Гостям і вашим близьким сподобається смак чудового блюда.

М’ясо по-французьки в духовці з свинини, з картоплею, помідорами і сиром

Існує багато рецептів цієї страви. Навіть, якщо ви ніколи його не готували, то завдяки наступним способом ви легко приготуєте соковите і смачне м’ясо, при цьому не буде потрібно багато часу і екзотичних продуктів.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 4 помідора;
  • 350 г сиру твердих сортів;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль, перець і спеції за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • М’ясо нарізаємо на великі шматки товщиною 1,5 см;
  • Потім відбиваємо його, щоб не забруднитися накриваємо харчовою плівкою. Відразу підсолюємо і перчимо;
  • Картоплю нарізаємо тонким півмісяцем, в такому вигляді він швидше приготується. Підсолюємо, додаємо улюблені спеції або сушену зелень, а також вливаємо олію і перемішуємо;
  • Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, він надає страві соковитості;
  • Для приготування соусу в мисці змішуємо майонез, подрібнений часник, рубану зелень і півсклянки води;
  • Деко змащуємо олією;
  • Першим шаром рівномірно викладаємо картоплю і поливаємо його соусом;
  • Зверху посипаємо ½ частиною нарізаної цибулі;
  • Розподіляємо шматки м’яса, які поллємо приготованим соусом;
  • Фінішним шаром додаємо решту цибулі і помідори, нарізані кружечками;
  • Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо протягом 30-40 хвилин;
  • Потім блюдо виймаємо з духовки, при бажанні посипаємо подрібненою зеленню. А зверху тертим сиром. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин.

 

Злегка остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Рецепт м’яса по-французьки з помідорами, сиром і цибулею шарами

Пропоную вам приготувати мариноване м’ясо, запечене в духовці до святкового столу. Але можете побалувати себе і в звичайні дні, коли захочете зробити ситне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Свинина;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Помідори;
  • Твердий сир;
  • Майонез;
  • Солодка паприка;
  • Приправа для м’яса;
  • Суміш перців;
  • Соєвий соус теріякі;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Відбиваємо шматки м’яса;
  • Для приготування соусу змішуємо 1 ч. л теріякі, 1 ч. л соєвого соусу, солодку паприку, мелений перець, приправу для м’яса, а також 1 ч. л соняшникової олії;
  • Свинину змащуємо приготовленим маринадом з двох сторін за допомогою силіконової пензлика. Залишаємо на кілька хвилин;
  • Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями;
  • Помідори ріжемо кружальцями;
  • Деко застеляємо харчовою фольгою і викладаємо на нього м’ясо, яке змащуємо майонезом;
  • Зверху посипаємо цибулею;
  • Додаємо помідори, які підсолюємо і змащуємо тонким шаром майонезу.

 

Відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів і запікаємо протягом 20-25 хвилин. Потім виймаємо деко, посипаємо блюдо тертим сиром і знову ставимо в духовку на 10 хвилин.

Дуже смачне блюдо готове, можете подавати його до столу.

Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини з картоплею і грибами

Пропоную вам один з традиційних способів приготування соковитого і ситного страви. Для цього нам знадобляться доступні і прості продукти, а також трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 1 кг картоплі;
  • 200 г грибів;
  • 2 головки цибулі;
  • 150 г сиру;
  • 100 г майонезу;
  • Соняшникова олія;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Хмелі-сунелі;
  • Коріандр;
  • Зелень.
Цікаве:  Пиріжки без тіста, так смачно, що відірватися неможливо

Приготування:

 

  • Деко змащуємо олією;
  • Картопля очищаємо, нарізаємо півмісяцем і кладемо на деко. Підсолюємо, посипаємо спеціями і перемішуємо, а потім рівномірно розподіляємо по листу;
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо продукти на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до напівготовності;
  • Цибулю з грибами додаємо в блюдо наступним шаром;
  • М’ясо ріжемо на середні або дрібні шматки за вашим бажанням. Викладаємо на блюдо рівномірним шаром, солимо і посипаємо невеликою кількістю спецій;
  • Сир подрібнюємо ножем або на тертці. Змішуємо його з майонезом, інакше він пригорить під час запікання. Сирну масу викладаємо фінішним шаром;
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо 40-50 хвилин. Приблизно через 20 хвилин зменшуємо вогонь.

 

Готову страву посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з свинини в духовці з ананасом, сиром і сметаною

Якщо вам подобаються страви, в яких поєднується смак м’яса з фруктами, то скористайтеся наступним рецептом приготування. При бажанні, ви можете змінювати черговість шарів.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 250 г твердого сиру;
  • 300 г консервованого ананаса;
  • 3 головки цибулі;
  • Сметана за смаком;
  • Мелений перець і сіль;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Викладаємо рівним шаром на деко, змащене рослинним маслом;
  • Свинину нарізаємо на середні шматки і відбиваємо. Якщо м’ясо буде занадто тонким, то вийде сухим, тому злегка відбиваємо. Наступним шаром викладаємо, солимо, перчимо, і при бажанні додаємо спеції;
  • М’ясо змащуємо тонким шаром сметани;
  • В блюдо додаємо консервований ананас, нарізаний кільцями, і промазуємо сметаною;
  • Посипаємо тертим сиром твердих сортів;
  • Відправляємо в духовку (200 градусів) і запікаємо протягом 30 хвилин.

 

При бажанні можна викласти шар картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним.

Покроковий рецепт м’яса по-французьки з свинини з печерицями і помідорами в соусі

Ще один цікавий спосіб приготування смачного і соковитого страви. Його можна готувати не тільки в звичайні дні, але і на святковий стіл. Для цього знадобляться прості продукти, які можна купити в будь-якому продуктовому магазині.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини;
  • 5 печериць;
  • 2 помідори;
  • 200 г сиру;
  • 400 р сметани;
  • 1 головка цибулі;
  • 20 г кропу;
  • ½ Склянки молока;
  • Чорний мелений перець, сіль, спеції;
  • Оливки і кріп для оформлення;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • М’ясо нарізаємо, відбиваємо, перчимо і солимо. Поки відкладаємо в сторону;
  • Для приготування соусу змішуємо сметану з рубаною зеленню, сіллю і спеціями. Потім вливаємо трохи молока кімнатної температури, щоб суміш вийшла не надто густий;
  • Гриби нарізаємо тонкими пластинами;
  • Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями;
  • Сир нарізаємо також на тонкі пластини;
  • Деко застеляємо харчовою фольгою, змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика;
  • М’ясо мачає в соусі і викладаємо на лист для запікання;
  • На кожен шматок м’яса додаємо гриби;
  • Посипаємо подрібненою цибулею;
  • Викладаємо по одному кружечку помідора на кожен шматок;
  • Зверху додаємо сир і поливаємо рештою соусу;
  • Накриваємо блюдо фольгою, відправляємо в духовку (180 градусів). Через 20 хвилин знімаємо фольгу і продовжуємо випікати близько 40 хвилин.

 

При бажанні страву прикрашаємо зеленню і оливками без кісточок. Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки, найчастіше, готують холодними зимовими вечорами, так як воно виходить ситним і неймовірно смачним. Скористайтеся будь-яким із запропонованих рецептів, і ви не пошкодуєте.