Якщо ви хочете приготувати ситний обід, вечерю або прикрасити святковий стіл чудовою стравою, то приготуйте м’ясо по-французьки. Воно запікається в духовці, а сам процес неймовірно простий і не вимагає особливих зусиль.
Слід зазначити, що блюдо було придумано не у Франції, як випливає з назви. Тому до складу входять звичні для нас продукти, які практично завжди є на кухні в кожної господині.
Готують його з різного виду м’яса. Але в сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з свинини. Обов’язково спробуйте скористатися одним з перерахованих варіантів. Гостям і вашим близьким сподобається смак чудового блюда.
М’ясо по-французьки в духовці з свинини, з картоплею, помідорами і сиром
Існує багато рецептів цієї страви. Навіть, якщо ви ніколи його не готували, то завдяки наступним способом ви легко приготуєте соковите і смачне м’ясо, при цьому не буде потрібно багато часу і екзотичних продуктів.
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини;
- 1,5 кг картоплі;
- 4 помідора;
- 350 г сиру твердих сортів;
- 2 головки цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 200 г майонезу;
- Сіль, перець і спеції за смаком;
- Рослинна олія;
- Зелень.
Приготування:
- М’ясо нарізаємо на великі шматки товщиною 1,5 см;
- Потім відбиваємо його, щоб не забруднитися накриваємо харчовою плівкою. Відразу підсолюємо і перчимо;
- Картоплю нарізаємо тонким півмісяцем, в такому вигляді він швидше приготується. Підсолюємо, додаємо улюблені спеції або сушену зелень, а також вливаємо олію і перемішуємо;
- Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, він надає страві соковитості;
- Для приготування соусу в мисці змішуємо майонез, подрібнений часник, рубану зелень і півсклянки води;
- Деко змащуємо олією;
- Першим шаром рівномірно викладаємо картоплю і поливаємо його соусом;
- Зверху посипаємо ½ частиною нарізаної цибулі;
- Розподіляємо шматки м’яса, які поллємо приготованим соусом;
- Фінішним шаром додаємо решту цибулі і помідори, нарізані кружечками;
- Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо протягом 30-40 хвилин;
- Потім блюдо виймаємо з духовки, при бажанні посипаємо подрібненою зеленню. А зверху тертим сиром. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин.
Злегка остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!
Рецепт м’яса по-французьки з помідорами, сиром і цибулею шарами
Пропоную вам приготувати мариноване м’ясо, запечене в духовці до святкового столу. Але можете побалувати себе і в звичайні дні, коли захочете зробити ситне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти:
- Свинина;
- Ріпчаста цибуля;
- Помідори;
- Твердий сир;
- Майонез;
- Солодка паприка;
- Приправа для м’яса;
- Суміш перців;
- Соєвий соус теріякі;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Відбиваємо шматки м’яса;
- Для приготування соусу змішуємо 1 ч. л теріякі, 1 ч. л соєвого соусу, солодку паприку, мелений перець, приправу для м’яса, а також 1 ч. л соняшникової олії;
- Свинину змащуємо приготовленим маринадом з двох сторін за допомогою силіконової пензлика. Залишаємо на кілька хвилин;
- Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями;
- Помідори ріжемо кружальцями;
- Деко застеляємо харчовою фольгою і викладаємо на нього м’ясо, яке змащуємо майонезом;
- Зверху посипаємо цибулею;
- Додаємо помідори, які підсолюємо і змащуємо тонким шаром майонезу.
Відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів і запікаємо протягом 20-25 хвилин. Потім виймаємо деко, посипаємо блюдо тертим сиром і знову ставимо в духовку на 10 хвилин.
Дуже смачне блюдо готове, можете подавати його до столу.
Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини з картоплею і грибами
Пропоную вам один з традиційних способів приготування соковитого і ситного страви. Для цього нам знадобляться доступні і прості продукти, а також трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 1 кг картоплі;
- 200 г грибів;
- 2 головки цибулі;
- 150 г сиру;
- 100 г майонезу;
- Соняшникова олія;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль;
- Хмелі-сунелі;
- Коріандр;
- Зелень.
Приготування:
- Деко змащуємо олією;
- Картопля очищаємо, нарізаємо півмісяцем і кладемо на деко. Підсолюємо, посипаємо спеціями і перемішуємо, а потім рівномірно розподіляємо по листу;
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматочки довільної форми. Відправляємо продукти на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до напівготовності;
- Цибулю з грибами додаємо в блюдо наступним шаром;
- М’ясо ріжемо на середні або дрібні шматки за вашим бажанням. Викладаємо на блюдо рівномірним шаром, солимо і посипаємо невеликою кількістю спецій;
- Сир подрібнюємо ножем або на тертці. Змішуємо його з майонезом, інакше він пригорить під час запікання. Сирну масу викладаємо фінішним шаром;
- Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо 40-50 хвилин. Приблизно через 20 хвилин зменшуємо вогонь.
Готову страву посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з свинини в духовці з ананасом, сиром і сметаною
Якщо вам подобаються страви, в яких поєднується смак м’яса з фруктами, то скористайтеся наступним рецептом приготування. При бажанні, ви можете змінювати черговість шарів.
Інгредієнти:
- 500 р свинини;
- 250 г твердого сиру;
- 300 г консервованого ананаса;
- 3 головки цибулі;
- Сметана за смаком;
- Мелений перець і сіль;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Викладаємо рівним шаром на деко, змащене рослинним маслом;
- Свинину нарізаємо на середні шматки і відбиваємо. Якщо м’ясо буде занадто тонким, то вийде сухим, тому злегка відбиваємо. Наступним шаром викладаємо, солимо, перчимо, і при бажанні додаємо спеції;
- М’ясо змащуємо тонким шаром сметани;
- В блюдо додаємо консервований ананас, нарізаний кільцями, і промазуємо сметаною;
- Посипаємо тертим сиром твердих сортів;
- Відправляємо в духовку (200 градусів) і запікаємо протягом 30 хвилин.
При бажанні можна викласти шар картоплі, щоб блюдо вийшло більш ситним.
Покроковий рецепт м’яса по-французьки з свинини з печерицями і помідорами в соусі
Ще один цікавий спосіб приготування смачного і соковитого страви. Його можна готувати не тільки в звичайні дні, але і на святковий стіл. Для цього знадобляться прості продукти, які можна купити в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 5 печериць;
- 2 помідори;
- 200 г сиру;
- 400 р сметани;
- 1 головка цибулі;
- 20 г кропу;
- ½ Склянки молока;
- Чорний мелений перець, сіль, спеції;
- Оливки і кріп для оформлення;
- Рослинне масло.
Приготування:
- М’ясо нарізаємо, відбиваємо, перчимо і солимо. Поки відкладаємо в сторону;
- Для приготування соусу змішуємо сметану з рубаною зеленню, сіллю і спеціями. Потім вливаємо трохи молока кімнатної температури, щоб суміш вийшла не надто густий;
- Гриби нарізаємо тонкими пластинами;
- Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями;
- Сир нарізаємо також на тонкі пластини;
- Деко застеляємо харчовою фольгою, змащуємо маслом за допомогою силіконової пензлика;
- М’ясо мачає в соусі і викладаємо на лист для запікання;
- На кожен шматок м’яса додаємо гриби;
- Посипаємо подрібненою цибулею;
- Викладаємо по одному кружечку помідора на кожен шматок;
- Зверху додаємо сир і поливаємо рештою соусу;
- Накриваємо блюдо фольгою, відправляємо в духовку (180 градусів). Через 20 хвилин знімаємо фольгу і продовжуємо випікати близько 40 хвилин.
При бажанні страву прикрашаємо зеленню і оливками без кісточок. Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки, найчастіше, готують холодними зимовими вечорами, так як воно виходить ситним і неймовірно смачним. Скористайтеся будь-яким із запропонованих рецептів, і ви не пошкодуєте.