Рецепт квашеної капусти з яблуками і морквою на зиму у відрі
Не всі господині люблять робити заготовки в банку. Тому роблять капусту у відрі. Це дуже зручно, і можна запастися великою кількістю смачної і корисної закуски.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти;
- 6 моркви;
- 1,5 кг яблук;
- 3 ч. л цукру;
- 3 ст. л солі.
Якщо ви будете використовувати відро більшого обсягу, то кількість продуктів збільшуйте пропорційно.
Приготування
Капусту ріжемо на великі шматки і вирізаємо качан. Подрібнюємо і відправляємо в таз. Натираємо моркву і додаємо її до капусти. Висипаємо цукор з сіллю і все ретельно перемішуємо руками.
Готуємо пластикове харчове відерце і ставимо його в таз, так як буде витікати сік. Закладаємо в ємність шар капусти, не забуваємо її утрамбовувати. А потім яблука цілком. Після чого шари повторюємо, поки тара не буде повністю заповнена.
Зверху встановлюємо плоску тарілку, а на неї ставимо банку, наповнену водою або будь-який інший вантаж.
Залишаємо при кімнатній температурі, приблизно на пару тижнів. Потім закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Закуска буде готова до вживання через 2-3 тижні. Приємного апетиту!