Класичний рецепт хрусткою квашеної капусти з яблуками в банку
Якщо ви ще не встигли заготовити капусту на зиму, то пропоную скористатися відмінним варіантом. Закуска виходить злегка кислому і дуже смачною, тому беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 1 велика морква;
- 1,5 кг кисло-солодких яблук;
- 1 ст. л. з гіркою солі.
Приготування
З білокачанної капусти, знімаємо верхні листки, а потім шаткуємо будь-яким зручним способом. Подрібнюємо На крупній тертці моркву. Яблука разом з шкіркою нарізаємо на дольки і видаляємо серцевину.
Капусту перекладаємо в миску, посипаємо сіллю і перетираємо руками, щоб вона пустила сік.
Додаємо моркву і ще раз перемішуємо. У глибоку ємність відправляємо капусту і ущільнюємо. Потім викладаємо шар яблук. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Важливо пам’ятати, що закуска повинна бути повністю покрита соком.
Зверху ставимо гніт і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після чого, перекладаємо в банку і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.