Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

Класичний рецепт хрусткою квашеної капусти з яблуками в банку

Якщо ви ще не встигли заготовити капусту на зиму, то пропоную скористатися відмінним варіантом. Закуска виходить злегка кислому і дуже смачною, тому беріть на замітку простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 1 велика морква;
  • 1,5 кг кисло-солодких яблук;
  • 1 ст. л. з гіркою солі.

Приготування

З білокачанної капусти, знімаємо верхні листки, а потім шаткуємо будь-яким зручним способом. Подрібнюємо На крупній тертці моркву. Яблука разом з шкіркою нарізаємо на дольки і видаляємо серцевину.

Капусту перекладаємо в миску, посипаємо сіллю і перетираємо руками, щоб вона пустила сік.

Додаємо моркву і ще раз перемішуємо. У глибоку ємність відправляємо капусту і ущільнюємо. Потім викладаємо шар яблук. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Важливо пам’ятати, що закуска повинна бути повністю покрита соком.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Зверху ставимо гніт і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після чого, перекладаємо в банку і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.