Крапельна або ріжкова кавоварка: види, класифікація, зручність використання, подібність і відмінність, плюси та мінуси застосування, особливості експлуатації та догляду

Ріжкова кавоварка

Завдяки принципу дії і типу готується напою отримала назву еспресо, а була винайдена в Південній Європі. Методологія приготування полягає в проходженні нагрітій до 90о і знаходиться під паровим тиском (9-10 бар) води через ріжок з щільно утрамбованої кавовій таблеткою, під час якого рідина насичується смаком і ароматом.

Так все-таки крапельна або ріжкова кавоварка? Розберемося разом.

Крапельна кавоварка («американо»)

Перші такі апарати з’явилися ще 200 років тому і сьогодні, пройшовши нелегкий процес еволюції, виявилися надійним і безвідмовним пристроєм для приготування кави, настільки відомим, що про нього знає кожен. Світова популярність до крапельним кавоварки прийшла завдяки простоті в експлуатації і відносно невисокій вартості.

Цікаве:  Мийка для кухні з нержавійки: як вибрати, розміри, форма, плюси і мінуси

Нескладний пристрій просто експлуатувати. Крапельна кавоварка працює за спрощеним, порівняно з гейзерної, алгоритмом:

  1. В резервуар заливають воду.
  2. Кладуть мелену каву в пропорції 2 ч. л. на 100 мл води.
  3. Включають прилад і чекають, поки приготується напій.