Ріжкова кавоварка
Завдяки принципу дії і типу готується напою отримала назву еспресо, а була винайдена в Південній Європі. Методологія приготування полягає в проходженні нагрітій до 90о і знаходиться під паровим тиском (9-10 бар) води через ріжок з щільно утрамбованої кавовій таблеткою, під час якого рідина насичується смаком і ароматом.
Так все-таки крапельна або ріжкова кавоварка? Розберемося разом.
Крапельна кавоварка («американо»)
Перші такі апарати з’явилися ще 200 років тому і сьогодні, пройшовши нелегкий процес еволюції, виявилися надійним і безвідмовним пристроєм для приготування кави, настільки відомим, що про нього знає кожен. Світова популярність до крапельним кавоварки прийшла завдяки простоті в експлуатації і відносно невисокій вартості.
Нескладний пристрій просто експлуатувати. Крапельна кавоварка працює за спрощеним, порівняно з гейзерної, алгоритмом:
- В резервуар заливають воду.
- Кладуть мелену каву в пропорції 2 ч. л. на 100 мл води.
- Включають прилад і чекають, поки приготується напій.