Мало хто відмовляє собі у філіжанки ароматної кави. Як мінімум один раз в житті цей напій пробував кожен. Вибір варіанту приготування вражає уяву навіть самого витонченого гурмана, адже каву можна приготувати банально в турці або, слідуючи прогресу, перехід до повністю автоматизованого процесу – склянці або чашці напою з кавоварки.
Як показує статистика, особливою популярністю користуються ріжкові кавоварки, друге місце – за крапельними. Що ж це за пристосування, якими перевагами володіють і, нарешті, в чому полягають відмінності краплинної кавоварки від рожкової — розберемося разом.
Класифікація кавоварок
Основні відмінності полягають у внутрішньому устрої та схемою приготування напою. В залежності від цього виділяють наступні варіанти пристосування для приготування кави.
Кавоварка по-турецьки або электротурка
Зовні вона схожа з традиційною моделлю, призначеної для приготування напою на газовій плиті. Цей варіант приладу підключається до мережі як електрочайник, а в комплект додаткового оснащення входить датчик температури та об’єму.