Форма для випічки скляна, як і інші варіанти посуду з цього матеріалу для духовок і мікрохвильових печей, нещодавно оселилась на кухні, але вже стала улюбленицею господинь, і її навряд чи щось виживе з дому. Порівняно з іншими: металевими, пластиковими, склокерамічними моделями, посуд із скла набирає популярність завдяки своїм перевагам:
- міцності;
- термостійкості;
- презентабельності, адже тарілку з їжею прямо з духовки можна поставити на стіл і не турбуватися про те, що їжу треба перекласти, так як металева форма не вписується в сервіровку;
- можливості використання в духовці, і в СВЧ-печі завдяки спеціальному загартованому склу, здатний витримувати температури до 300-450 оС;
- форми для випічки зі скляним дном у декілька разів товще традиційних нержавіючих, і, використовуючи їх, ви надовго забудете про те, що їжа може пригорати;
- безпеки для здоров’я і людського організму в цілому.
Загалом, скляний посуд – незамінний варіант для тих, хто часто робить пироги або запіканки і подає до столу гарячими.