Крапельна або ріжкова кавоварка: види, класифікація, зручність використання, подібність і відмінність, плюси та мінуси застосування, особливості експлуатації та догляду

Крапельна кавоварка

Вода, залита в нагрівальний відсік, доводиться до температури кипіння, перетворюється в пару і, випарувавшись у верхню частину приладу, надходить до відсіку з меленими кавовими зернами. Тут відбувається охолодження водяної пари, конденсація і осідання на кавовий продукт. В процесі температура рідини не опускається нижче 90о, що дозволяє зернам повністю розкрити свій смак. Вода, що пройшла крізь шар мелених зерен, просочується ними і повільно, по краплях, наповнюється прозору ємність – кавник. Для правильної роботи такої кавоварки потрібен спеціальний фільтр, який підлягає систематичної заміни.

Гейзерна кавоварка

Ця модифікація складається з трьох відділень, розташованих один над одним. Внизу конструкції розміщений резервуар з водою, вище – відсік для кавової маси, а з самого верху — прозорий чайник для готового напою. Нагрівається від електричної спіралі вода піднімається вгору, проходячи через лійку з кавовим наповнювачем, а потім, під тиском, насичений пар проштовхується у верхній знімний резервуар, з якого готову каву розливають по чашках.

Цікаве:  Як розрахувати потужність витяжки: призначення, формула розрахунку з прикладами, обєм кухні і поради фахівців з вибору витяжки