Особливості краплинної кавоварки
Кавоварка і крапельного, і ріжкового типу підходить для приготування смачного напою — кави. Але, порівняно з другими, краплинні кавоварки дають можливість приготувати більший обсяг напою, ніж ріжкові, розраховані на 1 порцію. Особливості виробу:
- Обсяг скляної колби, в яку заливається холодна вода – 1 літр.
- Конусоподібний фільтр для засипки меленого зернової кави, в який надходить по спеціальній трубці нагрівається вода.
- Кава заварюється в фільтрі, після чого по краплях стікає в кавник.
- Автоматичне перемикання в режим підігрівання кави.
Згадуючи, чим відрізняється краплинна кавоварка від рожкової, варто сказати, що:
- Перші коштують на порядок дешевше і комплектуються пластиковими фільтрами, які підлягають багаторазового використання після кожного миття. Один такий фільтр при дбайливому використанні повністю виправдовує надії і дозволяє обмежитися одним расходником на весь термін експлуатації, чого не скажеш про паперовому фільтрі, який потребує заміни після кожного використання. Крім цих варіантів, можна вибрати і надійний сталевий фільтр, хоча коштує таке задоволення набагато дорожче альтернативних варіантів.
- Наявність функції установки міцності напою дозволяє вибрати оптимальний варіант приготування. При швидкому проходженні пари крізь кавову пасту виходить не міцний, але ароматний напій.
- Скляні кавники більш поширені, ніж інші, і відрізняються зручністю. До недоліків кавника зі скла відносять крихкість. Металеві – міцні і довговічні. Чайник-термос більш довго зберігає тепло приготованої кави.
- Краплинні моделі оснащені додатковою функцією «капля-стоп», що дозволяє витягнути кавник на строк до 2 хвилин і налити каву в чашку без втрати дорогоцінних крапель.
- Деякі моделі оснащені функцією автоматичного відключення, що дозволяє заощадити ресурси і переводить агрегат в режим підігріву.