Обробна дошка з каменю: чи варто купувати?

Обробна дошка – це той предмет, без якого не обходиться жодна господиня. Причому на кожній кухні їх буває кілька: для м’яса і риби, овочів, хлібобулочних виробів і т. п. найпопулярнішим матеріалом для виготовлення обробних дощок вже дуже давно є дерево. Проте останнім часом асортимент цієї кухонного приладдя істотно розширився, і сьогодні можна без праці придбати начиння з пластику, скла і навіть штучного каменю. Саме про обробній дошці з каменю і піде далі мова.

Перевага каменю перед іншими матеріалами

Подібна дошка, яка набирає серед споживачів все більшу популярність, вигідно відрізняється від своїх «побратимів», і в першу чергу завдяки характеристикам штучного каменю. Ось вони:

  • надійність і довговічність, що забезпечують довгий термін експлуатації;
  • міцність, виключає випадки, коли поверхня дошки від впливу ножа починає кришитися і осколки матеріалу (дерева або пластику) потрапляють в їжу;
  • гігієнічність – камінь нейтральний до запахів, фарбників, в тому числі натуральним (як, наприклад, у випадку з буряком), різних рідин, включаючи агресивні (кислота та ін.);
  • водонепроникність – поверхня дошки легко відштовхує вологу і швидко сохне.
Цікаве:  Як розморожувати холодильники Ноу Фрост? Принцип розморожування, правильно і швидко

Все це перетворює кухонні вироби з каменю надійного помічника господині або кухаря.