Холодець ще називають холодець. Це відмінна закуска до святкового столу і не тільки. Зазвичай, приготування забирає багато часу. Але якщо варити з курки з використанням желатину, то можна дуже швидко зробити холодну закуску.
При цьому курячий холодець є дієтичним блюдом, так як містить мінімальну кількість калорій. Він поєднується з різними стравами, а також може подаватися в якості окремої закуски.
В одній статті неможливо описати всі можливі варіанти, тому розглянемо найбільш прості і швидкі покрокові рецепти приготування в домашніх умовах. Слід зазначити, що нам знадобиться мінімум інгредієнтів.
Холодець з курки з желатином: покроковий рецепт в міні-формі
Пропоную вам перевірений спосіб приготування курячого холодцю. Для красивої подачі його краще розливати в невеликі формочки. Все дуже легко і просто, тому будь-яка господиня впорається із завданням.
Інгредієнти:
- 700 г курячого стегна;
- 1,3 кг курячої гомілки;
- 2,5 л води;
- Сіль;
- 1 головка цибулі;
- 5 зубчиків часнику;
- 6 горошин перцю;
- 2 лаврових листа;
- 30 г желатину і 120 мл води;
- Петрушка і моркву для прикраси.
Приготування
Курку промиваємо і обов’язково знімаємо шкірку. Потім заливаємо на одну годину холодною водою. Після чого зливаємо воду і ще раз гарненько промиваємо гомілку з стегнами. Заливаємо водою і ставимо на плиту.
- Після закипання обов’язково знімаємо піну і варимо 2-3 хвилини;
- Зливаємо рідину і промиваємо курку;
- У каструлю вливаємо 2,5 л холодної води, доводимо до кипіння і закладаємо м’ясо. Не забуваємо знімати пінку;
- Накриваємо кришкою і готуємо на мінімальному вогні 1,5 години;
- Додаємо цибулю, перець, сіль і лавровий лист. Варимо ще 1 годину.
Желатин заливаємо водою, розмішуємо і залишаємо набухати. Перед цим ознайомтеся з інструкцією на упаковці.
З каструлі витягаємо лавровий лист із цибулиною. Курку перекладаємо в окрему миску, щоб вона охолола. А в бульйон додаємо подрібнений часник. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні волокна.
Бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього підігрітий желатин. Перемішуємо і обов’язково знімаємо жир з поверхні.
З вареної моркви вирізаємо різні візерунки і разом з листям петрушки викладаємо на дно форми. Звичайно, це за бажанням.
На наступному етапі додаємо куряче м’ясо і заливаємо все бульйоном з желатином. Форми накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник і залишаємо до повного застигання.
На наступний день холодець буде готовий до вживання. Подавайте до святкового столу. Приємного апетиту!
Курячий холодець в мультиварці Редмонд
Сучасна кухонна техніка дозволяє заощадити час і сили на приготування різних страв. Холодець з курки можна легко приготувати в мультиварці. Розглянемо простий варіант.
Інгредієнти:
- 1 тушка курки;
- 0,5 кг курячих ніжок;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі;
- По 5 горошин запашного і чорного перцю;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л солі;
- 5 гвоздичок;
- 2 лаврових листа;
- 10 г желатину.
Приготування
Курячі лапки промиваємо під проточною водою, видаляємо фаланги з нігтями. Тушку курки поділяємо на кілька великих частин і знімаємо з неї шкірку.
У чашу мультиварки відправляємо підготовлену курку, цибулину прямо з лушпинням, моркву, спеції, а також сіль. Заливаємо все водою до максимально зазначеного рівня.
Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння м’яса», встановлюємо час на 4 години. Після цього виймаємо м’ясо і відокремлюємо його від кісток. З бульйону знімаємо жирову плівку і проціджуємо будь-яким зручним способом. Щоб холодець тримав форму при кімнатній температурі, в бульйон рекомендується додати 10 г желатину, який потрібно розчинити по інструкції.
У ємність викладаємо нарізану моркву і петрушку за бажанням. Потім додаємо шар курки і заливаємо все бульйоном. Можете додати подрібнений часник, то якщо вам не подобається його смак, то цього робити не обов’язково.
Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4-5 годин. Перед подачею на стіл, акуратно перевертаємо на тарілку. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт холодцю з курки в каструлі
З птиці можна швидко зробити холодець, який відмінно підходить для новорічного столу чи на будь яке інше свято. Він виходить менш жирним, тому можна вживати практично всім людям.
Інгредієнти:
- 1 кг будь-яких частин курки;
- 2 моркви;
- 2 головки цибулі;
- Горошини чорного перцю;
- Сіль;
- 20 г желатину.
Приготування
Для холодцю можна використовувати будь-які частини курки. Їх спочатку промиваємо, а потім заливаємо холодною водою, і вимочуємо протягом 3 годин.
Потім м’ясо курки перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Через 3 хвилини після закипання зливаємо бульйон. Знову заливаємо водою і додаємо промитий цибулю в лушпинні, а також моркву.
Після закипання знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо при слабкому кипінні протягом 1,5 години. Через 30 хвилин виймаємо моркву. А за півгодини до готовності додаємо сіль, горошини перцю і лавровий лист.
Виймаємо курку з каструлі і відокремлюємо від кісток. Нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна.
Бульйон проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. В одній склянці бульйону розбавляємо желатин, і залишаємо набухати на 20-30 хвилин, після чого відправляємо в каструлю до решти рідини і трохи нагріваємо, але не доводимо до кипіння.
Моркву нарізаємо на різні фігурки для краси, і викладаємо на дно форми. При бажанні додайте листочки петрушки або іншу зелень. Заливаємо невеликим шаром теплого бульйону і прибираємо на 10-15 хвилин у холодильник.
Після чого викладаємо нарізане м’ясо і заливаємо все бульйоном. Прибираємо в холодильник до повного застигання.
Коли холодець застигне, то його витягуємо на тарілку для подачі до столу. Для цього форму потрібно на кілька секунд опустити в теплу воду.
Як приготувати холодець з курки з желатином в скороварці
Якщо у вас мало часу на приготування холодцю, то можна скористатися сучасними розробками. В скороварці це можна зробити всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 1 кг спинки курки;
- 1 куряча тушка;
- 2 морквини;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- Петрушка;
- Горошини чорного перцю;
- Лавровий лист;
- 3 зубчики часнику;
- Харчова сіль.
Приготування:
- З курки знімаємо шкірку, поділяємо на кілька частин і добре промиваємо під проточною водою;
- Підготовлене куряче м’ясо відправляємо в скороварку;
- Додаємо моркву, цибулю з лушпинням, зелень і сіль;
- Всі інгредієнти заливаємо холодною водою до максимального рівня;
- Закриваємо кришкою і готуємо на максимальному вогні;
- Через 40-50 хвилин з клапана буде виходити пар, значить, рідина закипіла. З цього моменту зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо холодець протягом 2 годин;
- Потім вимикаємо скороварку;
- Відкриваємо кришку, виймаємо курку та овочі. Бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом;
- М’ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в форму, разом з нарізаною морквою і зеленню. При бажанні додаємо нарізаний часник;
- Заливаємо бульйоном і відправляємо в холодильник на 4-5 годин. Попередньо в бульйон можете додати розведений желатин.
Таким чином, вам знадобиться мінімум часу для підготовки продуктів. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт курячого холодцю в пляшці
Завдяки наступним способом, у нас виходить більше рулет, ніж холодець. Але він не менш смачний, і відмінно підходить для святкового столу. Для приготування знадобиться трохи часу.
Пропоную вам ознайомитися з відео рецептом:
Завдяки простому рецептом, навіть недосвідчена господиня зможе підготувати таку закуску до столу, і порадувати своїх близьких або гостей. Приємного апетиту!
Тепер ви можете вибрати рецепт, і зварити апетитний холодець. У будь-якому випадку, він виходить прозорим і смачним.