Ківі є екзотичним фруктом, який відрізняється неповторним смаком і корисними властивостями. Його широко використовують в кулінарії для приготування різних салатів і закусок.
До свята можна зробити бутерброди з ківі. Цей плід поєднується з багатьма інгредієнтами, тому кожна господиня може добитися неповторного смаку сендвіча.
Слід зазначити, що ківі можна вживати прямо з шкіркою, тільки потрібно попередньо ретельно його промити під проточною водою.
У сьогоднішній статті буде добірку смачних і простих рецептів з цим фруктом. Тому до свята можете вибрати один або кілька варіантів приготування.
Покроковий рецепт бутербродів з ківі, часником, сиром і волоськими горіхами
Дуже смачну і оригінальну закуску з вишуканим смаком можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Для цього нам знадобиться недорогі і доступні продукти, які практично завжди є на кухні.
Інгредієнти:
- Ківі;
- Часник;
- Домашній майонез;
- Вершкове масло;
- Сир;
- Волоські горіхи;
- Батон.
Приготування:
- Батон розрізаємо на тонкі скибочки;
- Сир з замороженим вершковим маслом натираємо на дрібній тертці;
- В миску, додаємо зубчик часнику, пропущений через спеціальний прес;
- Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і відправляємо в тарілку до решти продуктів і перемішуємо;
- Заправляємо невеликою кількістю майонезу (1-2 ст. л) і ретельно розмішуємо;
- Кожен шматочок хліба змащуємо приготованою масою;
- Зверху викладаємо ківі, яке заздалегідь очищаємо від шкірки і нарізаємо півмісяцем.
Незвичайні сендвічі сподобаються гостям і близьким людям. А до свята готуйте більше шматочків, так як у вас будуть просити добавки.
Бутерброди з ківі: рецепт з оселедцем на святковий стіл
Складно повірити, але екзотичний фрукт чудово гармонує з солоною рибою. Тому закуска виходить неймовірно смачною. Крім того, нам знадобиться мінімум простих продуктів.
Інгредієнти:
- Бородінський хліб;
- Філе оселедця;
- Ківі;
- Зелень;
- Вершкове масло.
Приготування:
- Хліб нарізаємо на шматочки і підсушуємо в тостері. Потім змащуємо тонким шаром вершкового масла;
- Ківі очищаємо, нарізаємо кружечками і викладаємо на кожну скибочку;
- Зверху додаємо шматочки оселедця без кісточок;
- Бутерброди прикрашаємо зеленню.
Можна подавати на святковий стіл в якості самостійної закуски або до картоплі. Приємного апетиту!
Рецепт бутербродів з ківі і крабовими паличками
У нашій країні крабові палички використовують для приготування багатьох страв у звичайні дні і до свята. Але не всі господині знають, що з них виходить чудова закуска.
Інгредієнти:
- 2 ківі;
- 100 г крабових паличок;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г твердого сиру;
- 2 ст. л майонезу;
- ½ Ч. л меленого перцю;
- Соняшникова олія;
- Батон.
Приготування:
- Батон нарізаємо на шматочки і обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до рум’яної скоринки;
- Сир твердих сортів натираємо на тертці;
- Подрібнюємо крабові палички;
- Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес;
- Підготовлені продукти відправляємо в глибоку миску, злегка перчимо, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо;
- Приготовану начинку викладаємо на підсмажені скибочки хліба;
- Ківі очищаємо, нарізаємо шайбами і додаємо на кожен бутерброд.
Всі продукти відмінно поєднуються, тому закуску зметуть зі столу за лічені хвилини. Приємного апетиту!
Бутерброди з ківі і шпротами на святковий стіл
Закуска зі шпротами є однією з найпопулярніших на святковому столі. Але не всі господині вирішуються поєднати їх з екзотичним смаком. Але такий варіант дозволяє домогтися незвичайного і чудового смаку сендвічів.
Інгредієнти:
- 3 ківі;
- 200 г шпротів;
- 200 г майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- Хліб.
Приготування:
- Хліб нарізаємо на шматочки. Обсушуємо на сухій сковороді або в тостері;
- Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і ретельно перемішуємо з майонезом;
- Ківі очистити від шкірки і нарізаємо на тонкі кружечки;
- Тости змащуємо тонким шаром майонезній суміші;
- Зверху викладаємо на кілька шматочків екзотичного фрукта;
- Тепер розкладаємо на бутерброди шпроти;
Викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу. Можете прикрасити свіжою зеленню.
Простий і смачний рецепт бутербродів з ківі і червоною рибою до свята
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей в новорічні свята, то приготуйте закуску наступним способом. При бажанні, можете поекспериментувати з додатковими продуктами.
Інгредієнти:
- Ківі;
- Слабосолона червона риба;
- Вершкове масло;
- Багет.
Приготування:
- Багет нарізаємо на шматочки. Зверху намазуємо розм’якшене вершкове масло;
- Філе червоної риби очищаємо від кісток і ріжемо тонкими смужками;
- Ківі очистити від шкірки і нарізаємо шайбами;
- На хліб з олією викладаємо рибу, а наступним шаром ківі.
При бажанні сендвічі можна прикрасити соломкою болгарського перцю або свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Бутерброди з ківі, часником, сиром і яйцем на чорному хлібі
Якщо ви хочете приготувати ситну закуску до фуршету або святкового столу, то можете скористатися наступним рецептом. Готуються сендвічі неймовірно просто.
Інгредієнти:
- Житній хліб;
- 100 г ківі;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 2 яйця;
- 2 зубчики часнику;
- Кріп;
- Майонез;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Хліб нарізаємо на шматочки. Для красивої подачі видавлюємо з скибок м’якоть за допомогою склянки чи невеликий формочки для кексів;
- У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо хліб з обох сторін. Щоб позбутися зайвого жиру, грінки викладаємо на паперові рушники;
- Яйця, зварені круто, натираємо на крупній тертці разом з твердим сиром;
- Ківі очистити, подрібнюємо і додаємо в миску з іншими продуктами. Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
- Обсмажений хліб натираємо зубчиком часнику;
- Зверху викладаємо начинку і оформляємо зеленню.
Такі сендвічі можна готувати не тільки до свята, але і у звичайні дні на сніданок. Приємного апетиту!
Якщо ви хочете приготувати оригінальні бутерброди з ківі на святковий стіл, то спробуйте поекспериментувати з додатковими інгредієнтами.