Жовтий овоч. Перелік та властивості овочів жовтого кольору

Морква: помічниця у подоланні тяги до солодкого

Нехай вона ближче до помаранчевого кольору, але її користь очевидна. Морква успішно справляється із захворюваннями:

  • легенів;
  • серцево-судинної системи;
  • печінки;
  • нирок.

Щоб позбутися від анемії, хронічної втоми, гіпертонії і стенокардії, достатньо вживати 0,5 л морквяного соку в день.

Включення в щоденний раціон овоча здатне зміцнити кістки та судини, налагодити роботу шлунково-кишкового тракту завдяки вмісту клітковини і мікроелементів.

Також морква корисна котрі худнуть і стежить за своїм харчуванням. Овоч відмінно справляється з тягою до солодкого і стає прекрасним доповненням до будь-якої страви (м’ясного, овочевого, десерту).

Кукурудза: цариця полів

Овочі жовтого кольору корисні не тільки в сирому вигляді, але і в консервованому, і термічно обробленому. Так, кукурудза багата вітамінами B, C, P. Культури жовтого кольору містять різні мікроелементи, але тільки цариця полів додасть в раціон фтор і мідь. Завдяки вживання кукурудзи можна активізувати обмінні процеси, поліпшити самопочуття, підвищити життєвий тонус, оздоровити організм у цілому.

Цікаве:  Томат абаканський рожевий: відгуки, опис з фото, смакові якості, умови розмноження та догляду

Людям з надмірною вагою і бажаючим схуднути потрібно включати в раціон зерна маїсу дозовано. Пов’язано це з високою калорійністю продукту.