Жовтий овоч. Перелік та властивості овочів жовтого кольору

Жовтий болгарський перець

У цьому овочі міститься рекордна кількість вітаміну С. Тут його навіть більше, ніж у цитрусових і смородині. Крім того, жовтий перець багатий вітамінами P і A, мікроелементами:

  • йодом;
  • фосфором;
  • магнієм і калієм;
  • кальцієм;
  • залізом.

Завдяки вмісту цих нутрієнтів стан кровоносних судин поліпшується, зір відновлюється, волосся стає здоровим, робота кишечника нормалізується, а артеріальний тиск знижується.

Люди, які страждають депресією або безсонням, повинні обов’язково включити в свій раціон жовтий болгарський перець.

Диня

У кулінарії її називають десертним овочем, оскільки вона радує солодким смаком і чудовим ароматом. Диня по праву визнається джерелом вітамінів (P, A, PP, E, B1, B2) і мікроелементів (каротину, фолієвої кислоти, заліза, калію, натрію, магнію, кремнію тощо). Серед баштанних культур десертний овоч вважається чемпіоном за вмістом вітаміну С.

Цікаве:  Насіння чаю: опис, особливості посадки і схожості насіння, догляд, умови для вирощування куща, поради та рекомендації фахівців

Для багатьох принципове питання: «Що таке диня – це ягода або овоч?» Навіть утримання великої кількості вітамінів відходить на другий план. За науковими даними, культура вважається ложноягодой. Тим не менш включення в раціон дині дозволить поліпшити настрій, нормалізувати роботу гормональної та нервової системи.

Лікарі рекомендують вживати культуру людей при фізичній і розумовій діяльності. Диня – один з небагатьох продуктів, здатний вивести з організму шкідливий холестерин. Тим, у кого є порушення в роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту, також слід придивитися до баштанної культури. Вона допомагає при запорах і геморої, зниження ваги та комплексному очищенні організму.