Жовтий овоч. Перелік та властивості овочів жовтого кольору

Список овочів

Користь культур яскравого сонячного кольору науково доведена. Які продукти входять в список найбільш корисних жовтих овочів?

  • гарбуз;
  • диня;
  • жовті помідори;
  • морква;
  • кукурудза;
  • жовтий болгарський перець;

За сумісництвом можна додати яскраві корисні фрукти або приправи:

  • ананас;
  • манго;
  • цитрусові;
  • персики;
  • куркуму;
  • імбир.

Кожен жовтий овоч вартий уваги, тому з ним треба познайомитися ближче.

Гарбуз: цариця городу

Цей овоч не дуже популярний серед обивателів. А даремно. Жовта гарбуз є чемпіоном серед овочів за вмістом заліза. Крім цього, в ній є вітаміни B, C, D, E, P, T. Останній, до речі, рідко зустрічається в природі. А він здатний нормалізувати обмін речовин.

Регулярне вживання гарбуза дозволяє позбутися від захворювань нирок і підвищеного артеріального тиску. Овоч чудово виводить з організму холестерин, шлаки і токсини.

Цікаве:  Флокс волотистий суничне суфле: опис сорту, особливості вирощування

У гарбузовому насінні містяться такі елементи, як:

  • кальцій і калій;
  • магній і марганець;
  • цинк і мідь;
  • залізо і фосфор;
  • фолієва і ліноленова кислоти;
  • селен;
  • амінокислоти.